Guideline Fly

KommenttiSalar - 06.02.2005

Luomukseni Guideline Open-sidontakilpailuun.

Kommentit

Kommenttialoitteleva_lohisuti - 09.02.2005

Ihan ok muuten, mutta siipeen kolme kertaa ton verran matskua, ei kanna muuten. Suomalasilla kun on tapana sitoa tenolaisella tyylillä. Jos on mahdollisuus uitella noita uittoaltaassa, nin selkiää mistä puhun. Cone vielä päähän tasapainottamaan uintia, eipä siitä conesta mitään haittaakaan ole. Tuhti Frödin-tyylinen siipi alkaa muuten helposti pyörittämään perhoa, jos ei ole päässä vastapainoa.


Kommenttikesähessu - 09.02.2005

Älä misään nimessä laita enempää matskua tohon siipeen.hyvä!!


Kommenttiraibe - 09.02.2005

Kyllähän asia on niin, että jos tarkoitus on tehdä uiva/kalastava kettuperho, niin silloin tuossa on oltava reiluusti enemmän matskua.


Kommenttipörhöstelijä1 - 09.02.2005

" Luomukseni Guideline Open-sidontakilpailuun" joten tämä ei ollut kalastusperho vaan kilpailuun laitettu joten ulkonäkö oli tärkeämpi kuin kalastavuus.Hieno perho.


KommenttiSamppa36 - 09.02.2005

Hieno perho on. Rungon olisin ehkä sitonut jos osaisin edes tehdä noin hienoja, niin olisin sitonut rungon, hiukan tiheämmäksi. Värit hyvät. Ja mittasuhteet hyvät. Jatka samaan malliin.

T. Sami


Kommenttialoitteleva_lohisuti - 10.02.2005

Arvoisa Kesähessu,
ÄLÄ puhu asiaoista joista et tiedä.

Arvoisa pörhöstelijä1,
Taitaisivat kuule Frödin ja Norrling lähinnä nauraa tuollaisille "älä laita kisaperhoon matskua" kommenteille. Miksi ei voi sitoa perhoa sillä tekniikalla ja tyylillä kuin se on alunperin tarkoitettu? Onko sinulla itse syvällistäkin kokemusta kettusiipien sitomisesta kisoissa? No, sen varmaan arvaankin jo. :

:)


KommenttiIpe 74 - 10.02.2005

Miksi kettusiipiset putkiperhot pitäisi sitoa aina samalla tavalla kuin mestari Mikael Frödin?

Guideline Open Flytying Contest kilpailukutsussa luki "Tuomarit kannustavat kilpailijoita sitomaan omalla persoonallisella tyylillään". Tuomareina toimivat Mikael Frödin, Toni Kakkuri, Håkan Norling ja Santeri Kinnunen.

Olen samaa mieltä Tuomarien kanssa, toisten kopioiminen ja matkiminen ei aina ole hyvästä.
Käyttäkää sidonnassa omaa mielikuvitustanne ja omia ideoitanne.

Mielestäni perho varsin hieno, kun vielä ottaa huomioon, että se on lähetetty kilpailemaan junnusarjassa! Jatka Salar rohkeasti samaan malliin!!!


Kommenttipörhöstelijä1 - 10.02.2005 (Muokattu 10.2, 16:05)

No niin.En tunne lohiperhoja,putkiperhoja enkä kettusiipisiä perhoja juuri ollenkaan.Tarkoitin vain kun joku puhui että jos tarkoitus on saada kalastava perho mutta se ei ollut tarkoitus.


Kommenttikesähessu - 10.02.2005 (Muokattu 10.2, 16:56)

Hyvä aloitteleva lohisuti.

Onko itselläsi kokemusta lohi perhojen sitomisesta "ALOITTELEVA" LOHISUTI ei ainakaan nimen perusteella.
Mielestäni kettu siiven pitää olla suht ohut, koska muuten se näytää armottomalta karva kasalta.
Tämä on minun mielipiteeni ja sinulla omasi, mutta ei siitä yöuniaan tarvitse menettää.


KommenttiJermoni - 10.02.2005

kesähessulle vähän kritiikkiä dippadau...:

Kettua saa pistää siipeen REILUSTI. Näin opettivat tuolla FFF:n pajalla viime vuoden tammikuussa yhdellä kurssilla. Eli sitä pitää laittaa niin paljon kuin pieneen päähän saa mahtumaan. Eli otat omaan silmään sopivan kokoisen nipun, laitat saman verran vielä lisää niin sulla on tarpeeksi sitä kettua siinä. Silleen saahaan kantava siipi.


KommenttiSalar - 10.02.2005

No nyt on tuita krittiikiä hieman sadellut...

"aloitteleva_lohisuti"
Ihan ok muuten, mutta siipeen kolme kertaa ton verran matskua, ei kanna muuten.
Itse käytän perhojani lähes yksinomaan Vuoksella, jossa on osittain TODELLA kova virta.Läheskään kaikissa perhoissa en käytä edes näin paljon ketunkarvaa, eivätkä ole sidokseni pyörineet ja uivatkin vielä hyvin (tarkoitan että karvatumppu ei ole virran paineesta johtuen painunut kasaan).Eihän se varmasti pahaa tekisi laittaa enemmänkin, mielestäni tämäkin määrä riittää.

"Samppa36"
Hieno perho on. Rungon olisin ehkä sitonut jos osaisin edes tehdä noin hienoja, niin olisin sitonut rungon, hiukan tiheämmäksi.
Mitä tarkoitat tuola tiheämmällä? Kuvan perhossahan on tuolla takarungossa tuollaisia vaaleampia kohtia (johtuu yksinkertaisesti siitä että tuo glitterbody on sellaista jännää nauhaa, jossa on seassa myös vaaleampia kuituja, ainakin tuossa kultaisessa), tarkoitatko niitä? Vai tarkoitatko kuitenkin tuota eturunkoa että se olisi liian paksu? Oma tyylini on kuitenkin sitoa eturungon paksuksi, tiedä sitten onko se oikein.

--Salar


KommenttiAloitteleva_lohisuti - 11.02.2005

Kesähessu, putkiperhoilla kalastetaan paljon muutakin kuin lohta, jos et sitä vielä tiennyt. Aloittelija olen siinä mielessä, että putkia olen vääntänyt vain 3-4 vuotta. Sitten kun olet sitonut niitä yli 30 vuotta voit puhua, että et ole enää aloittelija. Aina riittää kuitenkin uutta oppimista.

Nimimerkki on ihan eri asia kuin totuus.

K-Hessu kirjoitti:
"Mielestäni kettu siiven pitää olla suht ohut, koska muuten se näytää armottomalta karva kasalta."

Uinti ja ulkonäkö kun ovat kaksi (2) eria asiaa. Kettu menettää tuuheuttaan vedessa, kuten sen olet varmasti huomannut.

Käys katselemassa hieman lisää tietoutta - avartaa kummasti maailmankuvaasi:
http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?t=2738 ja http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?t=319&highlight =kettusiipi

Lue nuo huolella, vaikka pariinkin kertaan, niin saat kummasti lisätietoutta.


KommenttiSalar - 11.02.2005

Olisi muuten ihan kiva saada tuo Kakkurin kommentti, kun hän oli kisoissa tuomarina.

--Salar


KommenttiMNi - 11.02.2005

Eiköhän tuomaristo pysy hiljaa siihen saakka kunnes tulokset julkistetaan eli Perhomessuilla.

Perhot on käsittääksein kuitenkin jo arvioitu, muuten ei tämäkään perho olisi päässyt vielä esille, jotta ei tuomareiden mielipidettä julkisuus muuta.


Kommenttikalamies04 - 12.02.2005

totta kai se FFF neuvoo laittaan kettua paketillisen perhoon, silloha ne saa more money, more honey ! oikeesti, isot miehet ja tappelee jostai perhojen siivistä.


KommenttiKo-Ko - 12.02.2005

Jos halutaan herkästi uiva putkiperho niin materiaalia ei tarvitse laittaa kilokaupalla varsinkin, jos perho on tarkoitettu mietoon virtaan. Pienellä koukulla (10,12) ja hieman lyhyemmällä putkella tuokin saa herkän uinnin ilman siiven kasvattamista. Myös tasapainoa parantamaan pyrstön mittaa kannattaa pidentää reilusti, ehkä tuplasti pidempi kuin tuossa sidoksessa. Myös pyrstön vaihtaminen jäykempään materiaaliin auttaa. Pyrstön pitäisi kannattaa perhoa eikä antaa koukun vajota ja viedä perhon uintia persiilleen.

Sitten jos halutaan sitoa perho kovaan ja syvään virtaan, kuten tulvaan, niin siipeen lisää materiaalia ja conehead mukaan. Tuohonkin sopisi hyvin oranssi tai keltainen cone.

Loppujen lopuksi sidos on kuitenkin siisti enkä yhtään ihmettelisi vaikka tuo menestyisi kisoissa.


KommenttiT.Kakkuri - 13.02.2005

Joo palataan tohon arvosteluun perhomessujen jälkeen. Tarkoitus olisi myös julkaista ppk:ssa tuomariston mietteitä voittaja yhdeksiköstä


KommenttiPjL - 02.03.2005

Yhtä mieltä olen pääosan painotuksesta, tosin itse painottelen toisinaan niitä ihan lyijy- tai tinalangalla. Hyvät väri yhdistelmät perhossa! Sitoisin sen lyhyempään putkeen. Putken pituudesta tulee ajatus mieleen, mitä pitempi putki sitä pienempi liike perhossa. Perhoissa pätee samat säännöt kuin vaapuissa. Kaksi koukkuisissa vaapuissa on usein painopiste alakoukun kohdalla, eli liikkeet tapahtuu sen suhteen. Alakoukulle ihanne sijainti lienee 1/3 pituudesta, 2/3 jää matkaa takakoukulle. Eli pyrkisin hakemaan putkiperhossa saman idean, siiven vahvin kohta ja koukku 1/3 päähän päästä, loppuosan siivestä tehtäväksi jää antaa uinti liikettä perholle. Voisin kuvitella että siipimateriaali määrä ei ratkaise vaan sen muut ominaisuudet, valonläpäisy, pituus, elävyys/tukevuus, materiaali kyky sitoa vettä tai ilmaa jne. Painotuksen suhteen voisi olla varovainen. Kaikkihan on tietty kiinni kalastaako hautavajoamasta vai kuravesilätäköstä, virran nopeudesta ja tietty välineistä.


KommenttiBig_Game - 08.05.2005

Tosi hieno perho. Jos nyt haluttais tehä kalastava perho niin pienikin kolmihaara painaa sen verran että jos siivessä ei ole tavaraa niin laahaa aika pahasti. Tuon kun kastelee niin näyttää varmasti vedessä hienolta mutta ei siipi kyllä perhoa uita kuten ehkä olis tarkoitus... Ei sidontakisoihinkaan pelkästään esteettisiin ominaisuuksiin kiinnitetä huomiota. Järkeä käytetään myös. Coneheadit jätän sitten omaan arvoonsa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?