Tinseli vaiheittain

Monta on joo...

Kommenttijuuso_h - 09.02.2005

Tämmöinen malli on ollut kaikkein toimivin

Kommentit

KommenttiNorther - 11.02.2005

Aika kiva. Kaikki varmaan tietää että näillä saa hyvin kalaa, perus hyvä perho. :) Ja hyvin sidottu.


Kommentti-3du- - 11.02.2005

Talvikäyttöön vois laittaaki vähä painotusta mutta kesäkäyttöön en missää nimes laittais.:/


KommenttiAloitteleva_lohisuti - 11.02.2005

Ihan toimiva varmaan noinkin.

Itselläni on tapana laittaa koukun alapuolle pitkittäin lyijyä, täten perho pysyy paremmin pystyssä. Sidon myös kevyen pyrstön ja laitan eteen suurimman osan tinselistä, näin saadaan aikaan sukkulaimainen kalaa muistuttava muoto. Lisäksi siiven päälle ohut suiro mustaa ice wing fiberiä, wing flashia tms.


KommenttiSorry - 11.02.2005

Lainaus:
"puppelityylillä kuten pyrstö"

Nyt sinulla on hieman väärää tietoa. Tuo ei ole puppeli- vaan kääntötyyli. Puppelityylin löydät vaikka pk.netin perhopenkki osiosta.


KommenttiAkke - 11.02.2005

Ite tykkään tuon tapaisista perhoista:D! Olisin lisännyt vielä pään mustasta antronista puppeli-tyyliin...;)


Kommenttijuuso_h - 11.02.2005

Okei no se on sitten kääntötyyliillä :D Kuvat ei ehkä ole parhaat, mutta saa niistä selvää mitä tehdään?


KommenttiEl Pro - 11.02.2005

Laitetaanpa hieman negatiivista kommenttia,elikkäs kun tuo kyseinen viritelmä kastuus niin siinä ei ole sitä pikkukalamaista muotoa,toiseksi tinseli sidotaan useammasta nipusta siten että niput paksunevat tultaessa kohti koukun päätä.On helppo verrata eri sitojien tekemiä perhoja kun esim.uittaa niitä laiturilla niin siinä näkyy hyvin mikä on pikkukalamaisempi ja eläväisempi.Mini tinseleihin tuo on oiva tekniikka,4cm perhoon riittää pieni nippu pyrstöksi ja siipi.Mutta kun tehdään tosimiesten tinseleitä n.15cm siivellä se pitää tehdä nipuilla että siihen saa elävyyttä ja hahmoa.


Kommenttijuuso_h - 11.02.2005

No nuo nyt on sellasia 4-6cm perhoja. Kyllä olen tuolla toisellakin tavalla tehnyt, mutta en ole kauheasti eroa kalastuksessa. En kalasta noilla isomilla 16 sentin perhoilla ja niistä ei ole kokemusta, joten en väitä että useammasta kimpusta tehty olisi huonompi ;)
Tuolla kyseisellä tyylillä tekee perhon parissa kolmessa minuutissa ;)


Kommenttijani88 - 11.02.2005 (Muokattu 11.2, 20:43)

Pakko kommentoida, vaikka varsinaisesti ei perhoon liitykään.
Eli mitä väliä sillä on, että tekeekö perhon 3:een vai 23:een minuuttiin? Mulle ainakin aivan sama. Sitä paitsi mielestäni on mukavampi sitoa vaikka vähän haastavampi perho johon menee aikaa. Toki esim. larvat saa olla nopeita sitoa, sillä niitähän tahtoo jäädä pohjaan aika reilusti.


KommenttiTatuu - 11.02.2005

Offtopic jatkuu, mutta oli Janilta niin hyvä kommentti.

Ihan samoilla linjoilla. Otetaan esimerkiksi liitsit. Itse teen ne mahdollisimman yksinkertaisesti ja nopeasti, koska niitä on kaikkea muuta kuin mukava sitoa. Sitten taas jotain "hienompaa" perhoa on kiva vääntää tarkasti ja käyttää aikaa saadakseen itseään tyydyttävän tuloksen. Usein juuri tuollaisen viiden liitsin sarjan jälkeen on kiva sitoa yksi haastavampi perho, vaikka joku kiva pinturi, joka hieman parantaa liitsien tuomaa tuskaa...


Kommenttijuuso_h - 12.02.2005

Olen ihan samaa mieltä, tuo nyt on suht. helppo sidottava niin ei siinä välttämättä mene kauaa ;)


Kommenttijani88 - 12.02.2005

Joten miksi sitten ei tekisi tavalla, jolla saa kalamaisemman siluetin?


Kommenttijuuso_h - 12.02.2005

Olen huomannut ettei siihen ole tarvetta, kun tullainenkin on ollut tosi hyvä. Jokainen tavallaan ;)


KommenttiPjL - 02.03.2005

On kanssa pakko todeta tinselistä...
Pätevä peli!! Viitisen vuotta sitten oli Tammerkoskessa perhokalastus session päätteeksi puntilla paiskatussa tinselissä elämäni taimen kiinni!! Kiskoi lohihyrräni siimat pihalle vastavirtaan kuin tavarajuna. Käytän itse tinseleissä selkänä violetti/kulta/vaaleasini/vihreä fläsää. Pää tulee muotoiltua villadubbingista, johon pikaliimalla on tällätty kiinni tiimarista löytyviä irtosilmiä (pupilit senkun vatkaa uidessa). Ehkäpä joskus paiskaan kuvat tänne näytille... tosin jos Webmaster kelpuuttaa ne esille...


Kommentti_samppa_ - 25.06.2005 (Muokattu 25.6, 22:08)

minä itse tee tinselin sillä lailla että laitan lankaa koukkuun puolilleen ja sitten laitan pelkäksi siiveksi hopeaa flässiä ja sen päälle peuran karvaa.Se on sellanen naku tinseli.:)


Kommenttimatiaz - 14.09.2005

Liian "palikkamianen" tinseliksi. Runkoa ja pyrstöä ei tarvita, pelkästään pää, kurkku sekä siipi. Siipi sidotaan niin, että lyhin kimppu alle ja pisin päälle.

Koko saa olla jotain väliltä 2-30 senttiä. 2 sentin tinseleillä on tullut jopa kolmosen kaloja pienemmistä joista, kun taas yli 25sentin tinselit ovat pettäneet lukuisia komeita nuosukaloja, jopa alamittaisiakin...

Kokoa ja sidontatekniikkaakin tärkeämpi seikka on se, kuinka tinsliä uitat. Alavirtaan heittäminen ei ole aina kaikkein paras vaihtoehto, mutta toki sekin kohtalaista tulosta tuottaa. Paljon tehokkaampaa on heittää tinseliä ylä- tai poikkivirtaan - perhoa ei voi uittaa liian kovaa! Kaikenlainen käsialakikkailu on sallittua. Hyvällä syönnillä kelpaa pitkällä siimallaa vapaasti uitettu sidos vallan mainiosti, huonommalla syönnillä joutuu kalaa ärsyttämään paikiollaan pidetyllä ja väristetyllä tinselillä yllättävän kauankin. Joskun olen liluttanut perhoa samassa kohdassa, samalla paikalla jopa lähen 10 minuuttia, ennen kuin kala on siihen täräyttänyt. Tätä tekniikkaa kannattaa kokeilla vain varmaski tiettyjen monntujen päällä, muuten tulee kalastuksesta hieman liiän pitkävetesitä... ;)


Kommenttipikkujuso - 08.11.2006

mitenkäs sen pk-netin perhopenkin löytää?


Kommenttilohivesi - 25.11.2006

Hieno perho oppihan tässä myös tinseleiden tekotavan


Kommenttilohivesi - 25.11.2006

Hieno perho oppihan tässä myös tinseleiden tekotavan

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?