Silver Grey

KommenttiPäde-Veikko - 23.02.2005

Vaalea perusvaihtoehto pohjoisen lohijoilla.

Kommentit

Kommenttisoutaja - 25.02.2005

Kiva soutuperho.


Kommenttijmpalola - 25.02.2005 (Muokattu 25.2, 17:19)

Ja heittoperho. On kaunis perho, hivelee silmää . Hyvin sidottu ja pidetty jaloin eli kalastus mielessä.. Ispiroivan näköinen sidos, jolla takuulla lohia kiusataan. Täytyypi kaivaa penkki esille.

ps. Muistatko päde viime talviset talvimessut ouluhallilla, olin itse siellä sidoskelemassa ja oli puhe siitä pohjois-suomen urheilukalastajien kerhotoiminnasta. Vieläkö sinne sopisi tulla lohiperhoja tekemään?[Ei arvosanoja kommenteihin, kiitos - FlySam]

Kommenttijmpalola - 25.02.2005

Mitenkään aliarvoimatta taidokkaita kakkurin ja kumppanien perhoja mutta kyllä tällaisen itse sitoisin siimani päähän kun haen kalastuksessani klassisuutta! Ei välttämättä sidonnallisesti niin haastava kuin poikien perhot, mutta tällainen vaati kyllä sitä sidontasilmää ja näkemystä. Loistava yhdistelmä näyttävyyttä ja kalastuksellisuutta!


KommenttiSla - 25.02.2005

Hieno perho. Kiinnittäkää huomiota perhon päähän. Tämä on mi3elestäni oikeanlainen. Kiilamainen, pituus suurinpiirtein koukun silmän halkaisija. Kun olen katsellut noita tekijämiesten perhoja, niissä pää on lyhyt, tylppä, kiekkomainen. Se ei ole kaunis. Voi olla, että jossain on opetettu sellaisten tekoa, mutta minun silmääni se ei ole kaunis ja enkä ole siihen saanut oppiakaan.
Olisi kiva kuulla tästä "pääasiasta" muittenkin mielipiteitä!


Kommenttikalapaavo - 25.02.2005 (Muokattu 25.2, 18:58)

Olen Sla:n kanssa samaa mieltä nuista perhojen päistä. Tässäkin perhossa taattua Päde-Laatua :)


KommenttiPäde-Veikko - 25.02.2005

Kiitos imartelevista lauseistanne veljet. Perhon pää tällaisessa etenkin kalastusperhossa saisi olla juuri kiilamainen, johon solmu kivasti lupsahtaa ja kiristyy (ohjaava turle esim.). Ja kun pää on lakattu hyvin, usein tehdyt solmut eivät nierrä sidontalankakasaa auki ?
Jaska: muistan joo, sidoskeltiin messuilla ja päihitit minut "PM-kisoissa" upealla karvasiipiselläsi. Tarkoittanet seuralla PPUK:ta ? Heiltähän oli Juha siellä paikalla ja siinä porukassa on muuten huippusitojia ja kivenkovia kalamiehiä. Sekoittanet siihen ?
Mää oon ite siinä paikallisessa monikalastusseurassa, jossa väännetään kaikkea katiskoista lohiperhoihin ;) Lohirysiä emme tee, pikemminkin päinvastoin ;););)

Tämä perho onkin itseasiassa sidottu eräälle Tenon soutajalle.


Kommenttijmpalola - 26.02.2005

Joo kyllä siitä on kyse.. Muistin, että sinäkin olisit siellä käynyt, en tiedä mistä sen käsityksen sain. No joka tapauksessa olisi mukava lähteä sidoskelemaan lohiperhoja porukkaan. Siinä kun aina saa sellaista ylimääräistä latausta sitomiseen ja uusia vinkkejä vanhojen korvikkeeksi;).


KommenttiPäde-Veikko - 26.02.2005

Jep,kyllä minäkin piipahdin joskus PPUK-sidontaillassa.
Joo, onhan ne vähän harvinaisia sellaiset iltamat, joissa sidotaan ajatuksella ja läpikäydään sidontavaiheet erittäin tarkasti materiaalin käsittelyineen. Pohjoinen Kalaseura on harvakseltaan pitänyt sidontailtoja, viime keväänä oli jokunen lohiperhoiltama. Tuollaisen Silver Greyn voit kyllä tulla vaikka meille joskus sitomaan ? Pistä postia niin sovitaan.
t. Päde


Kommenttijmpalola - 26.02.2005

Harvinaisia ovat joo.. No se ois kyllä mahtava homma jos pääsis sidoskeleen sinne. Tuo edustamasi tyyli sitoa perhoja on minusta tällä hetkellä se kaikkein kiehtovin ja siksi olisikin mukava päästä seurailemaan noita kuviota ja siten oppia rohmuamaan. Mitenkäs onko ollut mitään suunnitelmia esim. tälle keväälle sidoskella lohiperhoja? Joo minäpäs olen yhteyksissä.


Kommenttikalapaavo - 27.02.2005

Minkälaisia Koukku-kokoja Päde suosit näissä Klassikko sidoksissa suosit?


KommenttiPäde-Veikko - 27.02.2005

1-2/0.
Tuo kuvan S.G. on Mustad 36890 koko 2/0.


Kommenttijmpalola - 27.02.2005

Tein just tänään vähän tuon tyylisen SG:n ja totesin, että hitto tuo päden perho onkin hyvin tehty! Tosi tyylikäs. Itellä oli hankaluuksia lähinnä vääränlaisen koukun kanssa, mulla oli partridgen 1/0 ja siinä silmukan jatke oli liian pitkä koukussa, joka aiheutti ongelmia rungon kanssa..


Kommenttiolof - 28.02.2005

Hieno on silver grey. Mutta ykis kysymys herää, miksi laitat sarvet mielestäni väärin päin ?
Ainakin minulle on neuvottu sarvien sidonta siiven myötäisesti ei hörölleen.


KommenttiAtzU - 28.02.2005

Mielestäni elävät paremmin, kun ovat noin päin. Toisaalta kyllä useampi sitoisi näin päin, jos tämä olisi parempi kuin "normaali" tapa..


Kommenttijmpalola - 28.02.2005

Minun mielestä tämä on ainakin elävämpi ja jotenkin ottiperhomaisempi vaihtoehto sitoa sarvet. Siipeen kiinni sidottuna tuntuu, että onko niillä edes merkitystä siinä. Rantu kylessä vaan...


Kommenttiolof - 28.02.2005

Niin, Kyllä ne sarvet elää, jos vähänkin katsoo tarkemmin. Itse ainakin nostan sarvet neulalla silleen esille siitä levysiivestä, jolloin niistä tulee erittäin elävän ja luonnollisen oloiset. Niiden uintihan on sellaista värinää. Varsinkin karva siivessä sarvilla on yllättävän suuri merkitys perhon uinnin kannalta.
Tätä "väärin päin" sitomista en ole itse kokeillut, mutta varmasti ne myös elävät hyvin noin sidottuna. Epäilen "väärin" sidottujen toimivuutta heitto perhoissa. Luulisi sarvien menevän sekaisin, kun eivät lepää nätisti siiven sivuilla/päällä.


KommenttiPäde-Veikko - 28.02.2005

Tuo perinteistä poikkeava sarvien sitominen on mulla herännyt kunnolla vasta tänä talvena. Eräs kaveri sanoi noista pari vuotta sitten, että muuten hyvä perho, mutta sarvet olet sitonut väärin. Siitä innostuneena olen aina silloin tällöin sitonut ne noin, ja mielestäni toimivat yhtälailla hyvin kuin toistekkin sidottaessa. Pääasia, että ne ovat pääsiivestä irrallaan, eivätkä takerru siiven siikasiin. Yksi tekijä on myös tuo, että näin sarvet näyttävät omaan silmääni hekumallisemmalta ;)
Tässä Lappapuuron viestiketjussa on kuva, miltä sarvet näyttävät edestä:
http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=7437

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?