Laittomat pyydykset

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Tilli 15.9. 2002, 12:59

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Jussi Laittomat pyydykset 10.4. 2002, 13:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nuo "laittomat pyydykset täytyy repiä ylös ja tuhota" uhoaa moni keskustelija näilläkin palstoilla.
Verkot ja katiskat eivät ole laittomia pyydyksiä. Ne on useimmiten kalaveden omistajan (osakkaan) tai osakaskunnan luvan lunastaneen veteen laittamia.
Niihin kajoaminen on jopa suurempi rikos kuin luvaton pyynti.
Siis älä koske näihin pyydyksiin vaan ilmoita niistä kalastuksenvalvojalle tai poliisille, mikäli epäilet niitä luvattomiksi.
Yleinen harhakäsitys näyttää myös olevan se, että jokiin ja puroihin ei saisi laittaa yllä mainittuja pyydyksiä. Kalaveden omistajat saa suvereenisti päättää, millä pyydyksillä heidän vesillään kaloja pyydetään. Hyvin usein se, joka purosta nostaa katiskan rutaten pyydyksen kasaan, on itse luvatta kalassa kyseisellä purolla.
Mikäli puron vesi virtaa ja purossa on taimenta/ tammukkaa, on vesistö lohi- ja siikapitoinen vesistö, jossa lääninkortti tai alle 18 v. vapaakalastus ei ole voimassa. Sillä ei ole juridista merkitystä, onko vesi TE- keskuksen luettelossa vai ei.

MNi
[Ylläpito]
Re: laittomat pyydykset 10.4. 2002, 14:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Totta.

Mielestäni muutenkin monesti asetetaan turhaan vastakkain eri kalastuslajien harrastajat, vaikka varmasti monesti kaikilla on pohjimmiltaan hyvinkin samanlaiset ajattelutavat. Toimintatavat vain eroavat.

Varmasti vahinkoa saadaan aikaan niin perhoilla kuin verkoillakin, se on selvää, mutta jotta ei alistuttaisi vain turhaan syyttelyyn, joka ei johda mihinkään, kannattaisi kaikkien osapuolien miettiä asiaa myös siltä toiselta kannalta. On hyvinkin terveellistä huomata, että se oma toimintatapa ei välttämättä ole se ainoa oikea, vaikka voikin olla aivan hyvä.

Kannattaa ehkä enneminkin kyseenalaistaa yleisesti kalastuksen järkevyyttä tietyissä paikoissa, kuin vain syyttää verkko/vapakalastajia erilaisista seurauksista näkemättä, että ehkä itse tekee aivan samaa; vain hieman eri muodossa.

--
MNi

mace Re: laittomat pyydykset 7.5. 2002, 10:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Laitonta tai ei niin mielestäni seisovalla pyydyksellä kalastamista pitää rajoittaa useilla paikoilla todella rajusti. Ei siksi että niilä saa hyvin kalaa ja että se haittaa keppikalastusta vaan seuraavasta syystä: Olen tänä(kin) keväänä mennyt neljä kertaa luvattomasti toisen pyydykselle koska siellä on saaliina vesilintuja. Joskus , eilen viimeksi, sorsa oli kiduttanut itsensä siihen kuntoon ettei se jaksanut räpiköidä yhtään kun otin sitä verkosta, kun sain sen irti ja päästin vapaaksi se ei jaksanut edes uida. Nostin linnun rannalle johon se jäi paikalleen. Parin tunnin kulttua tulin takaisin samaa reittiä ja sorsa oli samassa paikassa, kuolleena. Joissain paikoissa verkot ja katiskat on kielletty juuri tästä syystä mutta vain keväällä. Syksyllä sitten näkee kun katiskat on vedetty rannalle ja jätetty siihen pyydystään. Verkkokalastajat käyvät yleensä tsekaamassa pyydykset noin kerran päivässä tai jopa harvemmin joten sitä voinee pitää jopa eläinrääkkäyksenä. Tästä johtuen kannatan sitä laittomuutta että merkkaamattomat verkot voi repiä. Ugh olen puhunut...

jussi Rikollista 14.5. 2002, 13:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kerroit katiskasta, joihin pääsee vesilintuja. Pyydys tulee aina asettaa siten, että sen nielu ei ole avoin vedenpinnan yläpuolella.
Tämänkaltaisessa tapauksessa on oikein vapauttaa pyydykseen mennyt lintu, mutta pyydys tulee muutoin palauttaa takaisin vareen. Vedenpinnan yläpuolelle jäävä osuus nielusta tulee tällöin tukkia.

Mutta merkkaamattomien verkkojen repimisestä. Pyydys voi olla vesialueen omistajan itse asettama ja jos pyydys ei estä vesialuen muuta käyttöä eli ei ole esteenä veneliikenteelle, niin mitään merkkiä ei välttämättä tarvita. Ainoastaan valan tehnyt kalastuksevalvoja on oikeutettu nostamaan verkkoja ylös. Hänkään ei saa repiä verkkoja vaan asiasta on olemassa omat säännökset. Kuten ei kukaan sinua verekseltään luvattomasta heittokalastuksesta kiinniottanutkaan saa tuhota sinun kalastusvälineitäsi.
Verkkojen repimisestä saat huomattavasti suuremman rangaistuksen kuin mitä luvattomasta kalastuksesta tuomittaisiin. Pidä itsesi kurissa ja ota yhteys kalastuksenvalvojaan.
Hän hoitaa asian pois päiväjärjestyksestä.

Tilli Re: Rikollista 15.9. 2002, 12:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
lainaus:
Mikäli puron vesi virtaa ja purossa on taimenta/ tammukkaa, on vesistö lohi- ja siikapitoinen vesistö, jossa lääninkortti tai alle 18 v. vapaakalastus ei ole voimassa. Sillä ei ole juridista merkitystä, onko vesi TE- keskuksen luettelossa vai ei.

Mistä moinen kommentti, varsinkin Te- keskuksen luettelokommentti ?
-alku oli asiaa(lue alkuperäinen viesti)
-olemmeko rikollisia perhokalastajia, kun käymme purolla kalassa?
-esim ERÄ lehden artikkeli numerossa 20??, kertoi selvästi, Löydä oma taimen virta; mutta eihän se ole Jumalan sanaa.
-"namipiassa" kalastetaan vanhalla "tammukka pykälällä" missä vaan, Katlakoski, Siikakoski ym. tai muka maanomistajan "suullisella luvalla" ja soitetaan suuta. Hämentävää !!

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe