Larvastus

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: saqqa 12.11. 2004, 21:29

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
ismolevander Larvastus 28.10. 2004, 13:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
haluaisin tietää mitä mieltä larvastuksesta/puolastamisesta.Omia mietteitä ja kokemuksia.Neuvot ja larva ohjeet ovat tervetulleita.Ja vielä sitten miten itse larvastette?

Oma näkemys:Itse aloitan ylävirrasta lyhyellä siimalla.Kun perho nousee pintaan uusin heiton ja etenen ylävirtaan.Tai sitten poikkivirtaan,kun kahlaaminen alkaa väsyttää.Näin saan kalastettua aika tarkasti koko alueen.Käytän 9-jalkaista vapaa ja kelluvaa siimaa.Peruke on vavan mittainen ja kärki 0,18mm monoa.perholitkaa en ole saannut onnistumaan sillä lailla,että ei solmui tarttes aukoo.Perhot painotan aina ja sitten hauleja siimaan syvyyden mukaan.Itse kannatan väkästen poistoa koukuista

perhostelija88 Re: Larvastus 1.11. 2004, 15:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ismolevander kirjoitti:
> haluaisin tietää mitä mieltä larvastuksesta/puolastamisesta.Omia
> mietteitä ja kokemuksia.Neuvot ja larva ohjeet ovat tervetulleita.Ja
> vielä sitten miten itse larvastette?

olen käyttänyt samoja välineitä kuin sinä. kalastustapa on sulla vissii hallussa mut mä oon käyttäny larvoilla ja pupilla semmosta keinoo et heittää 7-15m ylävirtaa ja nykii siimaa sitä mukaa mitä sitä tulee sieltä ylävirrasta ja jossain vaiheessa ollaan siinä lyhyeen heiton alussa ja viedään perhon uitto loppuun samalla tavalla kuin yleensä larvastaessa. tällä tavalla voi ottaa 1-2 lyijyhaulia siimasta pois ja heittämisestä tulee miellyttävämpää, koska perholla on enemmän aikaa upota ja kalat kestävät paremmin kiinni kun ei oo niin paljon painoa siimassa... tämä tapa on myös nopea keino edetä pieni jokipätkä pitkällä matkalla ei niin nopea kuin täysin perinteinen puolastus, mutta varmasti tuloksekasta. Esim kaloja tavalla 47.5,38 harri ja 45,46 taimenet 1.5 tunnin aamukala reissulla tällä tavalla. kireitä siimoja Ismolle! hieman epäselviä neuvoja, mutta toivottavasti saat selvää

perhostelija88 Re: Larvastus 1.11. 2004, 16:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ismolevander kirjoitti:
> haluaisin tietää mitä mieltä larvastuksesta/puolastamisesta.Omia
> mietteitä ja kokemuksia.Neuvot ja larva ohjeet ovat tervetulleita.Ja
> vielä sitten miten itse larvastette?
>

ai niin rauhalliset ja harkitut heitot ovat tuhat kertaa tehokkaampia kuin hätäinen sähellys... kiirehtimiseen vaikuttavat yleensä aina muut kalastajat ainakin minulla siten että yritän kiirehtiä jolloin yritän kalastaa mahdollisimman nopeasti että toiset( minulle tuntemattomat kalastajat) eivät ehtisi mielestäni hyville paikoille ennen minua ja usealla perholla kalastaessa tulee silloin paljon solmuja kun taas rauhallisilla ja harkituilla heitoilla rauhallisissa olosuhteissa ja ilman mitään kiirettä tulee tuskin koskaan solmuja... Tämä teksti saa minusta ekä itsekkään kuvan mutta se on enemmänkin vaistotoiminto... olen itsekkin vasta äskettäin alkanut oppia rauhoittamaan itseni näissä tilanteissa.ja kalan saanti ei ole enää niin kova pakkomielle. ja tällä hetkellä rauhassa kalastus sujuu hyvin ja kalaa tulee.

perhostelija88 Re: Larvastus 1.11. 2004, 16:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kannattaaetsiä itsellesi oma kalastus hetkesi rauhallset aamu tunnit ovat usein ruuhkaisilla koskilla hyviä kalansaanti hetkiä!! rauhallisilla koskilla joissa ei ole kova kalastuspaine kalan saanti jakautuu vuoden aikaan nähden eri aikoihin mutta yleensä ilta on lähes aina tehokkainta

admin
[Perhorasia.fi]
Re: Larvastus 1.11. 2004, 17:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
perhostelija88 kirjoitti:

> hieman epäselviä neuvoja, mutta toivottavasti saat selvää

[Varsinaiseen asiaan liittymättömänä pikkukommentti]

No jos huomaat että neuvosi ovat epäselviä, olisiko ehkä kannattanut hieman panostaa kuitenkin tekstin luettavuuteen? On olemassa mm. sellaisia asioita kuin isot alkukirjaimet ja välimerkit ja niiden edes jonkinlainen käyttö.

Asiaahan tuossa tekstissäsi on, mutta ei sitä vain siitä irti saa, koska ei ole luettavaa tekstiä.

perhostelija88 Re: Larvastus 1.11. 2004, 21:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ok admin. Oikeastaan kalastus tapaa jota neuvoin voi kutsua pocket kalastukseksi, josta on artikkeli mm. Pohjolan perhokalastajassa 3/2000.

saqqa Re: Larvastus 12.11. 2004, 21:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vavan mittainen tasapaksu peruke. Viimeinen metri verisolmulla yhdistettynä. Perukkeen päähän normaalisti perho ja siitä n. 30cm päähän lyijyhaulit. Lyijyhaulien yläpuolelle 10-15cm sivuperukkeeseen toinen perho. Mitoitus siten ettei perhot pääse keskenään "naimisiin".

Yleensä tulee käytettyä korkeintaan 2x vavanmittasta siimaa. Parin viime kesän aikana kokeillu kasvattaa siiman pituutta vaihtelevalla tuloksella. Parhaassa tapauksessa sain muutamamia taimenia paljon kalastetusta paikasta ja toisella kertaa sitten paremmin antoi lyhyellä siimalla onkiminen. Pitemmältä kun yrittää onkia niin ei saa perhoja uimaan kunnolla pohjan tuntumassa. Tai ainakaan minä en saa :)

Perhoina tulee käytettyä mahdollisimman yksinkertaisia pupia/larvoja, kun tuppaa noita perhoja jäämään pohjaan useesti. Vieraammilla paikoilla perhomenekki kasvaa reippaasti :( Omat ottiperhot muistuttaa enemmänkin pupia kuin larvoja, mut kalat ei oo siitä välittäneet :)

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe