Yöperhostelu

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Zorbas 27.8. 2006, 18:00

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
januz Yöperhostelu 16.8. 2006, 18:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Varsinkin taimenen perhosteluun liittyvissä artikkeleissa olen useinkin törmännyt seikkaan, että suurimmat vonkaleet nappaavat monesti yöaikaan. Mielenkiintoista olisi tietää, että miten esim. tähän vuodenaikaan, kun yöllä on jo säkkipimeä, homma käyännössä tapahtuu? Illan hämärässä homma vielä onnistuu, mutta kun tossa 22 jälkeen alkaa olemaan jo niin pimeä, ettei siimaa näy, käy homma vähän hankalaksi... Heilutaanko siellä Magliten kanssa, vai pitäisikö vaan tuntea kalastettava koski kivi kiveltä? Varsinkin kahlailu sokkona tuntuu aika itsetuhoiselta toiminnalta, ja perhon uittaminen ottipaikoille täysin arpapeliltä. Harrastaako moni, ja miten?

Aake Re: Yöperhostelu 16.8. 2006, 19:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Siksi se onkin tuottoisaa, koska se ei ole poikasten hommaa...

Sinne vaan perhoa koskeen ja niskoille uimaan. Hankalaa se on mutta kuten sanoin...

[Muokattu 16.8.2006, 19:50]
unzkipunzki Re: Yöperhostelu 23.8. 2006, 23:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No sanotaanko vaikka näin että ilman hyvää koskentuntemusta ei yöllä pääse hyvään tulokseen ja kontrolli perhovapaan ja siimaan on oltava hyvä. Heittäminen pitää olla niin varmaa että tietää mihin perho putoaa vaikka sitä ei näe, lyhyet heitot valttia.

Tosta lampusta niin itse pyrin välttämään lamppua kun kuljeskelen pimeällä koskella, koska silmä ei kerkeä tottua pimeään jos kokoajan liikkuessa käyttää valoa, perhoa vaihtaessa on toki pakko käyttää valoa.

No ainakin vantaanjoella kahlatessa on aivan sama että onko päivä vai yö, ei sitä kuitenkaan näe mihin jalkansa laittaa pohjassa :D

Päivällä kannattaa suunnitella yön kalastus, paikallistaa montut ja kahlaus reitit. Kahlata ei kuitenkaan kannata niin paljon kuin päivällä, koska kalat rantautuvat yöllä ja ottavat pinnastakin paremmin niin ei tarvitse kahlata ronkkimaan lyijyllä syvimpiä monttuja.

Siitä tuleekin sitten jännää kun yöllä nappaa iso kala eikä näe missä se menee tai mitä tekee!
Kyllä se siitä alkaa sujumaan kun olet viettänyt pari yötä koskella!

F-Fly Re: Yöperhostelu 27.8. 2006, 15:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itselleni ensimmäisestä "yökeikasta" tuli ikimuistoinen tapahtuma. Olin koskessa siinä n. kl. 00.00. Ja tietenkin varustautumut tunnetuilla yöperhoilla. Ja aivan kuin salaman iskusta, alkoi joka puolella kalat hyppimään, ne hyppi ja hyppi. Tarjosin kaikkea mahdollista, mutta ei kelvannut, kunnes vierelläni hyppäsi yli 50cm taimen, jahtaen pientä säynävää. Niimpä tietysti, olin jättänyt tinselit ja kalajäljitelmät teltalle. Heti nokka kohti telttaa, mutta siinä kun aikansa vedessä rämisteli ja haki perhot ja palasi takaisin, niin koko touhu oli loppunut tyystiin. Siinä sitten menin teltalle, ja päätin ottaa pikku tirsat, kunnes taas alkoi molske käymään koskessa, ei siinä ollut muuta kuin painua takaisin koskeen, ja nostaa pari taimenta ylös. :)
Mutta tuo yö oli ikimuistoinen, kultaisia välähdyksiä näkyi (silloin kun näkyi) joka puolella. Siitä lähtien olen rakastanut yökalastusta.

Ja januz ei se ole ku painu kokeileen vaan! (ota mielellään joku matkaan, ihan oman turvallisuutesi vuoksi) Ei kukkaan ole seppä syntyessään! Etkä voi mitenkään oppia ellet kokeile! Kokemus se kalat antaa!

F-Fly

Zorbas Re: Yöperhostelu 27.8. 2006, 17:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
F-Fly kirjoitti:

> Ja januz ei se ole ku painu kokeileen vaan! (ota mielellään joku
> matkaan, ihan oman turvallisuutesi vuoksi) Ei kukkaan ole seppä
> syntyessään! Etkä voi mitenkään oppia ellet kokeile! Kokemus se kalat
> antaa!
>
> F-Fly

Totta! Tekemällä oppii. Se on hyvän näköistä, kun vanhat äijänkäppänät loikkivat koskenrantaa ja koskea kuin saukot konsanaan. Ei haittaa tekolonkat ja kyttyräselät. Kokemus puhuu! Näi O!

Ja muista, että vauhti korjaa virheet yökahlailussakin ;)

[Muokattu 27.8.2006, 18:00]
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe