Kalastuskokemuksia!

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Jouni 9.4. 2004, 23:12

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Karvaturri Kalastuskokemuksia! 9.4. 2004, 22:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Haluaisin kuulla muiden kalastuskokemuksia, millaisia jännittäviä kalahetkiä muilla on ollut. Kerron vaikka vuorostaan omani:

Olin juuri tänään klo 9-14.30 aamulla Länkeljärvellä, Länkyllä, miksi sitä haluaa kutsua. Olin isäni kanssa menossa kevätpilkille ja olin varustanut tehopilkkivapani lusikalla ja pienellä morryllä. Isäni sanoi: "koitatko tuosta pilkkireiästä?" ja osoitti jäätynyttä pilkkireikää lähellä rantaa. Minäpä suostuin ja aloitin pilkkimisen siitä. Alku näytti jo lupaavalta sillä kaloja tuli miltein sitä tahtia, kuin sai vain pilkin reikään. Kalat olivat lähinnä kookkaita särkiä, mutta ahveniakin tuli. Siinä alkupuolella kävi yksi hiihtäjä isäni (joka oli 300 metrin päässä) luona jotain puhumassa, ja sitten hän tuli luokseni. Sanoi hiihtäneensä tänä vuonna yli 1000 kilometriä. Siinä siis nostelin tiuhaan tahtiin kalaa, mutta välillä syönti loppuikin. Huomasin samalla auringon paisteessa pohjan, ja ajattelin testata erilaista tekniikkaa. Katsoin pilkkireiästä sisään ja pohja näkyi erittäin selvästi. Nappailin tällä tyylillä muutaman kalan ja vaihdoin takaisin normaaliin pilkkimiseen. Loppujen lopuksi isänikin tuli samoille paikoille pilkkimään.

Kalareissun jälkeen laskimme kalamääräksi:
Minä sain tasan 202 kalaa, joista noin 180 oli särkiä, 20 ahvenia ja 2 salakkaa.

Isäni sai 146 kalaa, joten hän jäi taas kerran minun taakseni.

Minun pussini paino oli, kun kotona punnittiin, noin 7,5 kiloa.

Siinä oli moinen kokemus , jota en varmaankaan unohda aikoihin. :D
Kuvia lisäilen myöhemmin, kai, ainakin sivuilla artikkelin kanssa.

Jouni Re: Kalastuskokemuksia! 9.4. 2004, 23:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No jos ny jotain keksis ni vaikka tää: Tapahtu joskus viime syksynä.
Oltiin veljeni kanssa suunniteltu et lähettäis kalaa ku tuun koulusta. Kun tulin oli kauhee myrsky ja ei meinattu lähtee mut mentiin ny sittenki. Päätettiin alottaa kalastus yhdestä vakipaikastamme ja heti viiden minuutin jälkeen nappasi. Kala tuntui aluksi pieneltä mutta viimein se nousi pintaan ja näimme sen koon. Valtava selkäevä paistoi pintaan kalan uidessa. 10 minuutin väsyttelyn jälkeen kala saatiin viimein veneen vierelle ja haaviminen alkoi. Siinä vaan oli semmoinen pikkuinen ongelma että reilussa metrisessä aallokossa haaviminen oli hiukka vaikeaa kun ei tahtonut kala eikä vene enkä minä ittekkään pysyä paikoillaan. No viimein saatiin kala veneeseen ja painoksi mitattiin broidin uusi haukienkka 6,4kg. Sitten ajoimme toiseen paikkaan ja kastuin matkalla läpimäräksi. Ehdin heitää vain 2 heittoa kun nappasi. Kala tuntui semmoiselta parikiloiselta puikkarilta kunnes se näyttäytyi pinnassa. Huusin: "Jee, ei ehkä nii iso kun sun mut ainaski 5 kilonen." Tämä kala saatiin haaviin melkein heti mutta se sotki itsensä haavin havakseen toisen kalan ja kolmen 3 koukkuisen vaapun kanssa. Loppujen lopuksi kalat saatiin irti n. 1,5 tunnin sähläämisen jälkeen. Kala oli selvästi broidin kalaa lyhyempi mutta paljon paksumpi. sitten siinä arvuuteltiin kumpi olisi isompi eikä vieterivaa'alla saanut vastausta kysymykseen. Sitten mentiin kotiin ja punnittiin kunnon vaa'alla ja punnituksessa selvisi ikävä tosiasia: Veljeni kala oli 41 grammaa painavampi.

1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe