Mikä jalokaloista paras maultaan?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Salmo trutta 9.12. 2005, 15:29

Uusi aihe Vastaa ketjuun
24 vastausta,   2 sivua:   [ 1  2  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
Dustin Mikä jalokaloista paras maultaan? 9.5. 2005, 16:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mikä on parasta ihan vaan suolattuna ja tikun päässä joen rannassa grillattuna?

Ehdokkaina:
a) taimen
b) harjus
c) kirre
d) puronieriä

HUOM lohi jäi kiinni doubbingista, eikä näin ollen ole mukana "äänestyksessä"!;)

juuso_h Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 9.5. 2005, 20:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Harri ;)

jonsku Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 9.5. 2005, 20:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
mun mielest taimen on paras noist vaihto ehdoist

peetu Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 9.5. 2005, 20:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kirjo, ehdottomasti

Sen syömisestä ei omatunto kolhiinnu, ja ei tarvitse menettää yö-uniakaan...Monilla k-suomen koskilla on niin huono luontainen tane&lurjus kanta, että niitä ei tarvitse enää pienentää.

motulli Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 9.5. 2005, 21:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Harjus on tuolla lailla ykkönen taimen savustettuna ykkönen=)))

Jurppa Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 9.5. 2005, 21:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaikkihan nuo hyviä on mutta kirret voi ainakin ottaa pois niin kuin peetu jo sanoi... En oikein osaa päättää mutta kai se kirre on.

unzkipunzki Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 9.5. 2005, 21:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
rautu menee ehkä tohon puronieriä kategoriaan.. joten se puronieriä. kovin monet eivät ole tainneet maistaa ;)
perjaatteessa sehän on kai melkeen sama että mikä lohikala on kyseessä kun ravintohan siinä ratkaisee?

Muuramen kuningas Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 10.11. 2005, 14:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
peetu kirjoitti:
> Kirjo, ehdottomasti
>
> Sen syömisestä ei omatunto kolhiinnu, ja ei tarvitse menettää
> yö-uniakaan...Monilla k-suomen koskilla on niin huono luontainen
> tane&lurjus kanta, että niitä ei tarvitse enää pienentää.
---------------------------------------------------------------
Mausta taisi nyt olla kyse eikä omantunnon kysymyksestä. Eiköhän se luonnontaimen ja harjus kanta ole ihan yhtä huono koko Suomen alueella. Ei pelkästään siinä Sinun ympäristössäsi, vaikka siitä lähes kaiken tiedätkin.

eräjorma Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 10.11. 2005, 14:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jos joskus saatte lapissa ihan joessa syntyneen pikku puronieriän niin kannattaa tikun nokassa se grillata, aivan älyttömän hyvää kun vielä vähän ripottelee suolaa mahaan :P NAM

Päde-Veikko Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 10.11. 2005, 20:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tunturijärven rautu,
Jäämeren lohi,
Kuusinki-/Kitkajoen taimen,
Perämeren taimen,
järvisiika,
Kitkajoen harjus,
Perämeren lohi

Luonnonkaloja tai korkeintaan jotkut kesänvanhoja istukkaita.

jäkälä eetu Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 10.11. 2005, 21:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Siika on ykkönen
Harri kakkonen
Särki on kolmonen kuten myös mielestäni jalo-otus
Nieriä puromallia on nelosena
Voissa paistettu muikku ohrajauho kuorutuksella nam oisko jopa ykkönen

ihmelaama Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 11.11. 2005, 07:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaikki menee.

Ei ole ollut tapana syljekiä graaviastiaa, tikkua, saupönttöä, tahi halsteria päin ;)

Jaetulle ensimmäiselle sijalle päätyivät:
1. Taimen (vaikeahko saatavuus lisää arvostusta)
1. Kirjolohi (yleensä yksi kala riittää koko "perheelle")
1. Harjus (se vaan on niin hyvää)
1. Siika (savukalana aivan mahoton, mennee graavinakin)
1. Ahven (ruodoton filee voissa paistettuna)
1. Hauki (on kala)
1. jne.

herkkusuu Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 11.11. 2005, 21:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Dustin kirjoitti:
> Mikä on parasta ihan vaan suolattuna ja tikun päässä joen rannassa
> grillattuna?
>
> Ehdokkaina:
> a) taimen
> b) harjus
> c) kirre
> d) puronieriä
>
> HUOM lohi jäi kiinni doubbingista, eikä näin ollen ole mukana
> "äänestyksessä"!;)
kyllä nahkakala on jääny mun mieleen noista parhaana, mut tane ja harri on jo vaikeampi rankata ja noista kirjoista en oikein tiedä....(joskus yrittäny pannulla paistaa, mut mullan/humuksen haju paistettaessa tyrmänny noi maistamiset....

Päde-Veikko Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 11.11. 2005, 22:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Dustin kirjoitti:
> Mikä on parasta ihan vaan suolattuna ja tikun päässä joen rannassa
> grillattuna?

Joo, ihan hauska kallupi,
Jos tarkennan omaa vastaustani,
niin suolattuna parasta on Jäämeren lohi ja tikun päässä grillattuna jokivarressa tunturirautu (ei tarvi edes suolaa).
Päde

julle Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 11.11. 2005, 23:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ykkösenä omasta mielestä taimen. Siika, harri ja kirre jaetulla kakkosella. :)

[Muokattu 11.11.2005, 23:44]
hirvanen Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 12.11. 2005, 00:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Riippuu hieman tilanteesta.

Jos kala paistetaan nuotiolla tikussa Lätäsenon rannalla, on harjus paras.
Jos taas savustetaan mökillä, myöskin Lätäsenon rannalla, taimen menee ohi.
Jos syödään kiltisti kotona vaimon ja lasten kanssa, on siika ykkönen.
Keittoa keittäessä tulee ahven tai kuha ensimmäisenä mieleen.
Pääasia on se ettei haukea mene suuhun! Vitsi vitsi...

ekavekara Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 14.11. 2005, 17:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
1.Vastaistutettu kirjolohi, joka maistuu rehulle
2.talvikkotaimen
3.jaloviina

larvastelija Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 14.11. 2005, 18:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
1. harjus
2. taimen

Puronieriää koskaan maistanukkaan ja kirjolohi maistuu yleensä niin mudalta, että sitä ei voi laittaa listaan :)

perho-pirho Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 14.11. 2005, 20:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Harri... Pannulla voissa paistettua harria ja sitruunapippuria päälle... NAM!

juhaa Re: Mikä jalokaloista paras maultaan? 15.11. 2005, 10:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
herkkusuu kirjoitti:
clip
>joskus yrittäny pannulla paistaa, mut mullan/humuksen haju
> paistettaessa tyrmänny noi maistamiset....

Jää minultakin Etelä-Suomen joista saadut fisut syömättä lajista riippumatta samasta syystä. Ostan torilta jos rasvaeväistä pitää pöytään saada. Tunturijärvien ja -purojen asukkaat -rautu, puronieriä, siika, harjus ym.- maistuvat kyllä.

24 vastausta,   2 sivua:   [ 1  2  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe