Meritaimenen merikalastus

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: peltzi 7.12. 2005, 04:35

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
MRI Meritaimenen merikalastus 9.11. 2005, 22:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Makeanveden perhokalastuksen aloituksesta tuli viime kesänä kuluneeksi 10-vuotta, joten vaihtelua kalastustapoihin haluan lisää ja samalla pidennystä kalastuskauteen. Onko kellään tiedossa hyviä meritaimen perhoja merelle? Jotain malleja olen harvakseltaan netistä bongannut, mutten tiedä niiden toimivuudesta. Millaisia ampumapäitä olette muuten merellä käyttäneet? Jos tulee mieleen vinkkejä tai linkkejä merikalastuksesta niin pistäkää tänne.

S.P Re: Meritaimenen merikalastus 28.11. 2005, 16:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kokeileppa sitoa pitkä(5-8cm), juotikasmainen perho. Toimii kuulemma hyvin. koukkukoko sais olla 16-14.

Late Re: Meritaimenen merikalastus 30.11. 2005, 20:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
MRI kirjoitti:
> Makeanveden perhokalastuksen aloituksesta tuli viime kesänä
> kuluneeksi 10-vuotta, joten vaihtelua kalastustapoihin haluan lisää
> ja samalla pidennystä kalastuskauteen. Onko kellään tiedossa hyviä
> meritaimen perhoja merelle? Jotain malleja olen harvakseltaan netistä
> bongannut, mutten tiedä niiden toimivuudesta. Millaisia ampumapäitä
> olette muuten merellä käyttäneet? Jos tulee mieleen vinkkejä tai
> linkkejä merikalastuksesta niin pistäkää tänne.

Haili on varma valinta. http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=2747

[Muokattu 30.11.2005, 20:30]
MRI Re: Meritaimenen merikalastus 6.12. 2005, 21:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jep, kiitos vastauksista. Syksyn meritaimentili onkin jo avattu(virpalla kylläkin). Miten muuten saatte lingottua siimaa paria metriä pidemmälle navakassa tuulessa? Minulla ainakin loppuu usko yli 5m/s tuulessa... S.P, noin pieneen koukkuunko juotikas (sand eel) sidotaan?

peltzi Re: Meritaimenen merikalastus 7.12. 2005, 04:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse olen käyttänyt ampumapäänä ihan kärki-intteri visionin acea ( lasikärkinen ). Ihan sen takia koska olen huomannut kalojen olevan vielä todella arkoja ( kalastajia liikkuu rantoja pitkin todella paljon ja kahlaavat liiaksi ennen rantaviivan kalastamista ) ja koska siima on lasikärkinen ua käyttää vielä n. 4 metrin perukella niin jää n.8-10 metriä kirkasta siimaa veteen mitä kala ei nää niin hyvin. Nyt on kyllä tulossa tuo visionin extreme distance siimakin kokeiltavaksi ja pitänee varmaan hakkia compoundikin, perustuu kuulemma visionin ace ampumäpäihin siten että olisi kiinteästi liitettu running line siiimaan ( kuulemma hyvä siima merellä )

Tänä vuonna on kyllä päässyt hyppyyttämään, karkuuttamaan ja syöttämään perhoja ihan tarpeeksi jo, pitänee kokoajan kehitellä sidoksia siihen suuntaan että kaloille maistuisi myös keskellä päivää ( kaloja näkyy, mutta vain seurailevat perhoja tai tökkivät niitä )
ohessa muutama hyviksi todettu perho.

Drags Devil:http://www.sportfishingmagazine.fi/fin/perhokalastus/2005/drags_devil.htm

Perhoista parhaiten on toiminut erinlaiset vihreät sidokset ( pitkillä pyrstöillä ) ja sitten myös Drags Devilin erinlaiset muunnokset ( nyt kokeilussa musta kärkinen vihreä zonker liuska ).
Muutenkin tuo Drags Devil on hitaasti hyvin tasaisesti VAAKATASOSSA UPPOAVA , mikä on kaiken a ja o kun pysäyttää perhon ja mitä hitaammin uppoaa sitä paremmin kalastaakin melkein.

Pingos Tobis:http://www.sportfishingmagazine.fi/fin/perhokalastus/2002/kk_perhot/pingos_ tobi.htm

Kyseistä perhoa voisi myös enemmän käyttää, mutta varmasti paras kausi tulee vasta n.kk päästä tälle perholle ( jotkut tyhmät taneksit yrittää kutea merelläkin ). Kummatkin viime reissun kaloista olivat kutevia naaraita 3,6kg ja 3,8kg. Kohta pitäisi enemmänkin alkaa noiden kalojen kolmipiikkiä syömään talven varalle. Kolmipiikkiää oli ainakin Kemiön merialueella tyynillä rannoilla todella paljon ( rannoilla myös todella paljon kuolleita/purtuja kaloja, mutta myös vedessä kalat alkoivat pikkuhiljaa illalla näyttäytymään aivan rannassa kolmipiikkijahdissa enemmän kuin ennen ). Joten kohta olisi pakko aloittaa siirtyminen kolmipiikkijäljitelmiin. Toistaiseksi on kolmipiikkiä tavoitellut 3 kalaa ranalta heittämällä ja alkukaudesta särkältä ( oma salainen paikka mikä oli puuronaan taimenta alkukaudesta ) 5 ylös saakka ( tosin muuta perhoa ei edes ollut mukana kuin pingos tobiksia )

Kireitä siimoja kaikille ja toivottavasti jokainen saa sen ensinmäisenkin meritaimenensa perholla mereltä tänä syksynä/talvena

PS. laitetaan niitä ilmoituksia perhorasiaan syksyisistä meritaimen reissuista VAIKKA SAALISTA EI TULISIKAAN ( kaikki saavat hyvää tietoa millä tuulella ja missä kalat luuraavat näin syksyllä )

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe