Minkä takia?

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: kalapaavo 28.6. 2005, 15:20

Uusi aihe Vastaa ketjuun
7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Entinen virppamies Minkä takia? 11.6. 2005, 06:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Miks kaikki "perhojannut" yrittää vaan maximaalisia heittopituuksia?
Itsekin olen joskus syyllistynyt samanlaiseen "yli yritykseen"
Mutta, joka tapauksessa ne kalat koukutetaan alle kymmenen metrin siimalla. Suurin osa alle viismetrisella.
Jos aatellaan, että perhon/perhokalastajan pitäis jäljitellä jotain, niin kyllähän se näköjään onnistuu. Jäljittelee ainakin "virveli äijää".
Asiasta tärkeimpään... Ne kalat on edelleen sielä koskessa... sun jalkojen juuressa... Nyt kannattaa heittää pitkälle! Ja mitä pitemmälle heität, niin... toinen vetää kalat jaloista ja naureskelee sun siimasotkuilles.
Onko tuttua...?
Taitaa olla, mutta kuinka moni kehtaa sen täälä sanoo...
Niin, laittakaa toki kommenttia asiasta.

Rami Re: Minkä takia? 11.6. 2005, 16:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No itse yritän kalastaa kaikki varminmat paikat huolella... (esim. kiven takuset,pyörteet ja montut) Yleensä larvastan noin puolen vavan mitta heittosiimaa. En ole kyllä koskaan ole tuollaista nähnyt, mutta voi olla että on asia noinkin.

kaveri Re: Minkä takia? 11.6. 2005, 16:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllähän heittopituudesta on hyötyä, kunpa saisikin lentämään pidemmälle. Ajattele, kuinka tehokasta olisi, jos saisi rullattua koko 100 metrin järven rannan nymfi perukkeessa:D Tai Keskisenkoskella sais helposti sen ison kiven juureen perhonsa, eikä tarvitsisi venettä edes tulvakaudella.

Niinpäniin... Re: Minkä takia? 11.6. 2005, 21:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaikki ja kaikki. Tuollainen yleistäminen on... No, jääköön sanomatta.

Turhaapa tuhlaat aikaasi miettimällä, miksi joku pitää eri asioista kuin sinä. Siinähän koukuttelet naureskellen niitä kaloja, kun muut takkuavat siimojensa kanssa.

Itselleni, ja uskoisin, että muutamalle muullekkin, perhokalastuksen viehätys ei ole pelkästään ylössaatu kala. Perhokalastus voi olla perhonsidontaa, ötököiden sielunelämään tutustumista, luonnossa haahuilua ja siitä nauttimista, jopa sitä pitkien heittojen treenaamista jne. Minulle saatu kala on se kuuluisa piste i:n päälle, mutta ilmankin reissu voi olla onnistunut. Ne osa-alueet, johon perhosteluharrastus painottuu, on jokaisen harrastajan oma asia.

Ehkäpä juuri sen takia...

Entinen virppamies Re: Minkä takia? 27.6. 2005, 02:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Niinpäniin... kirjoitti:
> Kaikki ja kaikki. Tuollainen yleistäminen on... No, jääköön
> sanomatta.
>
Totta puhut, sinä vääräsäärinenkastemato. Älä nyt hirveesti loukkaannu, kun puhuin yleisesti "kaikki perhojannut".

Se on totta, että on jokaisen oma asia, kuinka harrastuksensa ottaa.

Mutta, mua ei oikeen hirveesti kiinnosta mitä mieltä sä oot asiasta...

Kuitenkin ne useimmat kalat koukutetaan alle viiden metrin.

Taas oli koskella "mato-onki" mies. Koitti koko illan saada kalaa kaikilla kielletyillä vehkeillä. Ei saanu poika kalan kalaa. Vaikka olivat hyppineet illan nenän edessä. Tulin paikalle, kun "mato" lähti. Ei tarvinnut paljon heittosiimaa rasittaa, kun mulla oli kalat kassissa. Ja taas aivan jalkojen juuresta. Enkä muuten kattonu mitä ne oli syäny. Vai käyny Hesessä syönnöksellä...

Muiden "järkevien ihmisten" kommentteja kaivataan...

monni Re: Minkä takia? 27.6. 2005, 12:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Siis aluksi sä pyydät näinkin typerään pohdiskeluun kommentteja ja sitten Niinpäniin antaa sulle täysin hyvän ja melko tyhjentävän vastauksen ja sua ei sitten edes kiinnosta hänen mielipiteensä!?

Kyllä heittopituuksilla on erittäin suuri merkitys ainakin omaan kalastukseeni! Haluan jatkuvasti kehittyä perhokalastajana ja tämä kehitys, jota on nyt jatkunut 10 vuotta, pysähtyisi aikalailla, jos kalastaisin aina alle 10 metrin siimalla. Olet ihan oikeassa siinä, että kalaa tulee hyvinkin lyhyellä siimalla, mutta et kai voi ruveta syyllistämään kalastajia, jotka haluavat heittää pitkiä heittoja! Itse ainakin olen kateellinen ihmisille, jotka heittävät kalastustilanteessa sen koko heittosiiman pihalle, tartuttavat kalan ja saavat sen vielä ylös. Tähän en vielä pysty, mutta kunhan vielä kymmenen vuotta harjoittelen...

perhojunnu Re: Minkä takia? 28.6. 2005, 14:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä oot Monni ihan oikeassa.Taitaa olla oma mielipide se paras ja ainoa joillakin.Onkohan kokemusta moneltakin vuodelta ja monesta paikasta??

kalapaavo Re: Minkä takia? 28.6. 2005, 15:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No itse en ainakaan yritäkkään yli 10 metrin heittoja. Sekin johtuu varmaan siitä, että kalastan alle 8 metriä leveällä joella. Mutta kun kalastan haukea tai kalan karkottamisen riski on iso niin lähestyn kalaa aluksi pitemmillä heitoilla.

7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe