Perhokalastava nuoriso

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: teemuu 26.7. 2006, 21:08

Uusi aihe Vastaa ketjuun
121 vastausta,   7 sivua:   [ 1  2  3  4  5  6  7  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
Immu Perhokalastava nuoriso 24.5. 2006, 16:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Urgh. Perhokalastus on melko nuorisopainotteinen laji nykyään, sen huomaa -ikävä kyllä, viimeistään jokivarressa. Pipo+huppu, mp3-soitin (EIVÄT LIITY PERHOKALASTUKSEEN..tai no, etelän pojat..), kahluuvarusteet kalleimmat mahdolliset, eri idoleilta opittu. Muistakaa toki, että kalliit välineet eivät vaikuta kalansaantiin tai "nosta arvoa" muitten kalamiesten keskuudessa. Tuttu ilmiö, johon suurin osa vieläpä pyrkii! Pakettiin kuuluu myös ylenkatsova käytös, jossa ripaus wannabe pr0 meininkiä. Taitavalla kalastajalla puhuu kokemus, ei välineet.

Aihetta sivuten, katsokaapa esim. uutta Vision 06 kuvastoa. Jo kansi tekee pahaa. Pitkätukkainen, hupparikansaa edustava pipopää vapa suussa, oikea perhokalastajan irvikuva, yo yo. Saati sitten Visionin mainosten sanavalinnat eri lehtien takakansisssa+kuvastossa. Täytyy todeta, että on kehitys harpannut paskaa tällä tuotemerkillä. No, kukin tyylillään ja se siitä.

Tärkeimmät asiat koko hienosta harrastuksesta vaikuttaisi olevan hukassa. Välineet, saaliin määrä taidon mittarina ym. ovat nykyään asioita, joita korostetaan. Kuka TODELLA enää nauttii luonnosta? Vaeltaminen on minusta eräs vahvasti olennainen osa perhokalastusta. Ainiin, eihän nykyajan nuoret juuri luonnosta välitä. Itikoita liikaa, kädetkin likaantuvat turhaan. Kuka TODELLA enää nauttii itse kalastamisesta, ilman silmissä siintävää suursaalista? Järkevä kalastaja ottaa aina vain tarvitsemansa määrän veden viljaa. Onneksi moni nykyään on tajunnut C&R:n kannattavuuden, jotain positiivistakin!

Ajattelin, että nyt on korkea aika kirjoittaa tämä artikkeli. Ennen kun tilanne riistäytyy käsistä. Lopettakaa nyt hyvät ihmiset turhanpäiväinen kilpailu. Ainakaan minua ei vakuuta p*skan vertaa toinen toistaan hienompi perho, iso laitosraakki tai mikään muu. Esim. perhokalastajat.net:ssä vallitseva kilpailuhenki menee yli hilseen. Pahoittelen, jos/KUN joku löytää em. kuvauksista itsensä.

Harmi, että niin monet ovat omaksuneet ja omaksuvat koko ajan vääränlaista kuvaa perhokalastuksesta. En voi tehdä asialle muuta, kun koittaa valistaa: Oppikaa nauttimaan luonnosta. Nauttikaa itse kalastamisesta, mahdollinen saalis ei ole välttämätön. Rentoutukaa vesillä ja jättäkää kilpailumieli pois.

Kireitä siimoja kaudelle 06.

T: Erämies 89

Zorbas Re: Perhokalastava nuoriso 24.5. 2006, 16:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Immu kirjoitti:
> Urgh.

Näistä arvoista on jauhettu aikas paljon. Nuorisohan on lähes joka asiassa markkinoinnin pääkohderyhmää, joten mainonta on perhohommissakin menossa siihen suuntaan. Nuorena sitä menee hommiin niin innolla mukaan, että nämä markkinamiesten houkutukset tulee ilman muuta hommattua. Tässäkään asiassa ei pitäisi yleistää liikaa.

On sitä erähenkistäkin nuorisoa vaikka kuinka. Ei kaikki ole niitä välineillä snobbailijoita. Ja onhan hyvillä, itselleen sopivilla, välineillä mukava onkia..

tapio Re: Perhokalastava nuoriso 24.5. 2006, 17:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ihan samaa mieltä ja itsekkin olen nuori ja vapaa-aikana kuuntelen musiikkia, olen huppu päässä ja housut melko alhaalla, niin voin ihan hyvällä omatunnolla sanoa että kun olen kalassa niin silloin tottelen kyseisen paikan sääntöjä ja keskityn itse kalastukseen enkä esitä mitään pro kalastajaa. Minä todella kunnioitan kaloja ja kuuleehan sitä melkein jokaiselta nuoremmalta kalamieheltä että "luonnon kaloja vaan suositellaan päästettäväksi vapaaksi" ja se todella ärsyttää.

Bege Re: Perhokalastava nuoriso 24.5. 2006, 17:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sanoo Immu, joka itse kalastaa kalleilla varusteilla,ja mikäänei riitä. Perhot tarvii olla täysin täydellisiä, mutten lentää roskaperhojen sekaan.

Muista, ei saa YLEISTÄÄ. Ei kaikki ole kuin sinä, omistautunut 100% luonnolle ja kalastukselle, toisilla on muutakin elämää. Ja heille, joilla on muutakin elämää, kalastus on harrastus, jossa pääsee irti muusta elämästä.

Immu Re: Perhokalastava nuoriso 24.5. 2006, 17:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Höhöö. Nyt hukkasit punaisen langan.

Tatuu Re: Perhokalastava nuoriso 24.5. 2006, 17:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuo olisi täydellinen, jos lopussa lukisi "Tämä ei ole provo".

jou jou Re: Perhokalastava nuoriso 24.5. 2006, 20:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ota huomioon, että perhokalastus ei ole myöskään pelkkää luonnossa kävelemistä ja elämystouhua! Jotkut saavat nautinnon siintä, kun saavat tehtyä pitkiä ja virheettömiä heittoja, jotka ei milään 80-luvun Lasikuitu kepeillä onnistu. Ja mitä kahluuvarustukseen tulee, niin kaikki ei myöskään halua paikata jokapäivä housuja, mitkä ei kestä, koska olivat huokeimmat mitä kaupasta löytyi.

Bege Re: Perhokalastava nuoriso 24.5. 2006, 20:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ja jokainenhan sen määrittelee, mikä on "normaalia" perhokalastusta. Jos hupparit+mp3-soitin on jonkun mielestä normaalia, niin antaa olla! En minä todellakaan pidä mistään joujou meinigeistä, mutta Kai jokaisella oikeus omaan mielipiteesee? Ja niitä minun mielestä tarvii kunnioittaa, oli mikä tahansa!

Luulis sinun tietävän mitä tarkoitan, ainakin yhen "ystävän" menettämisellä.........

Ukko Re: Perhokalastava nuoriso 25.5. 2006, 14:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ai sinäkö et käytä huppua, esim sateella? Mikä ihme hupussa on vikana?
Hieno keksintö jos minulta kysytään.

Immu Re: Perhokalastava nuoriso 25.5. 2006, 15:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No, kuten totesin, kukin tyylillään. Eniten huolestuttaa tämä pirunmoinen kilpailunhimo joka asiassa. Kalaanhan mennään yleensä rentoutumaan luonnon pariin. Tosin niitäkin mahtuu mukaan, jotka menevät kalaan saadakseen kehua ja ylpeillä sitten saaliillaan.

kalan elämää Re: Perhokalastava nuoriso 25.5. 2006, 19:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
joo! kalaan mennään nauttimaan luonnosta mutta kai se saaliskin siihen jotenki kuuluu, ei sitä tarvi mitenkään kilpailla, mutta jos se saalis ei ole millään sijalla niin samahan on heittää pelkkää siimaa.

nojee Re: Perhokalastava nuoriso 26.5. 2006, 15:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hahahaaa mikä keskustelun avaus :D Mikä ihme sinä olet tuomitsemaan muiden varustusta, kalastusmetodeita ja pahimmillaan jopa hiustyyliä huoh? Voin olla väärässäkin, mutta tuntuu siltä, että kirjoituksestasi huokuu läpi katkeruus.

Miten ihmeessä ollaan "wannabe pro"? Jos on laadukkat vavat, kelat, siimat, kahluuvarusteet, vaatteet ja niin edelleen, niin onko se tätä "wannabe pro"-meininkiä? Vai onko wannebePro sellainen henkilö, joka kaikkien huippuvälineiden lisäksi saa vielä kalaakin paremmin kuin muut? Mikäs wannabe se enää siinätapauksessa muka on?

Eikös asian voisi mieluummin nähdä niin, että laadukkailla välineillä on ilo kalastaa, ja näin ollen saa harrastuksestaan enemmän irti kun ei tarvitse tuskailla huonojen varusteiden kanssa? Minä ainakin kahlaan mieluummin laadukkailla goretexeillä kuin vanhoilla neopreneillä, tai edes hieman huonommilla kalvohousuilla. Hyvät vavat oikeilla siimoilla ladattuna ovat vaan niin paljon kivempia heittää, kuin itselleen vääränlaiset välineet. Kaikki on siitä kiinni, miten paljon haluaa valuuttaa käyttää harrastukseensa.

Ja en missään tapauksessa väitä, että kaikilla pitäisi olla huippuvälineet. Kaikille löytyy aivan varmasti sopivat välineet, joilla nauttia tästä mahtavasta harrastuksesta. Ei sillä ole mitään merkitystä, onko koko varustus 50 euron vai 5000 euron arvoinen, kukin saa tehdä niinkuin parhaakseen näkee! Lisäksi luulen tietäväni, ettei kukaan edes kuvittele saavansa enemmän kalaa kalliilla välineillä verrattuna prismansettiin.

Minä olen harrastanut perhokalastusta n.15 vuotta, nyt olen 25-vuotias. Kuulunko siis mainitsemaasi kohderyhmään, vai joko olen liian vanha heh. Kalaa saan aika tasaisesti, ja jos en saa, niin mitä sitten. Kuten joku tuolla sanoikin, kalastus on mitä mainioin tapa irtautua normaalista arjesta.

Annetaan kato kaikkien kalastaa tyylillään, oli sitten pitkä tukka tai kaljupää, nuori tai vanha. Korvissakin saa olla mp3-kuulokkeet, kuulolaite, tai vaikkua vaan.



mattivehvilainen Re: Perhokalastava nuoriso 26.5. 2006, 20:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ihmeellistä nuorisovastaista toimintaa!!

Aloitanpa ensimmäiseksi tuosta Visionin mainoksesta. Kansikuvan kaverilla on kahluutakki (jossa uskomatonta kyllä, on huppu!) ja
-housut sekä vielä kaiken kukkuraksi pipo päässä!! Äly hoi, kuva luultavasti on kyllä lavastettu, mutta tässäpä muutamia pointteja:

Kuva on muistaakseni Itävallasta ja siella sattuuu olemaan varmaan näin talviaikaan melkoisesti pakkasta, ihan fiksua pitää mielestäni pipoa.
Kaverilla on vapa suussa; vedessä jos tuolla kelillä kelaansa uittelee, niin voipi olla melkoinen jääkuutio hetken kuluttua...
Ainoa asia, mikä ketjun aloittajaa kuvassa nyppii taitaa olla se, että kuvaan on sattunut pääsemään melko nuori kaveri.

Itse en ole kyllä koskella ikinä musiikkia kuunnellut, ei ole tullut mielenkään. Mutta mitä ihmeen väliä sillä on, jos joku tyyppi sattuu sitä omista kuulokkeistaan muita häiritsemättä kuuntelemaan?!
Ylipäätän koskilla tapaamani nuoriso on koskilla ollut paljon avoimempaa porukkaa, kuin nämä "vanhat Proot". Toki poikkeuksiakin on. Nuoriso ei hirveästi ottipaikkojaa tai -perhojaan salaile. Toisin on näitten vanjojen jurojen kanssa. Ja auta armias, jos sattuu koskella saamaan kalan, niin jo tulee näiltä Patuilta tuimia katseita! Kateutta tai tyhmyyttä...Muistakaapa "vanhukset", että nuorissa on kiinni tämänkin hienon lajin jatkuvuus.
Sama homma tuo tuntuu olevan metsästyspuolellakin. Kun kaksitoistavuotiaana suoritin metsästystutkinnon ja rupesin metällä pyörimään, niin meinasi olla "papoilta" hyljeksiviä ja ylenkatsovia katseita. Onneksi pääsin suvaitsevaan porukkaan, jonka kanssa on ilo nauttia luonnon tarjoamasta rauhasta ja sen antimista!

Allekirjoittaa tänä vuonna täysi-ikäinen...;)

kullervo Re: Perhokalastava nuoriso 26.5. 2006, 22:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
niin ja tää on vain sitä merkkien syrjintää kun vision pärjää suomessa ja maailmalla ihan hyvin.
itse olen jo...no neljännelläkymmenellä tovin matkaa ja on visionin pelit ja vehkeet ja hyvin on menny.ei moitteita ja muitakin merkkejä ollut..ja on vieläkin.
en tosin kuuntele musiikkia kalassa.
ja välineistä..minusta ainakin on mukava kun on kunnon vermeet päällä niin ei sade eikä tuuli haittaa ja muutenkin mukava kahlailla.
ja pipohan suojaa kylmältä.
miksi pilata tämä hieno harrastus tuommoisella ilkkumisella toisia ja välineitä kohtaan.perustelkaa..


kullervo Re: Perhokalastava nuoriso 26.5. 2006, 22:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Immu kirjoitti:
> No, kuten totesin, kukin tyylillään. Eniten huolestuttaa tämä
> pirunmoinen kilpailunhimo joka asiassa. Kalaanhan mennään yleensä
> rentoutumaan luonnon pariin. Tosin niitäkin mahtuu mukaan, jotka
> menevät kalaan saadakseen kehua ja ylpeillä sitten saaliillaan.


ja immu..miksi se sinua huolestuttaa...ja onkos se paha jos toista kehutaan kuinka "makeet"vehkeet sinulla on..
en ymmärrä moista vai onko kateus asialla..
minusta voi nauttia kalalla vaikka on se pipo ja kunnon kahluukamppeet.

Immu Re: Perhokalastava nuoriso 26.5. 2006, 22:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Lukekaahan juttu rauhassa loppuun, niin saatte tietää mitä korostan. Monien kommentti koskee alkurivejä. Ihmettelen vain tätä nykyajan kisahenkeä, minkä mainitsen myös em. vastauksessa. Eniten se näkyy ehkä sidonnassa. Kaikenmaailman enskertalaiset pyrkii 50 siikasen levysiipiin. Tunnustettakoon, että itse omaan keskivertositojaa paremmat lahjat. Mutta eipä ole käynyt mielessä lähteä niistä kuvia julkisesti levittelemään "maineen" toivossa!

nojee: Vai että katkera? Sivustaseuranneena vain huolestunut.

Tiedän, että hyvillä ja itselle sopivilla välineillä on mukava kalastella. Mutta ajoin lähinnä takaa sitä, että monet päättömästi ostavat vain kalleinta. Luulevat varmaan pääsevänsä kalamiesten hierarkiassa tason kaksi korkeammalle.

Melkoinen määrä killutinta sitä täytyy olla, että kehtaa enää kukaan joelle lähteä. Vanhat kunnon PVC:t, tai vaikkapa puuvillaliivi, eivät enää kelpaa. Ei joku vuosi takaperin ollut näitä hydrofiilisiä/mikrohuokoisia kalvovaatteita. Ihan mukaviahan ne on, ei siinä mitään. Kyllähän ne mukavuutta parantavat pitämällä kuivana ym, mutta kyllä se on niin, että kukaan ei vaan kehtaa erottua massasta, ei edes perhouransa alkuvaiheessa! Monet vanhat ja viisaat eivät ole varustepuolelle hurahtaneet. Heille kelpaa yhä wanhat PVC:t - eikä vaikuta kalastukseen. Joku varmaan epäilee, että minulla ei ole vaan yksinkertaisesti näihin kotkotuksiin varaa. Väärin, omien kahluiden arvo (ohv:t laskettuna) vähän alta 900?. Silti, samalla lailla voisin kahlata vaikka pitkävartisissa kumppareissa.

kullervo: Ei minulla ole Visionia vastaan mitään. Totesin vain, että on linja hieman muuttunut. En ilku enkä hauku ketään. Näin ryhmänä nuoria koitan vain valistaa, mielestäni parempaan suuntaan.

Vielä yksi asia. Kyllähän nämä perhosivut ihan hyviä ovat. Suurin osa nuorista tosin "opiskelee" tietonsa netistä. Käytännössä tämä "tieto" voikin olla turhaa. Oikea tieto ja taito tulevat kokemuksen kautta - eivät netistä.

kalan elämää Re: Perhokalastava nuoriso 27.5. 2006, 09:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
tuota nuin eikös se tämän perhorasian pää idea oo että aloittelevat ja vähän kokeneemmatkin sitojat vois panna perhonsa ARVOSTELTAVAKSI JA KEHITYS EHDOTUKSIA VARTEN, ei siis mitään kilpailua eikä rehentelyä vaan ihan sen takia että sais jotakin rakentavaa palautetta.

jerppa Re: Perhokalastava nuoriso 27.5. 2006, 09:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
pojat pojat, laittakaapa jäitä hattuun!
Ihan asiatonta tämä keskustelu ei ole, mutta
maailma muuttuu. Niin myös pukeutuminen
ja kala vehkeet. Jos mies ei kehtaa enää
jokivarressa ilman huippuvehkeitä kalastaa niin se on hänen
ongelmansa. Itse menen kalaan en muotimessuille;)

Sarvis Re: Perhokalastava nuoriso 27.5. 2006, 09:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jerppa kirjoitti:
> Jos mies ei kehtaa enää
> jokivarressa ilman huippuvehkeitä kalastaa niin se on hänen
> ongelmansa. Itse menen kalaan en muotimessuille;)
Onhan noita naisia/tyttöjäkin sentään iloksemme ilmaantunut tuonne jokivarteen, tunnetustihan heillä pitää olla pakkeliaposkessa ja punaa huulissa jo kun roskista mennään ulos viemään. Eli ettei vain nämä varustepellet tahdo heihin vaikutusta tehdä? Vai pitäneekö naisilla olla hienot krumeluurit?

mattivehvilainen Re: Perhokalastava nuoriso 27.5. 2006, 10:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tosiaan, tämän sivun ideahan on laittaa tänne omia sidoksia näytille, jotta saisi mahdollisia kehitysehdotuksia kokeneemmilta sitojilta. Ja toisekseen, moni kokee sidonnan yhtä hauskaksi itse kalastuksen kanssa, ja tällöin on mukava kokeilla omia rajojaan ja hakea haastetta.
Jotta tämmöstä...

121 vastausta,   7 sivua:   [ 1  2  3  4  5  6  7  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe