Perhoja Sloveniaan

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: pompa 4.2. 2007, 04:47

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Amppari Perhoja Sloveniaan 13.1. 2007, 15:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kirkkailla alppi joilla kalastaneilta kaivattaisiin vinkkejä perhorasian täytteeksi ja kalastus tekniikoiksi kesäkuiselle Slovenian reissulle. Kohteena tulee olemaan Soca joki ja ehkäpä sen pienemmät sivujoet. Kohteena luonnon kirjo, harjus, taimen ja tietenkin marmoritaimen.

ArtoP Re: Perhoja Sloveniaan 14.1. 2007, 13:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kalastimme viime kesäkuussa 1,5 viikon verran Savalla sekä sen sivujoilla Bohinjkalla ja Dolinkalla. Silloin toimivin tekniikka oli sangen yksinkertainen: vavanmittaisella 0,14 - 0,16 perukkeella larvastaminen. Perhoista toimivat pääosin tummat kuulapäät esim. Princet, Leechit ja GRHE:t. Perhot saavat olla kooltaan 6 - 14, ja painotusta saa suurimmissa olla todella reilusti. Slovenian säännöthän kieltävät useamman perhon käytön ja painotushaulit. Toinen käyttämämme teknikka oli mustan leechin uitto Deep7-siimalla. Paikalliset käyttivät menestyksellä seuraavasta linkistä löytyvän"perhon" kaltaisia kummajaisia:
http://www.perhokalastajat.net/kuvagalleria/displayimage.php?album=687& pos=0

pompa Re: Perhoja Sloveniaan 4.2. 2007, 04:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse kalastin Socaa ja sen sivujokia 2002 toukokuussa. Oppaana oli Tomo Sotosek niminen kaveri ja hänen vinkeillään aika pitkälti mentiin. Pienemmille kaloille toimi perinteinen GRHE painotettuna ja kuulapäänä mutta yksi mielenkiintoinen sidos oli tumma GRHE muunnos jossa oli kirkkaan punainen flashabou-selkä sekä CDC-häkilä. Se pelitti kerta toisensa jälkeen. Pintureista toimi pieni Caddis erittäin hyvin, jopa paremmin kuin oppaan perinteiset pinturit.

Marmoritaimenelle mustaa woolly buggeria tai kanikonetta. Oppaan kaveri sitoi minulle hyvin yksinkertaisen helvatun suuren vaalean streamerin jossa oli varmaan puolikiloa lyijyä päässä. Eli syvällä uitetut pikkukalajäljitelmät toimii. Itse uitin pinnassa SuperTinseliä ja sain vain yhden pienen kalan kiinnostumaan, kun opas larvasti upposiimalla ja Woolly Buggerilla ja koukutti isompia.

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe