Goa intia

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: pasi65 15.2. 2007, 07:36

Uusi aihe Vastaa ketjuun
8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
pasi65 Goa intia 9.2. 2007, 19:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Moi onko kukaan käynyt kalassa kyseisessä paikassa tietoa tarvitaan t pasi

hirvanen Re: Goa intia 10.2. 2007, 09:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vuoden 2001 alussa vietin pari viikkoa Goassa ja kalalla tuli käytyä muutamaan otteeseen. Kyliä joissa liikuin en nyt muista, mutta Goan alueen pääkaupungin pohjoispuolella kuitenkin, Mapusa-nimisen kylän länsipuolella.

Ainakin silloin kalastusmatkailu oli siellä varsin lapsen kengissä. Kalareissut olivat joko uistelua yksinkertaisilla rottingin tapaisilla vavoilla ja kahden millin paksuisella siimalla (käyttivät muuten vain ja ainoastaan Rapalan vaappuja), tai sitten pohjaongintaa. Kalat olivat ajoittain hyvinkin pieniä, mutta mahtui sekaan pohjaongella nättejä ladyfish-nimisiä kalojakin. Pääasiassa saalis koostui pallokaloista, mutta esimerkiksi myrkyllisen catfishinkin sain...

Mutta siitä en varmaa osaa sanoa miten kalastusmatkailu on kehittynyt kuudessa vuodessa Intiassa, mutta tuollaista se oli silloin.

pasi65 Re: Goa intia 12.2. 2007, 07:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos. Olisiko kalastusta lisää ajatellen jos olisi perhovapa mukana niin paikkoja jossa voisi heitellä esim aalonmurtajia tai laguuneja tai muuta vastaavaa paikkaa. Vai oliko vain pelkää hiekkarantaa.

hirvanen Re: Goa intia 13.2. 2007, 08:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
pasi65 kirjoitti:
> Kiitos. Olisiko kalastusta lisää ajatellen jos olisi perhovapa
> a mukana niin paikkoja jossa voisi heitellä esim aalonmurtajia tai
> laguuneja tai muuta vastaavaa paikkaa. Vai oliko vain pelkää
> hiekkarantaa.

Kilometrikaupalla hiekkarantaa ja siellä täällä tyrskyäviä kallioita. Näin ainakin niiden kylien kohdalla joissa itse liikuin.

pasi65 Re: Goa intia 13.2. 2007, 10:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Voi harmi joutuu kävellä näköjään useamman kilometrin jokisuulle kun katsoin sateliitti kuvaa. Vai oliko hiekkarannan sitten merelle päin loiva vai äkkiä syvä jossa sitten mahdollisa kivä jossa kala luuraa.

hirvanen Re: Goa intia 13.2. 2007, 23:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
pasi65 kirjoitti:
> Voi harmi joutuu kävellä näköjään useamman kilometrin jokisuulle kun
> n katsoin sateliitti kuvaa. Vai oliko hiekkarannan sitten merelle
> päin loiva vai äkkiä syvä jossa sitten mahdollisa kivä jossa kala
> luuraa.

Kävin Googlen karttoja kattelemassa ja muistelemassa kylää. Eli se oli Calangute se kylä jossa pääasiassa olin, tuon jokisuun pohjoispuolella. Kyllä sinne mukavasti kävelee, mutta esimerkiksi riksalla tai taksilla ajaa alle eurolla tai kahdella. Ja niitä muuten löytyy joka puun alta!

Rannat ovat tasaisen hitaasti syveneviä, paikalliset siellä joka ilta kalastivat pelkällä siimalla, painolla, koukulla ja syötillä. Pientä silppua saivat, sellaista pienen meribassin näköistä.

Jokisuulta lähdettiin yleensä kalastamaan, ja monta kertaa sai laiturilta katsella kun 50-70 senttisiä hopeanhohtoisia kaloja uiskenteli aivan jalkojen juuressa. Eivät vain ottaneet mihinkään. Jokisuussa liikkuu myös delfiinejä jatkuvasti.

Jokisuun pohjoispuolella on komeat kalliot jotka hyvin näkyi myös Googlen satelliittikuvasta. Nuo kalliot kuhisivat taskurapuja laskuveden aikaan. Kuuluvat suurelta osin joillekkin rikkaille paikallisille, aidattua aluetta aika pitkälti.

Ainiin, ja tuolla joessa sitten elää edelleen luontainen ja melko voimakas krokotiilikanta!

pasi65 Re: Goa intia 14.2. 2007, 08:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos hirvanen samaranta mulla tiedossa. Olisi komea saada väsytellä niita krokotiiliä yhden käden kepilla. Missä päin ne laiturit olivat onko se rantaa pitkin ylöspäin jossa on se pienenpi joki olisi siin taskurapu jäljitelmällä käyttöä. Näitkö saiko paikalliset niitä hopeita ylös ja oliko tahnapallo kalastusta kuten artikkeli rauha jounin sivuilla. Olitko päivällä vai illalla kalassa.

hirvanen Re: Goa intia 15.2. 2007, 00:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
pasi65 kirjoitti:
> Kiitos hirvanen samaranta mulla tiedossa. Olisi komea saada väsytellä
> niita krokotiiliä yhden käden kepilla. Missä päin ne laiturit olivat
> onko se rantaa pitkin ylöspäin jossa on se pienenpi joki olisi siin
> taskurapu jäljitelmällä käyttöä. Näitkö saiko paikalliset niitä
> hopeita ylös ja oliko tahnapallo kalastusta kuten artikkeli rauha
> jounin sivuilla. Olitko päivällä vai illalla kalassa.

Laiturit joista kalalle lähdettiin, olivat aivan jokisuussa, meren puolella kuitenkin. Calanguten eteläpuolella siis. Jokin jokihan tuolla pohjoisessa Anjunassa on myös, siellä en käynyt. Paikallisia en nähnyt edes kalastavan noita "satamassa" pyörineitä isompia kaloja. Eivät siis todennäköisesti ole kovinkaan hyviä ruokakaloja, he kun eivät kalastaneet muuten kuin ruoaksi.

Paikallisten kanssa pyydettiin tosiaan paljon pelkällä siimalla, painolla ja koukulla. Syötiksi laitettiin puoliksi märäntyneitä. Eivät muuten haisseet kovin hyvälle 35-40 asteen helteessä... Kalalla käytiin illansuussa. Yleensä illaksi tultiin kotiin. Upea paikka ja paikalliset mahtavia ihmisiä. Brittituristit saattavat aiheuttaa pikku häiriötä örveltäessään...

pasi65 Re: Goa intia 15.2. 2007, 07:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Moi löysin artikelin netissä jossa oli se bage river joki ja siitä kalastus aiheinen osio. Pitivät joki suuta todella hyvänä paikkana sillä ja myös kalaisana eli sinne siis perhoa heitelemään kiitos.

8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe