Käyttäytymisestä.

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: Pentagramm 20.8. 2008, 22:00

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
korpikalle Käyttäytymisestä. 19.8. 2008, 15:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itseä vähän on harmittanut tämä keskustelutaitojen kehityksen suuntaus internetsivustoilla yleensä. Suuri osa viesteistä ja perhojen kommenteista on turhia tai jopa törkeitä ja aiheuttavat vain pahaa mieltä kaikkien mieleen. Eniten se varmasti vaikuttaa nuoren aloittelijaperhonsitojan ja kalastajan mielenkiintoon harrastusta kohtaan.

Tällainen sivusto on korvaamaton tietopankki aloittelevalle perhokalastajalle, kuin myös paljon kalastaneelle. Perhokalastus on sellainen laji, josta ei ikinä voi tietää liikaa. Mutta se, että millaista tietoa täältä voi saada on meidän käyttäjien vastuulla. Jokainen voi itse miettiä, kuin arvokkaita tiedonlähteitä sivustolla ennen vieraili(Päde-Veikko, Fesko, yms.yms.) ja ketä täällä nykyään vierailee. Tottakai nykyäänkin sivustolla on paljon taitavia sitojia ja eritoten sellaisia sitojia, jotka haluavat jakaa omia kokemuksiaan ja oppejaan uusille lahjakkuuksille, mutta paljon sellaisia on myös täältä kadonnut tai vähentänyt sivuston käyttöä. Kyllähän heitä satunnaisesti täällä vielä näkeekin, mutta ei siinä määrin kuin ennen. Onneksi edes hedän tähän astinen tietotaito on tallessa täällä rasiassa.

Tarinointia voisin jatkaa vielä vaikka kuinka, mutta JOKU ROTI sentään. Jokainen voi omien viestiensä laadulla vaikuttaa, niin omaan kuin muidenkin käyttäjien viihtyvyyteen ja mieleen. Siis Nostetaan sivuston tasoa, eikä päästetä niitä kaikenmaailman rupisammakoita suustamme(näppäimistöstä) kaikkien tietoon.

Kiitän ja kumarran kun jaksoitte kuunnella minun ajatuksiani. Ja pyydän anteeksi sitä että en ole kovinkaan sanavalmis ja olen myös huono kirjoittaja :) Toivottavasti tämä herättää käyttäjissä ajatuksia, mielipiteitä ja keskustelua, mutta asiallista sellaista.

terveisin: Joonas Kutilainen.

korpikalle Re: Käyttäytymisestä. 19.8. 2008, 15:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hei ja vielä sellaista. Ei täällä nyt kaikki käyttäytyminen ole huonoa, mutta viestillä pyrin siihen, että käyttäjät miettisivät onko viestinsä asiallisia. Myönnän myös että itsellänikin ennen saattoi helposti jotain asiatonta kommenttia tulla. Silloin kun sosiaaliset taidot(jos internet taitoja voi niin kutsua) kehittyivät. Olen kuitenkin aina pyrkinyt olemaan asiallinen.

[Muokattu 19.8.2008, 15:14]
Pentagramm Re: Käyttäytymisestä. 19.8. 2008, 21:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Samoilla linjoilla ollaan! Voisi ite kuhin miettiä mitä nettiin kirjoittelee, toki myös itse olen joskus ollut tökerö sanomisieni suhteen, varsinkin alkuaikoina, mutta nyt kun olen hiukan varttunut olen pyrkinyt pitämään asia-linjan.

Ottakaa tämä Joonaksen tuoma asia tosissaan, paljo mukavampi täällä on selailla ja lueskella silloin kun tuleva teksti on asiallista. Hyvä että otit asian puheeksi!

Voisivat myös adminit linjaa tiukentaa varsinkin perhokommenttien osalta, ymmärrän toki että he eivät aina jouda ja aina kehtaakkaan puuttua kaikkeen, joten pidetään me käyttäjät huoli siitä että pysytään asiassa.

Santtu

PerhoEpeli Re: Käyttäytymisestä. 19.8. 2008, 21:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kommenteille pitäisi pystyä antamaan miinus tai plus piste, jolloin se rajoittaisi jollakin tasolla viestien laatua. Jos tarpeeksi usea käyttäjä antaa miinuspisteen niin viesti piilotetaan automaattisesti kuitenkin viestin kirjoittaja voisi näkyy vielä. Tämä mielestäni vähentää epäasiallisia viestejä kuten myös viestejä jossa mainitaan esim. "Ompa siisti, perho"

Mesikämmen Re: Käyttäytymisestä. 20.8. 2008, 12:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joonas Kutilainen puhuu asiaa. Se vaan tämä näppäimistö saattaa kirvoitaa sellaisiin virtuoosimaisiin kirjallisiin tuotoksiin, joita ei kasvotusten ikinä tulisi sanottua. Täysin Joonaksen kanssa samaa mieltä, että perhokommenttien taso on tällä hetkellä vähän sitä sun tätä.

korpikalle Re: Käyttäytymisestä. 20.8. 2008, 21:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ja minua nimenomaan tässä harmittaa se, että käyttäytymisen tason lasku tekee loppujen lopuksi eniten hallaa vasta-alkaja sitojille. Sillä niin paljon tärkeää tietoutta menee hukkaan, kun kokeneet käyttäjät vaihtavat palstaa.

[Muokattu 20.8.2008, 21:50]
Pentagramm Re: Käyttäytymisestä. 20.8. 2008, 22:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
korpikalle kirjoitti:
> Ja minua nimenomaan tässä harmittaa se, että käyttäytymisen tason
> lasku tekee loppujen lopuksi eniten hallaa vasta-alkaja sitojille.
> Sillä niin paljon tärkeää tietoutta menee hukkaan, kun kokeneet
> käyttäjät vaihtavat palstaa.


Nyt laittaa Joonas asiaa asian perään tulemaan. Itse olen myös pannut merkille että tämän palstan "tietopankit" ovat karkonneet toisille sivustoille, joten otetaan kaikki itseä niskasta kiinni ja kayttäydytään asiallisesti.

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe