Liitsien uittaminen?!

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: hossanjoki 28.2. 2009, 17:22

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
stupe10 Liitsien uittaminen?! 28.2. 2009, 11:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Elikkäs....

En ole vielä mestari perhokalastuksessa joten vinkit olisivat tarpeen.
kysymyksiä.
-Miten uitatte liitsejä?
-Mihin suuntaan heitätte liitsin koskessa?
-Annatteko valua pohjaan?
-Nypyttelettekö liitsiä?
-Minkä tyylin olette huomanneet parhaaksi? :)

Ja sitten liitsien värit.

Mikä väri toimii parhaiten:
-Keväällä
-kesällä
-Syksyllä

hossanjoki Re: Liitsien uittaminen?! 28.2. 2009, 17:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
stupe10 kirjoitti:
> Elikkäs....
>
> En ole vielä mestari perhokalastuksessa joten vinkit olisivat
> tarpeen.
> kysymyksiä.
> -Miten uitatte liitsejä?
> -Mihin suuntaan heitätte liitsin koskessa?
> -Annatteko valua pohjaan?
> -Nypyttelettekö liitsiä?
> -Minkä tyylin olette huomanneet parhaaksi? :)
>
> Ja sitten liitsien värit.
>
> Mikä väri toimii parhaiten:
> -Keväällä
> -kesällä
> -Syksyllä

Noh, nyt sitten tulee minun OMA mielipide, joka ei välttämättä päde joka paikassa.

Itse melko miedossa virrassa vispailen liitsiä ihan vaan ristiin rastiin, mutta jos esim. kosken reunaa haluaa kalastaa, niin silloin heitän aivan poikki kosken ja annan vapaasti valua virran mukana. Jos kuohuissa on vettä melko paljon(esim +1m), niin silloin kokeilen joskus heittää vähän yläviistoon, jotta perho ehtisi painautua vähän lähemmäs pohjaa, missä olen huomannut kalojen hyvin useasti lomailevan;)
Etenkin miedossa virrassa AIVAN YLIVOIMAISEKSI olen huomannut uittotyyliksi sen, että teen hyvin teräviä nykäyksiä, vähän niin kuin nymfikalastuksessa, mutta terävempiä ja vähän pidempiä. Nykäyksen jälkeen kannattaa perhon antaa vapaasti painua pohjaa kohti, jolloin olen useasti huomannut kalojen tarttuvan. Toki myös kannattaa melko tiuhaan tahtiin teräviä nykäyksiä ilman taukoja tehdä, toimii myöskin joskus...
Mutta sen sanon ainakin istarikalojen suhteen, että jos sattuu olemaan huono syönti ja muutenkaan mikää ei oikeen onnistu:D, niin laitappa kahden liitsin litka(Itse laitan kirkkaan värisen ja mustan erittäin useasti), lyijyä ERITTÄIN vahvasti siimaan ja sitten se äsken kertomani nykimistyyli AIVAN pohjan yläpuolella. Tällöin pitäisi tulla myös pohjatärppejä, jolloin tiedät, että olet tarpeeksi lähellä pojaa. Kannattaa myös reagoida jokaiseen pieneenkin nykäykseen, olkoon se sitten hyvin useasti pohjatärppi.
Ja väreistä olen huomannut parhaaksi(sameaan Vantaankoskeen) mustan liitsin eri variaatioissa, esim. kumijaloilla, erilaisilla kauluksilla/iskupisteillä jne...Perussääntönä minä olen kuullut, että kirkkaalla ilmalla toimisi tummat värit, kuten ruskea, musta ja niiden variaatiot. Pilvisellä, ehkä jopa sateisella ilmalla kirkkaat värit, kuten pinkki, keltainen, vaalean/kirkkaan vihreä.. Valkoista melko vähän olen uitellut, mikä saattaa olla virhe;) Kannattaa myöskin kokeilla.. esim silloin, kun pikkukalat pintovat jne..

Noh, tässä nyt ovat minun kommenttini ja minun kokemukseni...:D Kannattaa edes joskus kokeilla ja jotain mielestä korvan taakse laittaa;)
Toivottavasti auttoi edes vähän:D;)

1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe