Ounasjoki 2009

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: emppuP 5.10. 2009, 21:03

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
emppuP Ounasjoki 2009 16.8. 2009, 22:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Oliko kukaan muu Ounasjoella tänä kesänä?
Pari viikkoa sitten ainakin vesi oli vähissä, kalastimme vain Kaukosen yläpuolella 2-5 kilometrin matkalla.
Oli ensimmäinen (ei viimeinen) tutustumisreissu. Muutamia yli 40 senttisiä harjuksia, runsaasti mittakaloja, paljon pieniä. Taimenet poissa. Pintureilla ei käyttöä viikolla 32-33. Zulu, Katala ja muut pikkumustat upot pelittivät.
Saalis todella hakusessa, klo 14-18 parasta aikaa. Hellettä, ei harmia sääskistä mutta eipä myöskään muista kalan eväistä.

Kertokaa kokemuksistanne. Uskomattoman matala joki, kahluusaappaat riittävät.

Huuva Re: Ounasjoki 2009 16.9. 2009, 14:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olette sattuneet paikalle kyllä huonoimpaan mahdolliseen aikaan, kalastuksen kannalta. Vähäinen lämmin vesi on kyllä tuolla joella myrkkyä varsinkin isommille harreille, saati sitten taimenille. Kaukosen yläpuolelle ei satu tarpeeksi vuolasta koskea noihin olosuhteisiin, kuten esimerkiksi Helpin Mouluskoski. Tuohon aikaan onnistuminen vaatii tietoa paikoista ja kamppeista sekä rutkasti kokemusta. Kävittekö heti kylän yläpuolella olevassa Palovaaran nivassa?

Mielestäni Ounasjoki on kerrassaan hieno joki. On mahdollisuus hyvin suuriin kaloihin (erityisesti taimen, siika ja hauki), eikä ilman paistikalaa juurikaan voi jäädä sillä harrikanta on vahva. Kalasto on monipuolinen, samoin hyönteismaailma ja kahlaaminenkin on pääosin helppoa. Muita kalastajia ei juuri ole ja kalastuspaikat ovat hyvin monipuoliset. On muuten joki, jossa linja-auto riittää.

Joesta on aiemmin keskusteltu aika lailla, mutta minustakin olisi mielenkiintoista kuulla menneen kesän uutisia kotijoelta.

emppuP Re: Ounasjoki 2009 5.10. 2009, 21:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos vastauksestasi Huuva!

Liikuimme Ounasjoella vain muutaman kilometrin matkalla, etupäässä Kaukosen yläpuolella. Aloitimme Palovaaran koskilta (ampumaradan/kodan tienoilta) sekä ylös- että alaspäin. Pääasiassa kolusimme Särestönnivaa, koska siellä ei tuo vähävetisyys meitä ensikertalaisia niin vaivannut. Siitäkin olisi kahluusaappailla yli päässyt, vähissä oli Ounasjoen tosi lämmin vesi.
Vähissä olivat myös hyönteiset. Pinturi oli ihan turha.
Avasimme muutamien harrien mahat, erään yli 40-senttisen mahassa oli tyhjän lisäksi yksi iso hämähäkki ja sudenkorento. Muutamilla muilla avaamillamme vain meille tunnistamatonta mössöä ja hiekan jyväsiä.

Helppi oli meille tietämätön kohde, sehän on reilusti Kaukosen eteläpuolella. Kiitos vinkistä.
Vähän veden takia kiinnostus selata jokea hiipui jo eka-toka päivänä, siksi emme ajelleet juurikaan noista maisemista - koska ruokakalat saatiin ahkeralla yrittämisellä sieltäkin sen viikon aikana. Asuimme nimittäin Kaukosessa vuokramökissä.

Tarkoituksemme oli siirtyä ylemmäs, Levin yläpuolelle jopa Raattamaan asti, mutta se vesitilanne........

Ehkäpä ensi kerralla.
Koska Ounasjoki on kotijokesi, anna vinkkejä! Ei Kaukonen ole kuin yksi kiintopiste, meille käy niin sen ylä- kuin alapuolisetkin harri- ja taimenmahdollisuudet, hauesta ei niin väliä. Sitä saa täältä Saimaan vesistöstä ihan riesaksi asti.

Ensi vuonna suunnittelemme menevämme Hetan seudulle. Palojoki kiinnostaa nyt taas muutaman vuoden tauon jälkeen. Ja muutkin Muonionjoen sivujoet - sekä itse Muonionjokikin tietysti. Idässä Kemijoen latvoja Savukoskelta ylöspäin unohtamatta, Nuortista puhumattakaan.
Talvi on aikaa miettiä, tehdä suunnitelmia ja sitten lumien sulaessa päätöksiäkin!
Ounasjoesta jäi kumminkin ihan hyvä kalanmaku.

Emppu

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe