Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus.

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: approx 19.12. 2009, 23:14

Uusi aihe Vastaa ketjuun
13 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
samikala1 Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 12.12. 2009, 21:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tämä menee mielestäni liikaa huonoon suuntaan. Nykyään yhä useammat ihmiset tilaavat tarvikkeensa netistä. Tästä seuraa se että monet pienet perhokalastusliikkeet joutuvat vähentämään valikoimaansa ja siirtämään tavaraa vain nettimyyntiin. Siitä seuraa harmia yritykselle sekä myös kuluttajalle. Sillä jos vaikka tilaat esimerkiksi scottin vavan netistä ja se hajoaa tai se ei vain tunnu hyvältä, niin sehän ei tunnu kivalta ostajasta eikä myöskään takuita pulittavasta yrityksestä. Miksi tehdä näin kun voisit ajaa tai kulkea junalla siihen parinkymmenen kilometrin päässä olevalle liikkeelle ja kysyä että mahtaisiko tästä kyseisestä vapamallista löytyä demomallia jota voisi käydä kokeilemassa viikonlopuksi. Useimmissa liikkeissä tämä onnistuu. Samalla autat sitä että tällainen palvelu pysyisi jatkossakin. Etteivät ne mukavat kahvintuoksuiset liikkeet muuttuisi pieniksi muutaman tuotteen puljuiksi, sillä kaikki ostetaan netistä.
Yleensä näissä liikkeissä on myös erittäin mukavat ja asiansa osaavat työntekijät, joiden kanssa saattaa rupatella jopa tunnin kalastuksesta tai mistä tahansa. Saattaapa kahvikin ruveta tippumaan jos oikein juttusille ruvetaan.

Nähkää siis vähän vaivaa ja käykää niissä perhokalastusliikkeissä ostamassa tarvikkeenne ja muut, niin ettei näitä liikkeitä tarvitsisi lähteä etsimään jostain Närsäkkälän kyläkeskustasta.

hyviä joulun odotuksia vain.

samikala1 Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 12.12. 2009, 21:34 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Siis en tietenkään väitä etteikö nettikauppa olisi joskus järkevämpi tai käytännöllisempi, mutta pääasiassa olisi kaikinpuolin parasta käydä niissä kalastus-liikkeissä.

Mik@z Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 12.12. 2009, 21:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ei ole sellaista liikettä lähistöllä, millä olis kilpailukykyiset hinnat nettipuljuihin verrattuna. Yksi ja ainoa syy miks Visa vinkuu verkkopankissa.

pipsa721 Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 13.12. 2009, 03:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mik@z kirjoitti:
> Ei ole sellaista liikettä lähistöllä, millä olis kilpailukykyiset
> hinnat nettipuljuihin verrattuna. Yksi ja ainoa syy miks Visa vinkuu
> verkkopankissa.

Juuri näin.. Mielelläni ostaisin vehkeeni paikallisesta liikkeestä, mutta kyllä homma on näin ,että ns. "tarkan" euron päivinä kyseinen puulaaki on täysin hinnoitellut itsensä ulos. Vastaavat liikkeet muualla Suomessa sentään myy sopuhintaan vermeitä, mutta sen takia en satoja kilometrejä ala ajelemaan, tai vastaavasti maksamaan jostain junamatkoista kymmeniä euroja että saa sieltä parin sadan vehkeet ostettua. Mieluummin visa vinkuu nettikaupoissa, joissa saa hyvällä säkällä tuotteen 50-100e halvemmalla ja ilman postituskuluja. Säästää vielä junat tai naftat päälle.. Siinä muutamia syitä miksi itse suosin verkkokauppaa. Tosin ostan myös tarvikkeita kotimaisista liikkeistä/verkkokaupoista, mutta vähemmässä määrin.

stupe10 Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 13.12. 2009, 10:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ite käyn kyllä parin-3km päässä sijaitsevassa kalastusliikkeessä kaikki sidontamatskut ostamassa,mutta sieltä ei löydy kaikkea mitä tarvitsee,niin osa pitää tilata netistä. :) ja mistpoolissa ei ole postikulujakaan.

GlenButerol Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 13.12. 2009, 11:34 Vastaa tähän viestiin Vastaa
stupe10 kirjoitti:
> Ite käyn kyllä parin-3km päässä sijaitsevassa kalastusliikkeessä
> kaikki sidontamatskut ostamassa,mutta sieltä ei löydy kaikkea mitä
> tarvitsee,niin osa pitää tilata netistä. :) ja mistpoolissa ei ole
> postikulujakaan.


Minunkin kohdalla se menee juuri näin..

Mesikämmen Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 13.12. 2009, 11:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
stupe10 kirjoitti:
> Ite käyn kyllä parin-3km päässä sijaitsevassa kalastusliikkeessä
> kaikki sidontamatskut ostamassa,mutta sieltä ei löydy kaikkea mitä
> tarvitsee,niin osa pitää tilata netistä. :) ja mistpoolissa ei ole
> postikulujakaan.

Yleensä noissa kakkia kalastusvälineitä myyvissä liikkeissä on kovin rajoitettu tuo sidontamateriaalien saanti. Paitsi Kuopion Rialinnassa.

sitoja97 Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 13.12. 2009, 13:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
samikala1 kirjoitt
Miksi tehdä näin kun voisit ajaa tai kulkea
> junalla siihen parinkymmenen kilometrin päässä olevalle liikkeelle ja
> kysyä että mahtaisiko tästä kyseisestä vapamallista löytyä demomallia
> jota voisi käydä kokeilemassa viikonlopuksi.
>
> hyviä joulun odotuksia vain.


Kyllähän ehdottomasti ostaisin vermeet paikallisesta liikkeestä, mutta ei kuule löydy ihan parinkymmenen kilsan päästä mitään liikettä perhokalastusliikkeestä puhumattakaan. Taitaa olla lähimpään perhokalastus liikkeeseen varmaan sata kilsaa.

Mik@z Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 13.12. 2009, 14:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kotipaikkakunnalla nykyisin vain yksi kalastusliike ja hinnat pilvissä. Voin valehtelematta sanoa, että samalla rahalla saan lähes tuplasti sidontamateriaalia esim. mistpoolista, mitä paikallisesta liikkeestä. Liikkeessä on kuitenkin Visionin edustus (vavat,kelat,takit ym. todella kalliita), niin takuuhommat hoitelen sitä kautta. Juurikaan muuhun en kyseistä liikettä tarvitse.

samikala1 Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 13.12. 2009, 17:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Se on kyllä kieltämättä totta että kalastustarvike-liikkeitä on harvassa.
Mutta esim.Pääkaupunkiseudulla on parikin kävelymatkan päässä juna-asemasta sijaitsevaa perhokalastus-liikettä, kohtuu hinnoilla ja hyvällä tarjonnalla. mm.Perhokulma ja Spey clave.

P.V. Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 13.12. 2009, 17:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Muttakun emme kaikki asu Pääkaupunki seudulla. On täällä meilläkinpäin 2 liikettä jotka myyvät sidontamatskua ja niistä aika ajoin käyn jotain pientä ostamassa esim. jos paria koukkua tarvitsee niin ei kehtaa alkaa Mistpoolista tilaamaan. Hinnat joissakin tuotteissa on kyllä melko korkeat, eli mielummin ostan suurimman osan materiaaleista netistä.

harrastelija Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 13.12. 2009, 18:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Turha siinä on hehkuttaa mitään pääkaupunkiseutua, kun asun 100 km päässä lähimmästä kalastustarvikeliikkeestä.
Ja nekin mitkä ovat 100 km päässä, ovat valikoimiltaan olemattomia.
Itse olen takavuosina asunut tuolla kehäkolmosen sisäpuolella, niin kyllä niillä oli aika rasvaiset hinnat.
Jo silloin asuessani pääkaupunkiseudulla tilasin kaikki sidontakamat ym. netistä ja nyt kun asun täällä susirajan pohjoispuolella, niin en edes ajattele muita kuin nettikauppoja Mistpool, taimen.com ym.
On noita vapoja ja keloja siunaantunut tuonne kaappiin sen verran, että eipä enempää tarvitse, minä kun en ole markkinvoimien ohjauksessa.

juhahujanen Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 15.12. 2009, 16:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ongelmahan tämä kieltämättä on ja itsekin olen huolissani. Kivijalkaliikkeistä ei itsekkään juuri tule ostuttua. Miksikö? ->suurin syy hinta ja toinen syy valikoimat.
Eli sidontamateriaalit tulee tilattua joko mistpoolista tai kuopiosta käydessä. Poikeus on kuulat, jotka saa reilusti alle puolen hinnan netin kautta Puolasta. Halpaahan nuo olis tuolla muutkin, mutta yritän nyt sentään Suomalaisia yllä pitää.
Keloja ja vapoja viime aikoina olen myös tilannut Englannista. Parhaimmillaan merkkivehkeissä hinnat vain puolet Suomen hinnoista.

Visionille siitä pisteet, että pystyy pitämään Suomen markkinoilla vehkeensä samoissa hinnoissa kuin muuallakin Euroopassa. Muista merkestä harvat tähän pystyvät

approx Re: Perhokalastus-liikkeiden tulevaisuus. 19.12. 2009, 23:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
samikala1 kirjoitti:
> Se on kyllä kieltämättä totta että kalastustarvike-liikkeitä on
> harvassa.
> Mutta esim.Pääkaupunkiseudulla on parikin kävelymatkan päässä
> juna-asemasta sijaitsevaa perhokalastus-liikettä, kohtuu hinnoilla ja
> hyvällä tarjonnalla. mm.Perhokulma ja Spey clave.


Perhokulma ja Speyclave ovat sidontamateriaalien osalta kalleimpia kauppoja. En ihmettele ollenkaan etta Perhokulma teki konkurssin, taisi myynti olla heikonlaista juuri hintapolitiikan vuoksi.

13 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe