Kirjot, pintaperhot ja järvet

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: hirvanen 13.3. 2010, 19:17

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
JuhanaK Kirjot, pintaperhot ja järvet 12.3. 2010, 12:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jooh, onko pinturifanaatikkoja hollilla? Tulee välillä itse käytyä lammella kiusaamassa kirjoja, tuleehan niitä monenmoisella pörhelöllä. Mutta vielä en ole tähän päivään mennessä saanut ainuttakaan pinturikirjoa seisovan veden kalastuksessa. Ei ole jostain ihmeen syystä tullut juurikaan yritettyä, tiedän että varmasti ottaa.

Miten on, onko kokemusta, ottavatko kirjot hyvällä syönnillä hanakasti pinturiin? Sanotaan että risteilevät välivedessä tai pinnan tuntumassa, ottavatko pieneen sievään uppoperhoon vai herkulliseen pinturiin mieluummin? Tietysti mahdotonta vastata varmaan, riippuu niin monesta asiasta mistä roikkuu.

Millä pelaatte, ovatko hyviä isot pomperot ja stimulatorit vaiko pienet murkut ja buzzerit, jotka tietysti pelittävät varmasti? Kuinkahan moni kala muuten oppii syömään hyönteisiä?

Tajusin tässä juuri, että minkähän helkkarin takia en ole ottanut asiakseni tätä harrastaa, pinturikalastushan on todella hauskaa.

hirvanen Re: Kirjot, pintaperhot ja järvet 12.3. 2010, 17:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vaikken pinturifanaatikko olekkaan, niin suurimman osan viime kesää kalastin kirjolohta lammilla pinnasta/pintakalvosta. Ja sanottaisko nyt vaikka että ihan mukavalla tuloksella. Useammin kuin kerran tai kahdesti vieressä kalastettiin perinteisillä liitseillä sun muilla tyhjää. Siimanpäässä pääasiassa pieniä ja pienehköjä CDC-perhoja, jotain kaloja myös isommilla esim. Daddy Longlegsillä.

Omiin kokemuksiin nojaten voisin väittää että jokainen kirjolohi oppii syömään hyönteisravintoa. Jos vain ehtivät vedessä uida riittävän kauan. Noin viikko menee omien kirjanpitojen pohjalta ennenkuin alkaa luomuruoka maistua. Mikä on muuten huomattavasti lyhyempi aika kuin istutetulla taimenella...

JuhanaK Re: Kirjot, pintaperhot ja järvet 12.3. 2010, 17:25 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitti vastauksesta! Onko sulla kokemuksia hyttystoukkaperhoilla (buzzereilla)? Yhden ainoan kirjon olen saanut "pintapeholla", uponneella vaaksiaisella, joka menee muuten hyvin varmaan neidonkorennon toukasta.

hirvanen Re: Kirjot, pintaperhot ja järvet 13.3. 2010, 19:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Buzzereilla tulee kalastettua lammilla alku- ja loppukaudesta. Maistunut on ainakin punainen keltaisilla poskilla, musta punaisilla poskilla ja keltainen punaisilla poskilla. Joskus antaa kovastikkin kalaa. Pääasiassa kalastan pintasiimalla pinnan läheltä, mutta joskus fast intterisiimalla välivedestä ja jopa pohjastakin.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe