nuorukainen97 kirjoitti: > Onhan sitä mietitty kalan saatuani kuumana kesäpäivänä kun on iso > taimen on kuivilla,että miten sitä säilyttäisi kun ei raaskisi kantaa > jäätäviä kylmä laukkuja kun perhot ja muut "tarpeelliset" tavarat > täyttävät repun.No olen käyttänyt tekniikkaa "kylmälaukku" eli > kylmälaukku mukaan, mutta joutuu armottomasti viskomaan tavaraa > repusta pois,koska se vie paljon tilaa.Oma käsitys on että kun kala > tulee niin heti perataan (siis jos on kala joka on ylittänyt alamitan > ja se on kalastettu kosken sääntöjen mukaan)ja säilötään kylmään, > mutta kuinka kauan kala säilyy ulkona noin yli 15 asteen lämpötilassa?
Jos suurtaimen sattuu tulemaan, tarkoitan nykypäivänä 2.5kg tai isompi lähtisin kotia aika nopeasti ellen vapauta kalaa> maistuu mudalle jos vesi lämpöistä? koskessakin heinä elokuussa aika usein yli +20 astetta? >on tuossa ruokakalaa kerrakseen sillä pakastimessa menee "pilalle" on mielipiteeni. Jokainen toki vaatii saalispainotteisen kautensa ennen ymmärryksen kasvamista seuraavalle tasolle, siis sumppuunhan, kun laittaa niin säilyy aika pitkään >elävänä siis sumppuun teloitusta oottelemaan...
Monilla koskikohteilla ns. korttikoskella onkin pesukoneen rummusta yms. tehtyjä sumppuja joissa voi kirjolohia ja kuhia säilöä jos pidempään viihtyy kalassa esim. 6 tai 12 tuntia...
|
|