Opaskirjat

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: matti makkonen 27.10. 2002, 11:09

Uusi aihe Vastaa ketjuun
7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
170998 Opaskirjat 2.8. 2002, 15:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen alottelemassa perhokalastusta välineet on jo. Puuttuu enään hyvä opaskirja joka saattelee perhokalastuksen maailmaan. Onkó konkareilla vinkkejä ko. kirjoista?

Andreas Re:hyvä Opaskirja 2.8. 2002, 22:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
olin tässä yks päivä kalastus liikkeessä etsimäs sidonta materiaaleja, no tiskillä myyjä sitten ilmoitti että he ovat jälleen myymässä yhtä kirjaa perhon sidonnasta ja kalastuksesta. vilkaisin ihan piruuuttani sisältöä ja täytyy sanoa että aloittelijalle ei jää minkään laista tieto vajausta sen jälkeen maksaa kaupas kuulemma 40€ mut koska se on käyttetty (tosin uskomattoman hyväkuntoinen) saisin sen 20€ olisin ostanut mut rahat oli niukilla. etsin sen kirjan nimen niin tiedät millaista kannattaa haeskella.

Andreas Re: Re:hyvä Opaskirja 8.8. 2002, 22:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sori kävin siellä kaupas ja se oli myyty. kuulemma melkein heti. kirja kaupasta en löytänyt sitten kirveelläkään eikä asiaa auttanut että unohdin kysysä sen kirjan nimeä kaupassa.

(itse mietin kirjan tarpeellisuutta ja tuumasin että on hyvä koluta parin perhon sidontaan ja kalastukseen perehdyttävät kurssit, ja sitten täydentää kirjasta vajaa aukot.)

kirjatoukkajäljitelmä Re: Opaskirjat 9.8. 2002, 18:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Perhonsidontaan on oiva opus ainakin "Perhonsitojan kirja", Kirjoittajina Juha Pusa ja Anssi Uitti, julkaisija Ajatuskirjat, julkaisuvuosi 2002. Tässä teoksessa käydään läpi useimpien perhotyyppien sidonta vaihe vaiheelta mielestäni normaalilla järjellä ymmärrettävästi. Kun hallitsee kirjan tekniikat, osaa jo sitoa netistäkin löytyvien reseptien perusteella periaatteessa minkä tahansa perhon. Kirjassa on myös kohtuullinen määrä reseptejä. Käden taidot vaativat tietysti harjoittelua,harjoittelua ja harjoittelua. Kirja sisältää myös hyviä vinkkejä materiaalien värjäämisestä ym. pikku jippoja. Se on sanottava, että huomattavasti vähemmilläkin varuisteilla pärjää kuin mitä kirjassa esitetään, ei tavan pulliainen tarvitse esim. kolmea spigottia, kyllä sen lankarullan voi välillä vaihtaa...eli siis oman järjen käyttö on salittua ja jopa suositeltavaa...Hinta n. 34 euroa, mielestäni kohtuullinen hinta kovakantisesta, 200 sivuisesta ja tasapainoisesta kokonaisuudesta.

Toinen HARKITSEMISEN arvoinen kirja on Otavan "perhokalastajan käsikirja". Tässä käydään läpi tavallisimpien ravintoeläinten vuodenkierto. reseptejä on paljon, ja ennen kaikkea erlaisia variaatioita samasta perhosta löytyy lukuisia. Kirjassa käsitellään myös lyhyesti perhonsidontaa ja perhokalastusta. Kirjan hinta on n. 37 euroa. Kirja on siis läpileikkaus koko lajista ja kuten olettaa saattaa, jää valitettavasti varsin pinnalliseksi katsaukseksi. Ei perhokalastusta kerta kaikkiaan saa runottua alle 300 sivuun...Loppupeleissä käteen jää lähinnä erilaiset perhoreseptit ja niiden variaatiot ja näitähän saa kyllä netisäkin. Plärää läpi ennen kuin ostat, yleisteoksena ihan kohtuullinen mielestäni...

Tämän lisäksi markkinoilla on taatusti hyviä ja parempiakin kirjoja kuin edelliset, näiden suhteen en valitettavsati pysty sinua auttamaan, olen muutamia pläräillyt mutta nimiä tai julkaisijoita ei kyllä ole mieleen jäänyt. Harkitse vakavasti ainakin perhonsitojan kirjan hankkimista.

Mitä tulee perhovavalla heittämiseen ym. kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa. Harkitse siis opetusviedeon hankkimista kirjan sijaan.

Luonnollisesti kaikista viisainta olisi liittyä johonkin kalastusseuraan, jossa saa kädestä pitäen opastusta niin sitomisesta, heittotekniikasta kuin kosken lukemisestakin ym. asioista mutta koska kyselit nimenomaan itseopiskelumateriaalia...

mace Re: Opaskirjat 7.9. 2002, 23:34 Vastaa tähän viestiin Vastaa
"kirjatoukkajäljitelmä" <juha.k.a.rinne@luukku.com> kirjoitti:
>Mitä tulee perhovavalla heittämiseen ym. kuva puhuu enemmän kuin
>tuhat sanaa. Harkitse siis opetusviedeon hankkimista kirjan sijaan.
>
>Luonnollisesti kaikista viisainta olisi liittyä johonkin
>kalastusseuraan, jossa saa kädestä pitäen opastusta niin sitomisesta,
>heittotekniikasta kuin kosken lukemisestakin ym. asioista mutta koska
>kyselit nimenomaan itseopiskelumateriaalia...

Näin on näreet. Jos ei ole mahdollisuutta tai halua liittyä mihinkään kalastusseuraan niin niiden tai jonkun muun järjestämille kursseille kuitenkin kannattaa mennä.

jarkkko Re: Opaskirjat 29.9. 2002, 15:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
onko jotain muita hyviä taimen,harjus,rautu,kirjolohi -perhokirjoja
(ei lohiperhoja)kuin "perhon sitojan kirja" jossa on paljon hyviä kuvallisia reseptejä

aha Re: Opaskirjat 26.10. 2002, 18:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Perhovaliot, Oliver Edwards, Tanssiva Lohi Oy ISBN 951-97264

Perhovaliot (Oliver Edwards' flytyers Masterclass) on upeasti tehty kirja, jossa erinomaisen yksityiskohtaiset piirroskuvat selventävät sidotatekniikkaa.


Taimenen Perhokalastus, Janne Nyblom ISBN 951-97972-0-3
Perustekniikat virtavesissä, käytettävät perhot ja niiden reseptit.

Oivalliset Ottiperhot, Juha Pusa, Tanssiva Lohi Oy, ISBN 951-97264-0-3
Melkoisen monipuolinen reseptipläjäys värikuvineen. Tarkat sidontaohjeet (lue: kuvitus vaihe-vaiheelta) puuttuu.


matti makkonen Re: Opaskirjat 27.10. 2002, 11:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hankin joku aika sitten tuon 'Perhokalastajan kirjan', jota joku muukin suositteli. Ehdottomasti paras suomenkielinen (ja suomalaisille kirjoitettu) kirja, jonka olen löytänyt.
Edwardsin 'Perhovalioissa' on hyviä piirroksia sitomisesta.

Näiden jälkeen voisi ottaa käsittelyyn vesiperhosoppaan, olikohan se 'Perhokalastus ja vesiperhoset'

7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe