Käsivarren perhot

Keskustelut » Perhokalastus ja muu maailma

Viimeisin viesti: late 18.1. 2003, 19:37

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Teuska Käsivarren perhot 12.1. 2003, 17:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
voisitteko kertoa hyviksi todettuja perhoja käsivarren lappiin lähinnä alueelle rommaeno,poroeno,lätäseno.kertokaa reseptejä ja nettisivuja.erityisesti pinturit kiinnostaa... kiitos vastauksista

pietu Re: Käsivarren perhot 15.1. 2003, 11:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Varmasti tuollakin alueella toimivat hyvin monet erilaiset pinturit.. tässä vaikka muutamaia nimiä: Klinkhämer, adams, black gnat, nalle puh, caddis, royal coachman yms.. ja pieniä esim #18 mustia/harmaita pintaperhoja.

late Re: Käsivarren perhot 18.1. 2003, 19:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kävin viimekesänä reissulla kaitsajoki-poroeno-rommaeno. n.120km lenkki heitettiin kävellen. pintaperhoista ensinnä: vaalea 12 coddart caddis toimi hyvin niin viistäen kuin vapaasti uittaenkin. nalle puhit monine kokoineen ja sävyineen oli myös käytössä. parhaiten kalaa tuli kumminkin illalla hämärän hetkellä kuulapupalla 12 ja 8 mustalla mudlerilla, varsinkin näiden yhdistelmä oli erittäin toimiva. mukana kannattaa olla edellä mainittuja perhoja myös. joskus kalast olivat erittäin oikukkaita ja aina eivät "eilen toimineet" perhot kelvannu ja piti soveltaa, mutta kalaa saimma ja suosittelen lämpimästi poroenoa, porojärvestä kiinanmuurille asti, takuuvarmoja suurharripaikkoja riittää. monipuolisuus on valttia!

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe