Sidontalangat: UNI G.S.P. ja Benecchi (10/0-12/0)

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Ville K. 12.6. 2006, 22:28

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Ville K. Sidontalangat: UNI G.S.P. ja Benecchi (10/0-12/0) 17.5. 2006, 21:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen usein käyttänyt karvasiipisten perhojen sidonnassa ja muissakin vaativimmissa kohdissa perhoa (valkoista) UNI G.S.P. -lankaa. Se on paksuutensa nähden erinomaisen vahvaa. Myös UNI-Cord on muistaakseni vastaavanlaista lankaa (taisi olla jopa vahvempaa?). Kysyisinkin, kuinka Benecchin langat vertautuvat tuohon UNIn lankaan? Kumpi, 10/0 vai 12/0, on paksuudeltaan ja vetolujuudeltaan lähempänä G.S.P:tä? Onko näillä käytännössä paljonkin eroa?

Ville K. Re: Sidontalangat: UNI G.S.P. ja Benecchi (10/0-12/0) 10.6. 2006, 12:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ville K. kirjoitti:
> Olen usein käyttänyt karvasiipisten perhojen sidonnassa ja muissakin
> vaativimmissa kohdissa perhoa (valkoista) UNI G.S.P. -lankaa. Se on
> paksuutensa nähden erinomaisen vahvaa. Myös UNI-Cord on muistaakseni
> vastaavanlaista lankaa (taisi olla jopa vahvempaa?). Kysyisinkin,
> kuinka Benecchin langat vertautuvat tuohon UNIn lankaan? Kumpi, 10/0
> vai 12/0, on paksuudeltaan ja vetolujuudeltaan lähempänä G.S.P:tä?
> Onko näillä käytännössä paljonkin eroa?

Vastaanpa itse, kun olen nyt näitä molempia päässyt vertailemaan. G.S.P. on erillisistä säikeistä koostuvaa "litteää" nauhaa, kun taas Benecchi on pyöreää eikä leviä kierrettäessä G.S.P:n tapaan. UNIn lanka on on myös kestävämpää, kuin 12/0 Benecchi. Edellinen kestää huomattavasti kovempaa kiristämistä, mutta kyllä Benecchikin on paksuuteensa nähden aika vahvaa. Jälkimmäinen puolestaan on helpompi leikata saksilla poikki, kun taas G.S.P:tä leikattaessa saa olla todella terävät sakset. Benecchi on kenties helpompi käyttää, kun siinä ei tarvitse huolehtia, että langan kaikki yksittäiset säikeet säilyvät yhdessä nipussa. On joskus mennyt G.S.P:n lankarulla käyttökelvottomaksi, kun jotkut yksittäiset säikeet ovat eksyneet sidottaessa omille teilleen.

Jermoni Re: Sidontalangat: UNI G.S.P. ja Benecchi (10/0-12/0) 12.6. 2006, 00:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Vastaanpa itse, kun olen nyt näitä molempia päässyt vertailemaan.
> G.S.P. on erillisistä säikeistä koostuvaa "litteää" nauhaa, kun taas
> Benecchi on pyöreää eikä leviä kierrettäessä G.S.P:n tapaan.

Itseasiassa Benecchiltäkin on olemassa tuota G.S.P lankaa (Gel-Spun Polyethylene), tosin saatavuus on niin ja näin. Se on erittäin hyvälaatuista, paksuudeltaan ehkä n. 12/0, hintakin on erittäin kova (muistaakseni yli 6e/rulla) ja lankaa rullassa muistaakseni 30m. Parasta lankaa mitä voi ostaa, ja varmaan kalleimmasta päästäkin :D
Tuota tavallista benecchiä voi käyttää ihan hyvin yleissidonnassa. Se on rakenteeltaan lähempänä normaalia uni-threadia kuin G.S.P:tä, mutta paljon kestävämpää ja vähemmän rispaantuvaa kuin tavallinen Uni.

G.S.P:tä on saatavilla myös ainakin Lagartunilta n. 4e/rulla, ja joku muukin merkki valmisti sitä, ei vaan muistu mieleen että mikä :D

Ville K. Re: Sidontalangat: UNI G.S.P. ja Benecchi (10/0-12/0) 12.6. 2006, 22:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ahaa, luulin todellakin tuota kokeilemaani Benecchiä "juuri siksi" Benecchiksi, mitä Frödinkin käyttää, mutta taitaapa se sittenkin olla lähempänä Uni-threadia (joskin kestävämpää). Unilla taisi muistaakseni olla tuota G.S.P.lankaa myös Uni-Cordin nimikkeellä. Samaa tavaraa ne taitavat kuitenkin olla. G.S.P on kyllä mainiota lankaa perhoon kuin perhoon. Hintaa sillä taitaa olla noin nelisen euroa, joten se lienee senkin puolesta oiva vaihtoehto tuolle Benecchin vastaavalle.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe