Perhonsidontasetti

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: F-Fly 27.7. 2007, 15:54

Uusi aihe Vastaa ketjuun
7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Newbie Flyfisher Perhonsidontasetti 20.4. 2007, 12:34 Vastaa tähän viestiin Vastaa
http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=77&productid=771
Tällä ilmeisestikin pääsee hyvin alkuun? Olisin nimittäin aloittelemassa perhosteluharrastusta ja samalla vois ostaa nuo sidontakamat. Mitä perhoja tuosta setistä kannattaa lähteä sitomaan?

-perhostaja- Re: Perhonsidontasetti 9.5. 2007, 18:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itsekkin olen ajatellut kyseistä settiä.. :D eli olisiko kannattava ostos??

Hylder Re: Perhonsidontasetti 10.5. 2007, 00:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Newbie Flyfisher kirjoitti:
> http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=77&productid=771
> Tällä ilmeisestikin pääsee hyvin alkuun? Olisin nimittäin
> aloittelemassa perhosteluharrastusta ja samalla vois ostaa nuo
> sidontakamat. Mitä perhoja tuosta setistä kannattaa lähteä sitomaan?

Pääsee sillä. Materiaaleja on vaikeahkoa tunnistaa tuon kokoisesta kuvasta, mutta riikinkukkoa löytyy, kuten jonkinnäköinen niskakin - ainakin Red Tag onnistuu.

Setin ostamista en toisaalta suosittele, ajan kuluessa olen huomannut, että ainoana oman alkusettini vehkeistä käytössä on spigotti (vain lyijylankakäytössä). Valitettavaa on nimittäin tuollaisten pakettien materiaalien laatu - se on jo yksi sidontaa ja etenkin sen aloittamista vaikeuttava asia.

Pienellä kyselyllä esim. aiemmin mainitusta liikkeestä saat hieman vähemmän parempilaatuista tavaraa, jota ei tarvitse heittää menemään. Myyjät auttavat varmasti.

Pakkasherra Re: Perhonsidontasetti 10.5. 2007, 16:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Totta Hylder kyllä turisee. Itsellä mennyt roskiin/jäänyt laatikkojen pohjille valitettavan suuri osa noin 5 vuotta sitten ostamani setin materiaaleista (ei tosin tämä sama setti). Ainakin dubbing-materiaalit olivat täysin kelvotonta mössöä ja langat heikonlaisia.

Pentagramm Re: Perhonsidontasetti 5.7. 2007, 21:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Newbie Flyfisher kirjoitti:
> http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=77&productid=771
> Tällä ilmeisestikin pääsee hyvin alkuun? Olisin nimittäin
> aloittelemassa perhosteluharrastusta ja samalla vois ostaa nuo
> sidontakamat. Mitä perhoja tuosta setistä kannattaa lähteä sitomaan?


Älä missään nimessä mee ostamaan tuota settiä on melkei sama kun heittäisi rahaa uuniin, siinä setissä on paljon sellaista shittii mitä et tule lultavasti koskaan tarvitsemaan. Kannattaa ostaa mieluummin penkki erikseen ja sitten nuita matskuja, siinä ei oo mitään muuta haittaa kun kalliiksi vaan tulee jos meinaa ostaa pitemmäksi aikaa matskuja.

Perho joka söi lohikaloja Re: Perhonsidontasetti 6.7. 2007, 05:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo,osta erikseen penkki ja sit rupeat osteleen erilaisia sidontamatskuja.Ja itse henk.kohtaisesti en pidä tuosta pöydän reunaan kiinnitettävästä perhopenkistä,mut se on kai maku-asia.

KoL1BRi Re: Perhonsidontasetti 27.7. 2007, 15:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ei muuten tule sidonnasta kovin siistiä noilla kyseisillä välineillä.. Matskuja on paljon, mutta laatu? Erittäin huonoa... Riikinkukkokin on todella huonoa, ei siitä runkoja ainakaan kierrä.. Tosin materiaalien laatu vaihtelee settien mukaan, mutta yleiskäsitykseni on, että kaikissa taitaa olla melkoinen laatu pula... Ja allekirjoittaneella on itsellä kyseinen setti, jonka jälkeen uusiin materiaaleihin on mennyt toistasataa euroa yhden kesän aikana...

- Pulu -

F-Fly Re: Perhonsidontasetti 27.7. 2007, 15:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Juu, älä osta settiä! Itse ostin ruotsista "laadukkaan" sidontasetin, niin arvaappas vain kyllästyikö sidontaan alkumetreillä kun materiaalit oli suorastaan käyttökelvottomia, eihän aloittelija sitä voinut ymmärtää! Sitten tuttavien avustuksella kauppaan parin sadan ostoskierros niin kyllä alkoi onnistumaan! Tosin rahahan ei merkitse oikeastaan aina laatua, sillä "huonommistakin" saattaa löytyä ihan kelvollisia materiaaleja.

7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe