Kirjaa?

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: sawolaenen 15.11. 2007, 11:28

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
KoL1BRi Kirjaa? 12.11. 2007, 22:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo elikkä onko porukalla kokemusta, tietoa ym. jonkun näköisistä perhokirjoista? Nyt kun toi talvi on tulossa, nii tarvisin kirjaa joka sisältäis kuvia monista eri perhoista sidontaohjeineen, ja sais mielellään olla yleistä asiaakin sidonnasta. :) Jos jotain löytyy niin olis kiva jos osto/tilaus paikat selviäis :)

Ja suositteluja tietysti! :D

-Pulu-

player Re: Kirjaa? 13.11. 2007, 10:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itselle antoisa kirja oli:
Oliver Edwards :n Perhovaliot.

Enemmänkin pintureita, nymphejä yms., mutta siihen tarkoitukseen erittäin hyvä kirja. Yksityiskohtaiset vaihevaiheelta kuvat kunkin kirjan perhon sitomisesta. Siinä mielessä hyvä opus että oppeja voi soveltaa muihinkin vastaaviin perhoihin.

Kirjoja voi kysellä/tilailla vaikkapa näistä:
http://www.helsinkispeyclave.com/
http://www.suomalainen.com/

Lohiperho-kirjoja en ryhdy suosittelemaan, kun en niitä sen kummoisemmin tunne muuten kuin reseptien osalta.

Jockey Re: Kirjaa? 13.11. 2007, 10:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aikas hyvä kirja on Juha Pusan ja Antti Uitin kirjoittama 'Perhonsitojan Kirja'. Eiköhän Googlettamalla löydy myyntipaikkoja. Omani ostin paikallisesta kalastustarvike liikkeestä.

Kirja on jaettu neljään osaan; Perhonsitojan materiaalit ja tarvikkeet, Perhonsidonnan perustekniikka, Perhojen ja materiaalien sidontatekniikka sekä Perhoreseptejä.

Tosin jos olet aloittelija - niin kuin itsekin olen - kansalaisopiston perhonsidonta kurssi tai seurojen järjestämät sidontaillat on suositeltava tapa päästä käsiksi perhonsidontaan. Itselläni huomasin muutaman perusvirheen kun "itseoppineena" sidoin perhoja. Penkki oli väärin päin, siis siten että perho osoitti suoraan minua kohti. Häkilöistä tahtoi tulla turhan suuria, eli siikaspituus oli liian suuri. Sitten uppoperhot viisti pinnassa ja pintaperhot upposivat :). Eli jos suinkin on mahdollista niin muistiinpanovälineiden kera sidontailtaan niin selviää perhojen mittasuhteet paremmin.

moj Re: Kirjaa? 13.11. 2007, 13:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
KoL1BRi kirjoitti:
> - - - tarvisin kirjaa
> joka sisältäis kuvia monista eri perhoista sidontaohjeineen, ja sais
> mielellään olla yleistä asiaakin sidonnasta. - - - > -Pulu-

Ted Leeson & Jim Schollmeyer: "The benchside introduction to fly tying"

Tuossa on useita erityyppisiä perhoja opastettuna vaihe vaiheelta. Taitaa löytyä noin neljällä kympillä mm. Perhokulmasta. Hyvät kuvat ja hyvin havainnollinen, joskin englanninkielinen opus.

Jos eri tekniikat, kuten eri runko-, siipi- ja häkiläratkaisut kiinnostaa, samoilta tekijöiltä löytyy myös varsinainen nippelitietokirja "The fly tier's benchside reference to techniques and dressing styles". Kallis kirja mutta mielestäni on kyllä hintansa arvoinen jos vähänkin haluaa paneutua syvemmin perhonsidontaan.

KoL1BRi Re: Kirjaa? 14.11. 2007, 21:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos kaikille neuvoista ja vinkeistä! :)

sawolaenen Re: Kirjaa? 15.11. 2007, 11:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
KoL1BRi kirjoitti:
> Kiitos kaikille neuvoista ja vinkeistä! :)

Kirjastot.fi ja sieltä frank-monihaku ja asiasanaksi perhonsidonta niin löytyy kirjat mitkä ei maksa mitään kunhan ajoissa palauttaa/uusii lainan...

5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe