Lohiperhojen väriyhdistelmät

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: player 19.12. 2007, 21:27

Uusi aihe Vastaa ketjuun
9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
mata Lohiperhojen väriyhdistelmät 12.12. 2007, 09:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mielenkiinnolla olen lukenut näitä lohiperhojen arvosteluita, joita pitempään kalastaneet ja kokeneet perhositojat ovat antaneet. Mieleeni tuli sitten, että olisko mahdollista saada suuntaa-antava lista perhojen väriyhdistelmistä jotka on todettu toimiviksi eri vuodenaikaan /vuorokaudenaikaan. Toki näitä tietoja saa kun kahlaa kirjallisuutta ja esim. tämän sivuston perhoja läpi, mutta ...

Mitä värejä kannattaa laittaa esim. siipeen ja runkoon alkukaudesta, Juhannuksen jälkeen, loppukaudesta. Lähinnä ajattelen jokia Suomen ja Norjan pohjoisosissa.





zonkeri Re: Lohiperhojen väriyhdistelmät 13.12. 2007, 20:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olis helpompi kertoo perhoista ja väreistä kun tietäs tarkemmin mihin olet menos kalaan
>
>
>
>

mata Re: Lohiperhojen väriyhdistelmät 14.12. 2007, 10:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Teno lienee todennäköisin vaihtoehto.

fishfreak Re: Lohiperhojen väriyhdistelmät 14.12. 2007, 21:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
mata kirjoitti:
> Teno lienee todennäköisin vaihtoehto.


tenolla käyttävät aika niukkaa"karvoitusta";)perhoissa mutta sama mitä perhoa käyttää niin asian a ja o on saada se perho kalan lähettyville..

tuolta vois irrota jotain http://www.tenojoki.fi/tenopaasivut/index.htm

zonkeri Re: Lohiperhojen väriyhdistelmät 15.12. 2007, 14:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
mata kirjoitti:
> Teno lienee todennäköisin vaihtoehto.
Tenon perhot on tosi tummia ja siivessä ei ole montaa karvaa. Pyrstö on noin koukun varren pituinen tai lyhyempi. Oravan karvat oli suosittuja ja chenille runkona. mun perhoista yks paikallinen parturoi yli puolet pois mitä olin yheltä sitojalta ostanu kehui vain että ny kala kelpuuttaa perhon.

borsse Re: Lohiperhojen väriyhdistelmät 15.12. 2007, 21:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Pitkähän tuosta listasta tulisi, jos kaikki tähän kirjoittaisi. Pääperiaatteena voisi ajatella sellaista, että alkukauteen runkoon oranssia, sinistä, mustaa ja hopeaa. Siipeen mustaa oranssia muutkin käy, kunhan se luo perhon runkoon ja häkilään nähden voimakkaan värikontrastin. Kierre hopeaa. Keskikesällä, siis juhannuksen jälkeen rungon ja siiven värit lähestyy toisiaan. Tähän aikaan tummalla kelillä tummaa ja kirkkaalla kirkasta. Runkoon tulee lisäksi, vesien lämmettyä, kultaa ja kuparia. Heinäkuun lopussa runko tummuu, kuvaan astuu tumman oranssin sävyt, liitettynä mustaan ja viininpunaiseen.
Elokuun alkuun ruskean eri sävyt yhdistettynä kultaan ja kupariin ja ruskeaan siipeen kirkkaille keleille, ja yöllä elokuussa käytetään mustia perhoja, joihin on lisätty hiukan sinistä poskiin. Kierteet elokuussa kultaa tai kuparia.
En tiedä auttoiko tämä mitään. Kannattaa noita perhoarviointeja lukea ja tehdä muistilistaa siitä mitä siellä kirjoitellaan. Eihän nekään faktoja ole, vaan perustuu vuosien kokemuksiin.
Se mitä kannattaa jo alussa tehdä, niin on oma kalastuspäiväkirja, josta selviää perhon nimi, vallitseva säätila, vedenkorkeus ja laatu, mahdollisesti veden lämpötila ja muut kiinnostavat havainnot kalatapahtumassa. Jos ei siitä muuten ole mitään hyötyä, niin vanhempana on ainakin mielenkiintoista luettavaa omasta kalastushistoriasta.

mata Re: Lohiperhojen väriyhdistelmät 17.12. 2007, 12:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Borsse,

Tätä juuri hain ... kiitos. Oli mukava lukea listaa ja verrata viime kesän kokemuksiin. Sain Juhannusviikolla Boratbockan alueelta oranssipyrstöisellä, mustarunkoisella, hopeakierteisellä ja oranssi-musta -siivellä varustetulla 2-haaraisella perholla ensimmäisen titin.

Kaveri sai taas harmaarunkoisella, oranssilla iskupisteellä ja mustalla siivellä tehdyllä perholla 8.5 kg kalan.

Nyt ei kun sorvaamaan uusia ottiperhoja.


borsse Re: Lohiperhojen väriyhdistelmät 17.12. 2007, 20:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ei mikään ihme että oranssisävyisiin otti viime kesänä koko kesän ajan, kun katseli viimekesän vesitilannetta. Suurimman osan ajasta vesi oli normaalia korkeammalla ja varsin humuspitoista ja silloinhan perhossa pitäisi olla jotain oranssia. Onnittelut titistä ja oikeasta perhovalinnasta.

muti Re: Lohiperhojen väriyhdistelmät 19.12. 2007, 16:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onkos mitään nettisivuja (english or finnish) jossa olisi nuista väreistä tarkemmin. Jämä materiaaleja kun katsoo niin tulisi "mielenkiintoisia" väriyhdistelmiä

player Re: Lohiperhojen väriyhdistelmät 19.12. 2007, 21:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
muti, varsinaisia rungon väritykseen keskittyneitä sivuja ei taida olla. Mutta vanhat perusopukset kuten Kelson ja Pryce-Tannatt kirjat on keskustelu-osissa "Kirjaklassikoita moneen lähtöön"

http://perhorasia.fi/Forum/Thread.thtml?forumID=2&threadID=27574&th readStart=19

Pienen reseptipankín kerääjänä voin todeta värejä ja niiden yhdistelmiä olevan useita samoin materiaaliyhdistelmiä.

Varsinaista täsmätietoa mitä millekin ilmalle ja koska ei voi eksaktisti antaa. Niinkin lyhyellä kalastusalueella kuin Kymijoen Korkeakoski (n. 300m) voi toimia 10 erilaista perhoa puolen tunnin sisällä. Alueen yläpään perhon väritys ei toimikaan alapäässä, sellaista se on. Epäilen että Tenollakin on samaa havaittavissa.

Jämä-materiaalit on lohiperhon suola. Monikos enään muistaa sinisen villadubbingin sekaan ripauttaa oranssia? Sekin riittää muuttamaan perhon luonteen ja ehkä tekemään siitä ottipelin, tiettyyn hetkeen ja paikkaan. Useissa parhaissa perhoissa on keskenään sointuvia värejä ja sävyjä sekä iskupiste joka voi olla vaikka mustakin.
Eihän tämäkään saa liian helppoa olla.

9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe