Heittoperho, soutuperho...

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Perho joka söi lohikaloja 6.1. 2008, 16:18

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Jockey Heittoperho, soutuperho... 2.1. 2008, 08:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse näin aloittelevana perhokalastajana/-sitojana olen ihmetellyt noissa perhoarvosteluissa kokeneempien kommentteja tyyliin että:"sopiva soutuperhoksi...tästä voisi tehdä itselleen soutuperhoversion jne...".
Miten nuo kaksi perhotyyppiä erottuu toisistaan? Nyt kun mahdollisesti olisi vene saatavilla tuonne Jyväskylän Tenolle (eli Vaajavirtaan heheh...) niin kiinnostaisi ehkä myös tuo perhon soutaminen. Vai onko taimenta mahdollista edes saada soutamalla vai soveltuuko tuo kalastustapa vain lohelle?

player Re: Heittoperho, soutuperho... 2.1. 2008, 11:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Oman näkemykseni mukaan soutuperhoissa on vähemmän siivessä materiaalia, jolloin siipi on elävämpi ja perho uppoaa helpommin. Soutuperhoissa on usein myös pidempi siipi ja pehmeitä materiaaleja. Ihan yllättäen jotkut perhot sopii heittettäväksi ja soudettavasi, silloin siiven etureunassa on jotain materiaalia joka pitää siiven koossa heitossa. Materiaali voi olla vaikka viidakkokukon silmähöyhenet tai mallardia.
Soutuperhon siipi on usein matalahko.

Näiden kahden perhon eroa on esillä vaikka minun perhoissa Aurinkosade perhossa on kaksi kuvaa, toinen soveltuu soutuun ja heittoon, toinen soutuun. Silver Grey on taasen puhdas heittoperho.

Selvensikö tämä asiaa?

Jockey Re: Heittoperho, soutuperho... 6.1. 2008, 15:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä selvensi. Kiitos hyvästä vastauksesta.

Perho joka söi lohikaloja Re: Heittoperho, soutuperho... 6.1. 2008, 16:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä niitä taimenia saadaan perhoa soutamalla,tuossa ohessa yksi tarina linkkeineen,poimittu täältä Perhorasian päiväkirjasta.

http://perhorasia.fi/Diary/ViewDiaryEntry.thtml?entryID=7209

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe