Honkavuori perhot

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: player 24.7. 2008, 11:31

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
- Kossi - Honkavuori perhot 22.7. 2008, 12:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Moi! Ihailin tuossa Päde-Veikon Honkavuori sidoksia. Hienoja ovat. Mutta mutta vertailin ihan mielenkiinnosta omia aikanani sitomia tekeleitä ja huomasin pienen poikkeavuuden niin minun ku pädenki sidoksissa, honkavuoren perhoihin. ( vaikka guru-erkki opetti kädestä pitäin aikanaan ) nimittäin pään muoto on mulla ja pädellä lyhyt ja paksu kun taas erkki setä teki pitkiä ja kapeita päitä ( virtaviivaisia ) kuinkahan paljon mahtaa vaikuttaa perhon uintiin ???

( kyllä kaihomielin muistelee erkin ja malilan timpan kanssa tekemiä varpuvirran kalamatkoja, siittä ei oppi-isät paljoa parane. Joelle mentäessä tulee vietettyä pieni hiljainen hetki molempien muistolle )

player Re: Honkavuori perhot 24.7. 2008, 11:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mahtaako pään muoto olla seurausta siiven sidonnasta? Jokainen materiaalisiikanen oman lankakierroksen alle ja seuravan materiaalin kiinnityskierros edellisen eteen koukunsilmää kohti siirtyen. Kyllähän "terävä" pitkä pää omaa pienemmän vastuksen vedessä. Soutuperhoissa sillä voi olla merkitystä etenkin jos perho on sidottu LW-koukulle, siksi siivet sidottiinkin heittoperhoja hoikemmiksi. Perhon uintiin taitaa vaikuttaa enemmän siiven muoto ja rakenne sekä jossain määrin materiaali määrä (ja tietysti materiaalin laatu).


1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe