Apua vyön sitomisessa

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: player 10.9. 2008, 23:25

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Samy Apua vyön sitomisessa 7.9. 2008, 15:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Miten vyö tehdään? en ole aiemmin sitonut lohiperhoja ja tällainen ongelma tuli vastaan. Olisiko ohjeita tai kuvia tai videota jossain?

GlenButerol Re: Apua vyön sitomisessa 7.9. 2008, 17:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Samy kirjoitti:
> Miten vyö tehdään? en ole aiemmin sitonut lohiperhoja ja tällainen
> ongelma tuli vastaan. Olisiko ohjeita tai kuvia tai videota jossain?


No niin otetaanpa esim. Strutsin herli vyönä, kiinnität sen koukulle niin että ikään kuin ruodon kiiltävä osa on kiinnitysvaiheessa alaspäin ja herlin pää taaksepäin. Siitä vain kierrät sitten muutaman kierroksen ja se nätisti aukeaa ja sidot kiinni. Jos teet jostain muusta, dubbaat vain sidontalangalle tai kierrät valmista lankaa vyöksi.

Toivottavasti oli jotain apua, näin itse teen.

[Muokattu 7.9.2008, 17:54]
player Re: Apua vyön sitomisessa 9.9. 2008, 21:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Siinä tuli asiaa jo, tarkennan omalla tavalla.

Strutsiksi kannattaa ensinnäkin valita läheltä sulan latvaa oleva osa, siinä ohut sulan routi. Hyvä strutsin herli on tuuhea ja melko lyhyt siikasinen, silloin se ei peitä jatketta. Laitan strutsin herlin kiinni rungon päälle, herli osoittaa pyrstön suuntaan ja kiertokohtaan ainakin kalastusperhoissa varovasti lakkaa. Kiertäminen tapahtuu siten että herlin ruoti-osa on perhon päätä kohti kiertämisen ajan. Herlistä yleensä näkyy toiselta puolelta ruoti selvemmin, siis sitä tuolla edellisellä tarkoitin.

Riikinkukon herlissä ruotia ei samalla tapaa eroitu. Hyvien herlien löytäminen voi ollakin hankala asia, hyvässä riikinkukon herlissä on pidempiä siikasia. Muutoin riikinkukko vyö kierretään samalla tavalla strutsi, mahdollisimman tiukaan vierekkäisin kierroksin.

Villavyöt kannattaa tehdä vaikka UNI:n villasta, se on sellaista sopivan hentoa dubattavaksi sidontalangalle. Villavyö siis tehdään dubbaamalla villa sidonta lankaan. Dubbaus kierretään tietysti vyöksi. Ongelma tuossa edellisessä on kestävyys kalastusperhoissa.

Kalustukseen sidotuissa lohiperhoissa kestävyyttä voi dubbaukseen hakea tahmealla lakkapohjustuksella. Siis mielummin lakkaa kuin pikaliimaa. Jos tarkoitus on sitoa kisaperhoja tai tauluperhoja ei lakkaa käytetä kuin päässä, no... näyttävät käyttävän pikaliimaakin niissä hommissa.

Kovin hyvä vyön rakentelu ohjeita kuvina ei tule heti mieleen.

Samy Re: Apua vyön sitomisessa 10.9. 2008, 22:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jep, kiitoksia vastauksista... Ei kai siinä muuta kuin sitten vaan uusia sidoksia kokeilemaan, vyöllä täydennettynä.

player Re: Apua vyön sitomisessa 10.9. 2008, 23:25 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Siihen villa vyöhön vielä pikku lisäys. Villavyökin kannattaa kiertää lakkapinnalle, sekin kestää siten paremmin. Tosin kiertäminen on tapahduttava sillä hetkellä kun lakka alkaa kuivumaan jottei se imeydy täysin villan läpi näkyville. Villa päästä on Ari-Heikin ohje Perhokalastuslehden 2/2008 numerossa, se on hyvä ja asiallinen juttu kalastusperhon sitojillekin. Nostan hattua siitä Ari-Heikille.

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe