Perhojen purkautuminen

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Juutuan pimeänsoutaja 28.9. 2008, 18:36

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
mr_tuomittu Perhojen purkautuminen 28.9. 2008, 12:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
En tiedä kuinka yleinen ilmio on kyseessä kun puhutaan kalastusperhoista mutta ainakin itselläni perhot kalansuussa käydessään tuppaavat joskus purkautumaan. Ei läheskään kaikki ja nekin jotka purkautuvat riippuvat perhon koostumuksesta. Esim. Silver Zulu tai vastaavat joissa on runko tinselistä ja siinä päällä kierre ovat olleet purkautumisherkkiä minun käytössä. Purkautumisesimerkkinä perhon kierre ei pysy paikoillaan tai tinseli irtoaa.

Perhot kyllä pyritään sitomaan aina huolellisesti vaikka kyse olisi kuinka yksinkertaisesta perhosta. Onko kyseinen ongelma sellainen jota ei vain voi välttää vai keksiikö joku jotain vinkkiä tai virhettä jonka mahdollisesti teen?

Mesikämmen Re: Perhojen purkautuminen 28.9. 2008, 13:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä ne kalansuussa pitemmän kampailun aikana tuppaavat purkautumaan. Ihan normaalia siis mielestäni. Hyvän kalan antanut perho joutaakin mielestäni kehyksiin tai muuten sidontanurkkauksen koristeeksi. Siitähän voi sitten "kloonata" niitä lisää.

Jotkut kyllä käyttävät noita pikaliimoja perhon rakenteen vahvistamiseksi. Itse olen välttänyt, vain mahdollisen koukun painotuksen olen pikaliimalla varmistanut. Ajattelen vain niin että jos sen "pikiksen" kanssa liikaa lonaa, muutuu perhonsidonta perhonliimailuksi.

Eikä se "osumaa" saanut perho välttämättä lakkaa kalastamasta, päinvastoin, rispaantunut perho se on joskus kalan ottihalut herättänytkin.

mr_tuomittu Re: Perhojen purkautuminen 28.9. 2008, 14:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo näinhän se taitaa olla. Mietinkin tuossa tinselirunkojen lakkailua yms. mutta toisaalta kalastusperhot yleensä tosiaan ovat sen verta nopeita/helppoja sitoa että turhaa lakan tuhlausta taitaa olla.

Juutuan pimeänsoutaja Re: Perhojen purkautuminen 28.9. 2008, 18:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse olen hieman eri mieltä asiasta/eri koulukuntaa. Pyrin käyttämään rungon pohjustuksessa lakkaa varsinkin tinselirunkoisissa. Lakkatippa esim pyrstön ja vyön alle lisää näidenkin kestävyyttä. Usein tosiaan yksi perho antaa hyvin kalaa rispaantuneenakin, mutta kloonit pyytävät tyhjää. Mystisiä hommia ovat.

Harriperhoihin sitten käytän lakkaa vain toisinaan ja silloinkin vain tipan tai pari.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe