Uppoperhojen levy siivet!

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: jpr82 26.2. 2011, 14:05

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
meikäläinen97 Uppoperhojen levy siivet! 24.2. 2011, 20:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aina kun sidon uppo perhoa johon kuuluu levy siipi se siipi menee kasaan kun yritän sitoa sitä!

Tazza Re: Uppoperhojen levy siivet! 26.2. 2011, 08:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Näin ohjeena, että sidonta ohjeita löytyy tosi helposti googlestakin, jos viitsii nähdä vähääkään vaivaa. En itsekkään osaa kaikkia englannin termejä kalastukseen liittyen. Silloin kannattaa hakea sanakirja käsiin. Netistäkin löytyy... Esim. Sanakirja.org (<--- mielestäni helppokäyttöinen)

Sitten neuvontaa...

Kokeile ensin kun harjoittelet sitomaan siipiä niin, että otat sen siipi levyn (yksi kpl) peukalon ja etusormen väliin. Purista napakasti. Siirrä siipi koukulle ja ohjasta peukalolla (peukalon kärki/pää) siipeä niin, että siipi menee tasaisesti koukulle samalla kun kierrät sidontalankaa siihen ympärille. Tee sama toiselle siivelle ja siivet ovat valmiit(jos ei tee montaa kierrosta siipien päälle,kun kiinnittää niitä, niin niitä voi vielä liikuttaa ennen todellista kiinnitystä). Jos tekee vaikeaa kiinnittää suoraan koukulle, niin kokeile duppaa siipien kiinnitys kohtaan jotain ja puhjusta kunnolla sidontalangalla (saa kiinnitys kohdasta paksumman. Tämä voi auttaa..

Toivottavasti oli apua :)

Pakko kyllä sanoa, että itse en ole vielä koskaan tehnyt uppoperhoihin tai mihinkään levy siipiä, muttä tarkoitus olis tehdä kohtapuoliin :)

-Tazza

jpr82 Re: Uppoperhojen levy siivet! 26.2. 2011, 14:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
meikäläinen97 kirjoitti:
> Aina kun sidon uppo perhoa johon kuuluu levy siipi se siipi menee
> kasaan kun yritän sitoa sitä!

Materiaalillakin on oma osansa sidonnan helpottamisen kans.. Ainakaan itse en onnistu kaikilla matskuilla tekemään silmää miellyttäviä siipiä.
En kylläkään ole mikään hyvä sitoja, mutta kalastus perhoja itselle olen tehnyt...

Käyppä vaikka kirjastosta kattelemassa joku alankirja. Niissä neuvotaan hyvin ja on kuvatkin helpottamaan asian ymmärtämistä. Toki netistäkin kannattaa katella ja kysellä, mutta minun mielestä helpommalla pääset ku opiskelet kirjasta.

Kyllä se siitä sit lähtee onnistumaan.

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe