Mistä syttyi sidontakipinäsi??

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Perhostelijat ry 18.10. 2012, 18:22

Uusi aihe Vastaa ketjuun
7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
tiedostopörriäinen Mistä syttyi sidontakipinäsi?? 14.7. 2012, 16:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Morjens rasialaiset!

Stupe10 avasi pari vuotta sitten suunnilleen samanmoisen aiheen, mutta tässä välillä on rekisteröitynyt paljon uusia käyttäjiä minut itseni mukaan lukien. :)

No, minulla alkoi tästä:
Näin pari vuotta sitten Erätulilla-ohjelmassa kun Ari Savikko sitoi jonku perhon villalangasta ja kukonhöyhenestä, ja kiskoivat sitten hirrveesti harjusta perholla. Siitä se sitte lähti, eiku pyörällä eräkauppaan ja alotuspaketti kaikkine härdelleineen kotiin. Ekat perhot oli green tag ja miljoona muuta omakeksimää. :) Sitten kävin parilla sidontakurssilla, niin alkoivat nuo mittasuhteet ja materiaalien käsittely hämärästi hahmottua. Rasiaankin piti rekisteröityä ja nykyään onnistuu miltei kaikki, paitsi mikro - ja putkiperhot.

Laittakaas, sitojat vastauksia, ois kiva tietää mistä muilla käyttäjillä tämä hieno harrastus on lähtenyt liikkeelle.:)


PerhostajamAvk^ Re: Mistä syttyi sidontakipinäsi?? 15.7. 2012, 15:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ensimmäisen perhoni sidoin syksyllä 2009 kalastusleirillä.Sitten joskus maaliskuussa 2010 ostin perhosidontapenkin ja jotain kaikkia muita tarpeita.Siitä se sitten alkoi.

Aleksi.P Re: Mistä syttyi sidontakipinäsi?? 16.7. 2012, 17:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sidontakipinä leimahti ilmiliekkeihin vuonna 2002, kun ensimmäisen "perhon" ruuvipenkkiä apuna käyttäen valmistin kiertämällä 7/0 koukun ympärille villalankaa. Pian tuon jälkeen ostin sidontasetin ja aloin oikeaksi sitojaksi ja myöhemmin rekisteröidyin tälle sivustolle 2004. Vuonna 2005 talutin ensimmäisen omalla perholla pyydetyn nousulohen rantaan, ja tämän jälkeen sidonta on keskittynyt lohiperhoihin koukku -ja putkimalleina. Perhokurssille osallistuin saman vuoden syksyllä ihan mielenkiinnosta, ja kurssivetäjä alkoi kurssin jälkeen tilaamaan minulta perhoja, joita hän sitten Ylä-Lapin ja Norjan lohijoilla käytti, ihan hyvällä menestyksellä.
2010-2011 vuodet olin sitomatta ainuttakaan perhoa, ja tämän vuoden alussa aloitin homman taas. Pöydällä on tälläkin hetkellä Green Highlanderin soutumalli odottamassa lakkauksen kuivumista.

Raine Re: Mistä syttyi sidontakipinäsi?? 20.7. 2012, 10:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse kiinnostuin perhonsidonnasta viime kesänä kun olin katsonut kalastus ohjelmia ja löysin isän uistinpakista kaks perhokoukkua. Niihin sidoin ohuinta lankaa jota löysin kotoa. Eihän ne maailman hienoimpia perhoja ollut. Samana kesänä piti hankkia sidontatarvikkeet Samfisingistä. En ole käynyt missään kurssilla ja onnistuu tuo nyt jotenkuten. Olen katsonut netistä perhonsidonta videoita ja perhorasiasta on ollut suuri apu alussa ja on vieläkin. Kirjauduin tänne jouluna ja säännöllisesti piti käydä katsomassa uusimmat perhot ja keskustelut. Perhonsidonnassa on yksi huono puoli: huone on aika sotkuinen kun marabou höntyviä leijailee joka puolella! :D

Le_pe Re: Mistä syttyi sidontakipinäsi?? 22.7. 2012, 15:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
tiedostopörriäinen kirjoitti:

> Laittakaas, sitojat vastauksia, ois kiva tietää mistä muilla
> käyttäjillä tämä hieno harrastus on lähtenyt liikkeelle

Kerrompa oman tarinan:
Olin kaverin luona vuoden 2011 tammikuussa. No, kaverilla oli perhonsidontakamat ja sitten se kysyi, että haluaisinko minä sitoa perhon. No halusinhan minä. Kaverin ohjeistamana ensimmäisen perhon sidoin. Kelta-pinkki-valko-mustan jonku, nykyään se on jossain hukassa.
En hankkinut kamppeita vielä, mutta se pyöri mielessä koko ajan.

No saman vuoden keväänä sain perhokalastusvälineet ja isältä perhoja. Sitten toinenkin/toisetkin kaverit saivat perhokamat. Oli pakko ittekki saaha. No sitten jouluna 2011 sain perhonsidontatarvikkeet. Jes! No sitten sidoin hirveällä innolla perhoja jouluyönä. Kipinä oli sytyttänyt kunnon roihun!

Nykyään perhot onnisuu jotenkuten, en ole kursseilla käynyt.
Kiitokset kavereille (kirjomän, K.S ja H.I.S)!

Hobelf Re: Mistä syttyi sidontakipinäsi?? 23.7. 2012, 06:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olin Kyykoskella viime syksynä 2 päivää ennen rauhoitusajan loppumista heittelemässä lusikkaa. Pirulainen napsahti puuhun. ~10 kg kuitusiimalla yritin rauhallisesti vetää uistinta kosken toiselta puolelta korkeudelta, johon ei eiikpeilemättä olisi yltänyt, mutta VAIJERIPERUKE napsahti poikki. Samalla napsahti oksa, joka tipppui 7 € Jazz mukanaan kosken syviin kuohuihin! Se ei ollut eka uistin, jonka olin koskiin tai joille laittanut, mutta päätin sen olevan viimeinen uistin, jonka uhraan virtavesikalastukseen (2:kin lippaa uppotukissa riittää tekemään lähijoella vierailusta polttoaineineen ~10 €reissun). Vielä, kun kävin täällä tai Perhokalastajat netissä kyselemässä heittosiiman kestävyydestä, joka olisi ollut kuluerä, jos se pitäisi vaihtaa vähän väliä, niin ostin pervokamat synttärilahjakseni.

Nyt on puol vuotta pervostelua takana. Vaikkei lohikalaa olekkaan ylös tullut ylös asti, on kalastaminen ollut hienompaa kuin koskaan; niin mukavaa, etten ole edes virpomaan merelle ehtinyt. Ensin talvella 5 metrinen heitto tuntui oudolta &10 metrinen vaikealta, mutta keväällä alkoi oivallusten ryöppy. Jazz &flyfishingin videon myötä oivalsin itselleni sopivan heittotyylin, vaikka ihailemani pehmeästi rullaava tyyli onkin vielä haussa, niin kait shadow castingiksi nimetty tyyli, jossa siima suoristetaan molemmin puolin ilmaan, on auttanut jopa siiman liki ulos.

Itsesidotut perhot ovat pitäneet viehekulut aisoissa, eikä painajaismaisimpinakaan päivinä ole puihin &pohjaan mennyt kuin alle viidellä eurolla pörhöjä, jos ei työlle hintaa laske; miksi laskisi, kun se on mielyttävää. Samaa ei voi sanoa kamojen hankinnasta, mutta nyt alkaa liki kaikki olla kasassa, vaikka liki tonni taitaakin olla huvennut; ehkä vielä takin &liivit vois ostaa &silkkisiiman &...

Sidonnan opettelin kokeilemalla, kirjoista &netistä, mutta on selvinnyt, että sidon kaiken VÄÄRIN, koska en sido klassisia reseptejä tarkasti &Sar-R-R-jAssA. Myöskään "aloittelija ei voi luoda mielekkäitä reseptejä, jos ei ole ensin sitonut klassisia perhoja muutamaa vuotta"; ei vaikka olisi neron älykkyydellä varustettu taiteilija, koska tämä on SAATANA rakettitiedettä! Ajatus perhosidontakisoista tai kisojen osiosta, jossa B) arvottaisiin poolista kaikille tarveaineet, joista saa määrätyssä ajassa luoda vapaasti mitä tahansa oli vähintään naurettava, koska ei sellaista ole tehty &"onhan meille kisoissa luomistehtävä"-Mesikämmen. B) annettaisiin kaikille samat matskut, joista annetun ajan puitteissa pitäisi yhdistää mahdollisimman monta &mahdollisimman mielekästä erillaista perhoa; mitä perhonsidontataitoja tämä muka testaisi verrattuna klassisien reseptien sitomiseen!?! (Tässä vaiheessa voisi päälläni varmaan halkaista tiiliä)

Esim. http://i81.photobucket.com/albums/j205/HobGob/Flies/RoyalBluf.jpg Royal Bulf on huonosti nimetty (sanaleikki; pun intented) &liian vaikea sitoa.

http://i81.photobucket.com/albums/j205/HobGob/Flies/tomahawk.jpg On heikkopäinen (pitääkö hakata kirvestä kiveen?!).

http://i81.photobucket.com/albums/j205/HobGob/Flies/impredtag.jpg Red fag taasen on liian tuuhea pyrstöinen (se on kieltämättä hieman pitkä &tuuhea), eikä (tahallaan) seikkaileva tuplakierre ole "sidontateknisesti hyvä, eikä huolellinen".

http://i81.photobucket.com/albums/j205/HobGob/Flies/HPIM3339.jpg Tässä rasiallisessa on taasen vähintään "suhteet perseellään". Lisäksi kuvani ovat kuulemma niin suttuisia, että muuten admininkin mielestä perhorasiaan kuuluvat perhot pääsivät KEHITYSRASIAAN, mutta ei jenkkifoorumilla niiden laadusta valiteta O_O, joten postailen sinne nykyään, etenkin kun tämän foorumin softa on niin kökkö; käyn vain lukemassa tämän Rasian viestejä välillä...

Apa Re: Mistä syttyi sidontakipinäsi?? 23.7. 2012, 13:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
no, minulla alkoi sidontakipinä siitä, kun tutkin erästä kirjaa kotona (en muista, mitä), ja kun ei ollutkaan muuta tekemistä, niin tarkastelin perhon sidonta ohjeita, ja eikä aikaakaan, kun otin äidiltä lankoja, untuva-täkistä untuvia, ja puikko liimaa... sitten niistä sidoin ompelu langalla perhoja, jos niitä härpäkkeitä voi niin sanoa?..... No, kuitenkin seuraavana päivänä menimme ostamaan kaikki perhonsidonta materiaalit ja muut tarvikkeet. Siitähän se alkoi, ja tähän asti omat taitoni perhojen suhteen ovat edes vähäsen taitavempia, kun ne sitomani "perhot" :)

Mukavia muistoja... :)

Perhostelijat ry Re: Mistä syttyi sidontakipinäsi?? 18.10. 2012, 18:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> No ite alotin perhokalastuksen viime vuonna ja aloin kiinnostumaan myös perhonsidonnasta ja tää sidonta o vallan mukavaa kuha sais omii perhoja tänne ja mikä sen parempaa ku saaha omatekosel perhol kalaa ;)

7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe