Loop vavat #5-6

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: River-Rapid 10.6. 2004, 15:57

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Ficco Loop vavat #5-6 2.6. 2004, 22:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olisin tässä ostamassa Loopin Blue- tai Yellow line vapaa. Mietiskelen että kumpi olis sit parempi valinta. Yellow line on keskitoiminen mutta hieman syvemmälle taipuva. Blue Line olis taas keskinopeatoiminen ja kuinka syvälle taipuu en tiiä mutta kuulemma hintasuhteeltaan täys'osuma. Blue line maksaa 20-50e enemmän mutta merkitseekö hinta aina? Haluaisin mahd. pian kommentteja.


kitoos

juuso_h Re: Loop vavat #5-6 3.6. 2004, 07:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Paljonko noi yleensä maksaa???

PatilZ Re: Loop vavat #5-6 3.6. 2004, 07:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ficco kirjoitti:
> Olisin tässä ostamassa Loopin Blue- tai Yellow line vapaa.
> Mietiskelen että kumpi olis sit parempi valinta. Yellow line on
> keskitoiminen mutta hieman syvemmälle taipuva. Blue Line olis taas
> keskinopeatoiminen ja kuinka syvälle taipuu en tiiä mutta kuulemma
> hintasuhteeltaan täys'osuma. Blue line maksaa 20-50e enemmän mutta
> merkitseekö hinta aina? Haluaisin mahd. pian kommentteja.
>
>
> kitoos

Itselläni on sekä sinistä että keltaista luokkaa alempaa. Aluksi hinta: oho! Itse olen elänyt tähän päivään asti siinä luulossa, että vavat ovat saman hintaiset (ennen ne oli niinpäin, että keltainen oli kalliimpi). Sitten kestävyys: ottaen huomioon Loopin nykyisen takuupolitiikan, jossa rahallakaan ei saa ostettua takuuta, vaaka kallistuu keltaiseen,jossa rikkoontumisilmoitukset ovat harvinaisempia.

Itse vavoista: valinnan pitäisi kai perustua pääasiallisen käyttötarkoituksen ja mieltymysten mukaan. Itse olen ollut (ja kai vieläkin) enemmän rauhallisten vapojen mies. Keltainen myös pitää kalat kiinni paremmin. Keltaisesta löytyy myös voimaa yllättävän paljon. Kummankin vavan toiminta on täsmällinen ja looginen. Sininen on hieman nopeampi ja kärkitoimisempi. Pinturikalassa itse suosin nopeampaa rytmiä, jolloin sininen. Allaroundiksi taas valitsisin keltaisen. Siis täysin subjektiivista kokemusta, koska moni kalastaa pinturia bambulla.

Molemmissa väreissä on vanhoissa vuosimalleissa ollut ongelmia kelakiinnikkeen kohdalla. Etenkin keltaisessa. Kiinnike on ollut sen verran ahdas, että osa keloista (varsinkin kilpailijoiden) jää kiinnittämättä. Viime vuoden vuosimalleissa asia oli korjattu. Sinisen kohdalla korjaus taisi tulla aikaisemmin

Mutta. Vaikka vavat sinänsä ovat namuja, niin... Pakko on vielä nostaa tää takuu kysymys suhteessa hintaan esille. Ei siinä mitään jos vavan ostaa kunnon tarjouksesta, mutta normaali alennuksilla saa samaan hintaan yhtä laadukasta tavaraa varustettuna honkkeli-takuulla. Esimerkiksi LBL382-3A (kolmiosainen sininen #3, joka oikeasti on #4, 8 jalkaa ja kaksi tuumaa) ja Scott A2 803-4 (tai 804-4) lähtevät kaupanteon jälkeen hyvin samoissa hinnoissa kotimatkalle. Vain toisessa on takuu. Ja se takuulla varustettu on lisäksi nelipätkäinen.

Ficco Re: Loop vavat #5-6 6.6. 2004, 14:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Itselläni on sekä sinistä että keltaista luokkaa alempaa. Aluksi
> hinta: oho! Itse olen elänyt tähän päivään asti siinä luulossa, että
> vavat ovat saman hintaiset (ennen ne oli niinpäin, että keltainen oli
> kalliimpi). Sitten kestävyys: ottaen huomioon Loopin nykyisen
> takuupolitiikan, jossa rahallakaan ei saa ostettua takuuta, vaaka
> kallistuu keltaiseen,jossa rikkoontumisilmoitukset ovat
> harvinaisempia.
>
Miksiköhän rikkoontumiset ovat harvempia keltaisessa? Luin loopin sivuilta tekniset tiedot ja nämä vavat on tehty melkein täsmälleen samoista materiaaleista paitsi noissa vaparenkaissa on vaan jotain pientä eroa. Muutenkin vihreät ja harmaat vavat tai siis niissä on sama rengasmateriaali kun sinisessä. Ainiin mitä luulet, kummalla saa "pidemmät heitot" tai tarkemmat -.

PatilZ Re: Loop vavat #5-6 10.6. 2004, 07:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ficco kirjoitti:

> Miksiköhän rikkoontumiset ovat harvempia keltaisessa? Luin loopin
> n sivuilta tekniset tiedot ja nämä vavat on tehty melkein täsmälleen
> samoista materiaaleista paitsi noissa vaparenkaissa on vaan jotain
> pientä eroa. Muutenkin vihreät ja harmaat vavat tai siis niissä on
> sama rengasmateriaali kun sinisessä. Ainiin mitä luulet, kummalla saa
> "pidemmät heitot" tai tarkemmat -.

Sitäpä en osaa sanoa varmasti, miksi siniset rikkoontuvat herkemmin. Todennäköisesti aihio on paitsi nopeampi niin myös kevyempi, jolloin kolahdukset saavat aikaan suhteellisesti suurempaa vahinkoa, joka huipentuu heiton aikaiseen vavan rikkoontumiseen.

Tota vaparengaseroa en tajunnut. Oman muistini mukaan (johon ei nyt kuulu tämä harmaa-malli, josta ei nyt puhuttukkaan) ei eroa löydy vaparenkaista.

Heiton pituudet (miksi muuten luullaan, että kala luuraa aina vastarannalla?) ovat ko. vavoilla todennäköisesti maksimissaan samat. Keltaisessa heittorytmi on vaan hitaampi. Tarkkuus on vähän sama juttu. Molemmissa itse vavan toiminta on tarkka, eli kuolleita kohtia aihiossa ei juurikaan ole ja vapa stopin jälkeen "lakkaa elämästä" suhteellisen nopeasti.

Jos taas tarkoitetaan heiton tarkkuudella sitä, kuinka tarkasti perhon saa tiettyyn kohtaan, niin se taas riippuu heittäjästä ja siitä, miten käyttää vavan ominaisuuksia. Sanotaan kuitenkin näin, että sinisellä on helpompi saada aikaan heitto, jossa perhosiima läiskähtää veteen karkottaen kalat huitsin-nevadaan.

River-Rapid Re: Loop vavat #5-6 10.6. 2004, 15:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ficco kirjoitti:
Ainiin mitä luulet, kummalla saa
> "pidemmät heitot" tai tarkemmat -


Heiton pituun riippuu heittäjästä, ei vavasta.

5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe