MITÄS VAPAA suosittelette

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: ismolevander 22.3. 2005, 17:55

Uusi aihe Vastaa ketjuun
36 vastausta,   2 sivua:   [ « 1  2  ] Aseta vahti Lisää vahti
peetu Re: MITÄS VAPAA suosittelette 1.3. 2005, 22:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kannattaisi miettiä mihin vapatesteihin luottaa...Valitettavasti monessa lehdessä vapoja testaavat tyypit eivät välttämättä edes kalasta perholla!Saatika sitten että heillä olisi pidempää kokemusta perhokalastukseen.

Samoin jossakin suomalaisessa moottoripyörä lehdessä jossa yksi malli voittaa lähes koko ajan...kuulemma sen takia että tarjoamiset ovat parhaimmat testiradalla,mihin joku maahantuoja tuo pullakahvit ja kaikkea muutakin

Elvis Re: MITÄS VAPAA suosittelette 2.3. 2005, 08:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tele kirjoitti:
>Kertokaapa minkä takia noita Visionin keppejä sitten ylistetään niinkin paljon näillä palstoilla?

Varmaankin johtuu hinta/laatu-suhteesta. Toimintakin on kohdallaan useimmille kalastelijoille, itse kalastan 5# vavalla pikkukaloja kuten suomalaisia taimenia ja harjuksia.

Toisaalta 3Zonea ylistetään ainoastaan niissä ketjuissa missä joku utelias kaipaa aloittelijalle sopivaa vapaa alle 200 euron. Siitä päästäänkin aasinsiltaan:


> Noniin, tulihan tänne taas tuota 3zonen ylistystä mitä vähän jo
> odottelinkin :) Taitaapi olla aika lailla makuasia tämä
> perhostelukin, varsinkin välineistä puhuttaessa.

Jostain syystä monet kokevat 3zonen kehumisen olevan Sagen tms. pilkkaamista tai ainakin vähentävän kalliimpien vapojen käytännön arvoa?

Itse olit ilahduttava poikkeus perustelemalla käytännön syillä 3Zonen heikkoutta, mutta yleensä perusteena on tämä "myydään huoltoasemalla" tai "alle x:n ei perhovapaa saa" (x= kysyjän budjetti). Näinhän asiat eivät ole, mutta varmaan tuo tyydytystä kun sen pääsee mainitsemaan.

HV! Re: MITÄS VAPAA suosittelette 3.3. 2005, 01:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Elvis kirjoitti:
> Tele kirjoitti:
> >Kertokaapa minkä takia noita Visionin keppejä sitten ylistetään
> niinkin paljon näillä palstoilla?
>
> Varmaankin johtuu hinta/laatu-suhteesta. Toimintakin on kohdallaan
> useimmille kalastelijoille, itse kalastan 5# vavalla pikkukaloja
> kuten suomalaisia taimenia ja harjuksia.
>
> Toisaalta 3Zonea ylistetään ainoastaan niissä ketjuissa missä joku
> utelias kaipaa aloittelijalle sopivaa vapaa alle 200 euron. Siitä
> päästäänkin aasinsiltaan:
>
>
> > Noniin, tulihan tänne taas tuota 3zonen ylistystä mitä vähän jo
> > odottelinkin :) Taitaapi olla aika lailla makuasia tämä
> > perhostelukin, varsinkin välineistä puhuttaessa.
>
> Jostain syystä monet kokevat 3zonen kehumisen olevan Sagen tms.
> pilkkaamista tai ainakin vähentävän kalliimpien vapojen käytännön
> arvoa?
>
> Itse olit ilahduttava poikkeus perustelemalla käytännön syillä 3Zonen
> heikkoutta, mutta yleensä perusteena on tämä "myydään huoltoasemalla"
> tai "alle x:n ei perhovapaa saa" (x= kysyjän budjetti). Näinhän asiat
> eivät ole, mutta varmaan tuo tyydytystä kun sen pääsee mainitsemaan.



Kertokaapa minkä takia noita Visionin keppejä sitten ylistetään
> niinkin paljon näillä palstoilla?

No en ole rekisteroitynyt tanne sori vaan jos uskottavuus karsii..

Mutta siis jos ihan maalaisjarjella ajatellaan niin jos mennaan johonkin kauppaan missa myodaan perhokamoja niin siella on tasan tarkkaan 2 merkkiä, VISION JA LOOP, sori jos mainostetaan..
Mutta siis nuo 2 löytyy joka paikasta ja muut jaa vähemmistöön..

Siina kun teinit on mainostuksen uhreina niin hankala arvata mika se on se myydyin tuote.. sori oon vasta 21 iteki, mutta en tod osta mitaan tällasta mitaan pilalle mainostettua shittii.. mutta suurin osa ostaa.

Heppuli Re: MITÄS VAPAA suosittelette 3.3. 2005, 09:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Osta vaan se Redington,hyvä vapa,et varmasti kadu!!

Tele Re: MITÄS VAPAA suosittelette 3.3. 2005, 12:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Heppuli kirjoitti:
> Osta vaan se Redington,hyvä vapa,et varmasti kadu!!

Jepsan, kyllä se Redingtoni tällä hetkellä näyttäisi olevan vahvimmalla. Viikonloppuna tulee vielä käytyä ihan kaupassa pällistelemässä, mutta vahvasti olisin Redingtoniin päätymässä. Varsinkin kun sen hintakaan ei tunnu kovin pahalta. Loopin vehkeitä ei tuon alle 200 e:n oikein tunnu löytyvän (siis sinistä tai keltaista) ja Redingtonin hinnan jäädessä about 150 e:n tienoille (2 sälliä tilaamassa) tuntuu se vievän voiton tässä "kisassa" mikä mulla on perhovapojen kanssa menossa.

Ainut mutta vaan tuossa Redingtonissa on, että kyllähän sitäkin olisi kiva päästä heittään ennen kuin tuon vanhan 900 mk siihen laittaa. Patilzin kanssa jotain ollaan aiheesta jutusteltukin, mutta saas nähdä miten tässä mun vapapolitiikassa käy. Ja kuten tästä ostopäätöksen tarkasta harkitsemisesta voi päätellä, en ole pelkästään perhomies vaan kalastan muillakin välineillä. Jos olisin täysin vannoutunut ainoastaan perhohommiin, ostaisin vavan vaan nurkaan muiden joukkoon testailtavaksi (kun niitä virppavapojakin siellä aika läjä on :) ) Mutta tilanteen ollessa tämä, olisi kiva että se ostopäätös osuisi sitten kerralla nappiin :)

mr.vision Re: MITÄS VAPAA suosittelette 4.3. 2005, 10:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No kyllä visionia voi ylistääkin koska se on pystynyt rakentamaan 3zone mallista melkein täydellisen joissa hinta ja laatu kohtaavat ,mutta laatu nousee kyllä parempaan asemaan. Vavoilla on helppo heittää ja tunne vapaa käsitellessä on loistava. Itsekin kun rahaa tästä pukkaa ostelen #7 11´ vavan #6 9´ vavan rinnalle tosin takuu voisi olla vaikka mieluummin 3vuotta kuin vaivaiset vuoden pitkä tosin siinä on 5v semmonen takuu et uuden vavan osan saa 40e eli hieman halvemmalla. hyvä vision!

tase Re: MITÄS VAPAA suosittelette 5.3. 2005, 11:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Topfly:sta ostin itse kusiloopin 5 luokan 187 €, inventaario-alesta. Ainakin klubilaisille tommonen hinta ja klubilaiseksi pääset niitten nettisivuilla.

p.s osta semmonen vapa josta itse pidät niin ei tarvi kavereita syyttää sitten kun se ei ole mieleinen (mukavampi käydä kavereiden kanssa kalalla) =)

PolarFly Re: MITÄS VAPAA suosittelette 5.3. 2005, 19:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jos haluaa vavan alle 200€ niin kannattaa harkita GuideLine TriCast vapaa.. (hinta 199€) mulla ei oo siitä parempaa kokemusta kun olen käynyt vasta parikertaa sillä kalassa mutta on tuntunut ainakin tähän mennessä hyvältä vavalta

Tele Re: MITÄS VAPAA suosittelette 6.3. 2005, 13:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jees, poikkesin Rialinnalla perjantaina heittämässä Loopin neliosaista sinistä. Ihan hyvältä se tuntui, kunnes kauppiassetä pisti käteeni Scierran HM2 (Hyvel Morgan series) -vavan. Oli muuten ero kuin yöllä ja päivällä; Scierra oli kevyt ja tosi jämäkkä, jopa haloksi sitä kerkesin haukkua ennen kuin heitin siiman kanssa.. Tosi helppoheittoinen ja voimakas vapa. Heittoon ei tarvinnut paljoa käsiä käyttää kun vapa heitti puolestani. Jos hintaa ei olisi ihan noin paljon, olisin ostanut vavan välittömästi. Vaparenkaatkin oli sellaista matskua, että ne pystyi taittamaan vapaan kiinni ja ne ponkaisivat siitä aina takaisin, ts. niitä ei taida rikki saada vaikka yrittäisi.

Nooh, kun Redingtoni on kuitenkin puolet halvempi niin taidan tilata sellaisen. Onpahan samalla viisiosainen ja sitä kautta tuo etuja retkuiluun.

P.S Rialinnan palvelua en voi kuin kehua, vastaavaan harvemmin törmää. Mm. Jyväskylän Profishin palvelu on joskus ollut sitä tasoa, että enää en ko. liikkeessä asioi.

redneck Re: MITÄS VAPAA suosittelette 8.3. 2005, 17:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mistä tilasit Redingtonin PatilZ? Miten maksu tapahtuu ja kauan toimituksessa kesti? Saa muutkin vastata jos tietoo on.

Tele Re: MITÄS VAPAA suosittelette 8.3. 2005, 20:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
redneck kirjoitti:
> Mistä tilasit Redingtonin PatilZ? Miten maksu tapahtuu ja kauan
> toimituksessa kesti? Saa muutkin vastata jos tietoo on.

Siis PatilZhan tilasi Stenzeliltä, kuten minäkin eilen. Maksu tapahtuu Visalla ja kannattaa huomata, että jos tilaa yli 250 e:lla niin ei postit maksa mitään! Toimituksen nopeudesta ei muuta tietoa, kuin että tänään on lähtenyt Stenzelin ilmoituksen mukaan matkalle.. Toivottavasti saapuu pian niin pääsee testailemaan :)

Iiro Ojala Re: MITÄS VAPAA suosittelette 8.3. 2005, 21:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllähä tilanne on häiskät tänä päivänä sellainen, että todella huonoja perhovapoja ei taideta enää edes valmistaa. Itse kun niitä tulee opiskeluiden lomassa ihan työkseen myytyä ja siinä sivussa hetkuteltua, ei muutamaan viimevuoteen ole käsissä käynyt ainoatakaan vapaa, jolle heti voisi antaa kelvottoman arvosanan. Senpä takia en tässä laita näitä kepakoita paremmuusjärjestykseen, mutta ihmettelen kuinka vähän kiinnitetään huomiota siihen, miten vapa pitää kalan kiinni. Pelkkä heittäminen on vain osa koko suorituksesta ja totuushan on, että varsinkin koskilla kalat tartuteteen enimmäkseen alle kymmenmetrisillä roiskaisuilla.

Ps. Jos nyt vain yksi vapa pitäisi valita, jolla kalastelisin se olisi ehdottomasti Loomiksen IMX, luokkana nelonen ja pituutena yhdeksän jalkaa. Älyttömän kestävä vapa jolla on ilo heittää ja fisut tulee ylös todella hyvällä prosentilla. Kaksi kappaletta niitä on tullut ostettua ja ensimmäisellä jo kymmenes kausi lähdössä. Kolmannen ostamisen esteenä on ainoastaan pelimerkkien puute:)

redneck Re: MITÄS VAPAA suosittelette 8.3. 2005, 21:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos Tele tiedosta. Pistän kanssa tilauksen vetämään.

Tele Re: MITÄS VAPAA suosittelette 16.3. 2005, 11:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nonniin, Redingtonit tulivat maanantaina postiin. Kaikki sujunut tähän mennessä ok, Visalasku tosin vielä tulematta. Vavat ovat siistit ja kivanoloiset. Aivan pientä sanomista viimeistelyssä tyyliin pikku rösöjä lakkauksessa jne. ja toisen vavan kelankiinnike ahtaampi kuin toisen, mutta eivät nämä vavan käyttötarkoitusta haittaa. Putket ovat vähän kiljuvan punaisen väriset mutta kaipa tuohon silmä tottuu. Abu fly max 356:n (paino ?) kanssa vaikutti hieman etupainoiselta, muttei haitanne sekään. Koeheitot vielä tekemättä, mutta hetkutellessa vapa vaikutti (mun makuun) sopivan jäntevältä olematta halko tai lötkö (tyyliin 3zone). Jos olisin tilannut maanantai-aamuna, olisivat vavat olleet jo perjantaina postissa. Vähän jäi harmittamaan kun en Stenzelin nettisivuilta löytänyt, että kaikki Redingtonin kelatkin olisivat olleet -50 % (kuten mukana tulleissa esitteissä asia oli). Olisi voinut tilata kelankin saman tien, nyt se täytynee hommata täältä kotosuomesta.

redneck Re: MITÄS VAPAA suosittelette 17.3. 2005, 21:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mulle tuli tänään saapumisilmoitus postista, en kuitenkaan kerinnyt vapaa vielä hakea. Kyllä tietää saksan kauppiaat että odottavan aika on pitkä, erittäin nopeaa toimintaa.

redneck Re: MITÄS VAPAA suosittelette 22.3. 2005, 16:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kahvan pohjassa pieni valkoinen tarra: made in korea.
Näitä tarroja ei yleensä vavoissa tapaa. Reilu meiniki;)

ismolevander Re: MITÄS VAPAA suosittelette 22.3. 2005, 17:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
eskoton kirjoitti:
> viitos luokan perho vapa pitäis saada.
> kaveri ei ole vielä kovin hyvä heittämään. takaheitot onnistuu 80%.
> niin ja sitse, tiedetään et halvalla ei hyvää saa, mutta se ei sais
> maksaa kuin noin 200 eskoo mieluimmin alle.
> oilis kiva jos löytyis hyviä vihjeitä
>
> ps painolla ei väliä

Visionin 3zone hinta n.160 tai loomiksen GL3 n.200. Ite sai loomiksen 220, normaalist 350 kuulemma, mut poistuu koht kuulemma kokonaa markkinoilt et kannattaa tinkii...

36 vastausta,   2 sivua:   [ « 1  2  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe