Mitä pukineita/laukkuja käytätte?

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: Harri_83 6.6. 2005, 11:39

Uusi aihe Vastaa ketjuun
14 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Jorkka Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 23.2. 2005, 23:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tähän keskusteluun toivoisin turinoita siitä mimmoista "gearia" käytätte koskella. Siis mimmoista kahluuhousua, ja liiviä tai takkia?Mitä hyvää mitä huonoa kussakin ratkaisussa???

jerppa Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 23.2. 2005, 23:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse käytän hengittäviä kahluukousuja ja niitten alla kerrospukineita,
Lyhyet perholiivit ja kahluutakki.. Kahluutakki on huono kuumalla, mutta korvaamaton pikku pakkasilla, sateilla(myrskyillä). Eipä nyt ole huonoja puolia;)

Jorkka Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 24.2. 2005, 19:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jerppa kirjoitti:
> Itse käytän hengittäviä kahluukousuja

Joopa joo, ihteeki vähä himottais jo noi hengitävät mutta turha iso investointi ku ei oo vielä täyskasvune;) eli ne jäis kesässä pieneksi.

NIKO Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 25.2. 2005, 02:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aikas visionpainotteista on meikäläisen pukeutuminen, Flywater -kahluubyysat ja -kengät, vision endurance liivit... eipä tullut muuta mieleen (laukkuja ei tarvita, liiveihin mahtuu kymmenen laukullista kamaa...;)) niin, ja tietysti se onnea tuottava lierikotsa...

matiaz Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 25.2. 2005, 13:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Visionin Extreme-housut, -kengät ja -takki sekä Endurance-liivit.Himottaisi ostaa Loopin liivi-laukku-combo, sillä tuntuu aika epämukavalta kantaa noiden liivien selkätaskussa pidemmillä reissuilla esim. eväitä. Myös uudet kengät ostettava, en tykkää ollenkaan noista kumi-huopa yhdistelmäpohjista...



Jorkka Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 25.2. 2005, 14:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> lierikotsa...


Onni myssy...tärkee;) Itelläon aina takki ja reppu jonka saatan jättää kyllä tulipaikalle tai majotus paikalle, justiinsa noiden eväiden ja vara vaatetuksen takia. Osaltaa kyllä mopolla matkustaminen vaikuttaa noihi varusteisii aika lailla. Se on aika möykky ku siihe täräyttää yhtee reppuu kiinni kaikki vapaputket ja haavit. Mä en oo vaa oikee noille liiveille lämmenny, varmaankin siksi ku en oo koskaa hyvää liiviä omistanu. Mut kyllä ainakin mun mielipide on se että mitä on päällä vaikuttaa kalastus nautíntoon todella roimasti...

Akke Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 25.2. 2005, 16:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jorkka kirjoitti:
> Tähän keskusteluun toivoisin turinoita siitä mimmoista "gearia"
> käytätte koskella. Siis mimmoista kahluuhousua, ja liiviä tai
> takkia?Mitä hyvää mitä huonoa kussakin ratkaisussa???
Minulla on housuina vision extremet(erinomaiset, suosittelen :D!!!)
Liivit ei ole kyllä mistään parhaasta päästä, mutta kyllä niillä pärjää, oiskohan ne snowbeet tai vastaavat... Ai niin, kahluukengät on vision sprinterit. Kahluutakkia en omista (vielä).

myggan Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 17.3. 2005, 11:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
-Hengitävät kahluuhousut tai lahkeet, alla mitä sattuu
-ilman kahluukamoja, jos mahdollista
-Simmsin guidet tai jotkut visionin kevytkengät (vähän kulahtaneet)
-Filsonin puuvillainen liivimäinen laukkusysteemi
-Joskus pelkkä pieni olkalaukku
-Hengittävä sateenkestävä takki, nimettty erään eteläamerikalsisen paikan mukaan, joka mahtuu Filsonin selkätaskuun pienien eväiden kanssa, normaalimittainen (se ei haittaa vaikka se kahlatessa vähän kastuisikin alhaalta.. käypä sama takki kuorena muutenkin)
-täydellinen kalahattu edelleen hakusessa


Jorkka kirjoitti:
> Tähän keskusteluun toivoisin turinoita siitä mimmoista "gearia"
> käytätte koskella. Siis mimmoista kahluuhousua, ja liiviä tai
> takkia?Mitä hyvää mitä huonoa kussakin ratkaisussa???

opax Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 17.3. 2005, 12:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jorkka kirjoitti:
> Tähän keskusteluun toivoisin turinoita siitä mimmoista "gearia"
> käytätte koskella. Siis mimmoista kahluuhousua, ja liiviä tai
> takkia?Mitä hyvää mitä huonoa kussakin ratkaisussa???

Olen käyttänyt liivejä vuosia, mutta ensi kesänä kokeillaan rintareppua tai mikä se chestpack nyt oikein on. Tähän olen päätynyt sen takia, että vaikka perholiivit on kuinka täynnä roinaa, käyttökelpoinen osuus siitä mahtuu (ainakin minulla) rintareppuun.

Jonkunlainen olkalaukku on sitten mukana jos haluan kahlata eväät mukana eli seistä kuusi tuntia koskessa, mitä harvemmin teen mutta aina välillä. Olkalaukkuun voi tunkea myös sadetakin - kahluutakkia en ole raaskinut ostaa.

Kalahattuun olen lakannut uskomasta, viime vuosina se on ollut mikä vaan lippis (firman lippis joka on hieman ruskistunut kun sitä nuotiolla on kuivattanut), mutta Vissu sponssasi tiistana vedenpitävän, joten kokeillaanpa sitä. :)

[Muokattu 17.3.2005, 12:22]
tkarjala Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 31.5. 2005, 08:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vangen- kahluuhousut ja loop-"kevyt"kengät, toriukolta ostettu turhan pitkä liivi, alataskut kahlatessa kastuu, tälle kesälle ostettu halpis kahluutakki, vielä ei oo testaamaan päässy. Päässä 10 vuotta vanha Fredriksonin huopahattu jota ilman kalareissu ei ole täydellinen, huonolla kelillä Visionin pipo. Taukopaikalla jakkararepussa eväät ja kahvipannu sekä Peterson-piippu, toppa Borkum Riffiä. Kyllä pärjää...

Vieras Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 31.5. 2005, 13:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
hmm...no
goretex kengät, mustat farkut, yleensä indiko teepaita mut joskus villa paita, vihree liivi, ja bandana mut kirkkaal kelillä lippis. Niin tälläiset on kesällä. Mut tätyy myöntää et se on aika traagista kahlata farkut jalassa jossaa koskessa.

PatilZ Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 31.5. 2005, 16:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo. Kaikkien noiden asiallisten hönkäilevien kahluupöksyjen ja kenkien lisäksi on tällä kaudella taas uusi kokeilu tarvikkeiden kantolinjalla.

Takkipuolella mulla on käytössä Vissun Flywater, jota on tullut käytettyä silloin pelkässä liivissä tai rintalaukussa ei pärjää. Takissa ei ole kuitenkaan riittävää monikäyttökuljetuskapasiteettia. Nyt kokeilussa on Marc Petitjeanin kalastusliivi ( http://www.petitjean.ch/eng/MPVest/FV1regular.asp ) - tai ei sen nyt varsinaisesti ole liivikään ( ks. linkkiä http://www.petitjean.ch/eng/MPVest/ToolDisplayPocket.asp ). Eli eräänlainen liivin ja rintalaukun hybridi.

No. Etujahan tällä on se, että tämä säätyy myös takin kanssa käytettäväksi. Toinen pointti tässä on toi moduulimainen rakennettavuus eli tähän ladotaan (kiinnitetään vetskarilla) sellaisia osia, mitä kulloinkin haluaa tai tarttee ja niin paljon kuin tarttee. Esimerkiksi toi jälkimmäisessä linkissä näkyvä "liiveihin" integroitu perhorasia vaikutti ensimmäisellä testireissulla pätevältä. Tavallisen pitkän taskun kääntöpuolella on tällainen lokeroitu verkkotaskurakenne, johon menee tippisiimarullat valmiiksi siiman päät ulos sojottaen. Kun opettelee missä kohtaa mitäkin paksuutta löytyy, niin perukkeen mulkkaus käy näppärästi ilman, että tarttee siimarullia esille ottaa. Iso jaettava takatasku (joita voi muuten sitten myös laittaa useampia) on kätevä. Integroidut "jojot" on ok. Ainoa puute, mikä on tullut vastaan on se, ettei vapaa saa mihinkään kiinni, kun pitää molempia käsiä käyttää. Toinen miinus tulee tietenkin hinnasta, joka nousee sitä mukaa kun lisäherkkuja ostaa.

Varmaan kauden päätteeksi kirjoitan sitten tuotteesta arvostelun tonne perhokalastajat.nettiin.

kalamiäs Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 31.5. 2005, 21:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Minulla on flywater housut, kengät en tie merkkiä,liivit coolwater, lasit ja lakki kunnon kala lakki joka loytyi hampperista....

Perho89 Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 5.6. 2005, 12:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mulla on flywaterin kengät ja housut, scierran helmsdale kahluutakki, ja visionin pelican laukku. Kuumina päivinä liivit.

Harri_83 Re: Mitä pukineita/laukkuja käytätte? 6.6. 2005, 11:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olikohan Flywater housut ja jotkut vissun kengät, II- jacket takki ja endurance liivit.
Siinäpä sitä

14 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe