Uusi #5 luokan siima - vinkkejä kaivataan

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: Elvis 15.10. 2005, 21:50

Uusi aihe Vastaa ketjuun
22 vastausta,   2 sivua:   [ « 1  2  ] Aseta vahti Lisää vahti
Zorbas Re: Uusi #5 luokan siima - vinkkejä kaivataan 13.10. 2005, 15:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tatuu kirjoitti:

> Tuo ilmaisu "reilu pätkä" vain toi jotain muuta kuin 50cm-70cm
> mieleen. Kuten varmasti ymmärrät, että jos katkaisee niin paljon,
> että menee jo kärkikartiota niin presentaatio kärsii siitä.

Ymmärränhän minä. En laittanut tarkkaa senttimäärää, koska sitten joku torsti menee kuitenkin heti leikkaamaan samanlaisen pätkän ja ihmettelee kun menikin siima pilalle..

jussi2 Re: Uusi #5 luokan siima - vinkkejä kaivataan 15.10. 2005, 18:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
GUIDELINEN HIGH WATER.

Elvis Re: Uusi #5 luokan siima - vinkkejä kaivataan 15.10. 2005, 21:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Uuden siiman speksit:
> Kelluva
> Hyvät rullaus ominaisuudet!
> Hyvät heittotarkkuus ja -pituus ominaisuudet.
> Kalastus lähinnä Vantaanjoki / Nukari. Satunnaisesti Kymijoki /
> Siikakoski.
>
> Vinkkejä, Kommentteja?

Nuo ominaisuudet löytyvät sitten ajan kanssa siitä perussiimasta mitä diilerisi sinulle tarjoaa. Toivottavasti ostopaikassasi on hyvä valikoima. Täällä onkin tullut jos jonkinlaisia hyviä vinkkejä, näemmä Cortlandin SL (444 tai 555-sarja) puuttuu. Hieno ja liukas siima.

Vaikka siiman kanssa ei ikinä kannattaisi pihtailla, niin Visionilta löytyy kokeiltavaksi vielä Attack, joka on todella huokea ja nyt hieman käsiteltynä oikein toimiva vaihtoehto noille Pressuille ja Targeteille. Käsittely tarkoittaa siiman huolellista pesemistä ja pinnoittamista vaikkapa linespeedillä. Itsellä "varastorasvattu" siima teki rakon peukalonhankaan... ja siksi soitinkin Visionille. Mutta viimoisena vinkkinä painottaisin, että osta se siima mitä tekee mieli, ettei sitten jokirannassa tule harmiteltua sitä "säästettyä" kymppiä sillä siima kestää vuosia ja on tärkein lenkki ketjussa.

OT:

Samaa pätkimistä mitä Zorbas harjoittaa olen toteuttanut etenkin 7-luokan siimoille, joilla viskon yleensä tinseleitä ja isoja lyijykuulia. Oikenee tosiaan peruke huomattavasti paremmin. Mutta herkkyys siinä kyllä kärsii, mikä onkin ihan selvä asia. Sittemmin luin ulkomaan tietäjien palstalta, että myös peruketta voi viritellä oikaisemaan raskaita kuormia. Paksumpi peruke, jäykempi perukesiima ja lyhyen kartion kärkeen kartionkärkeä paksumpi kärkiosa kuulemma auttaa. En ole vielä kokeillut sillä käytössä on edelleen noita viriteltyjä siimoja jotka eivät apua tarvitse. Mutta teoria kuulostaa järkevältä.

22 vastausta,   2 sivua:   [ « 1  2  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe