Vision Attack Vs. TFO Professional

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: Vision79 23.4. 2009, 19:17

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
ma_RSka Vision Attack Vs. TFO Professional 22.4. 2009, 19:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kokemuksia kyseisistä vavoista? Hinta haarukka pyörii näillä kahdella 120-170€ paikkeilla. Hinta on sopiva, eli juuri sen verran mitä suostun vielä tässä harrastamisen vaiheessa maksamaan perhovavastani.

Vision mainostaa vapaansa ainakin hyvänä valintana ensivavaksi, sen helpon heitto tuntuman ansiosta. Tämä olisikin minulle hyvä, koska olenhan vielä aloittelija ja kaipaan runsaasti treeniä heittämisen osalta. Onko TFO:n vavassa samankaltaisia heittämistä avittavia ominaisuuksia tms.?

Mitenkäs sitten tuon painoluokan valinnassa? Löysin tietoa että pienimmät ovat pienille vesille ja isoimmat isoille... Loogista. Onko painoluokalla kuitenkaan väliä vavan ja siiman ollessa oikeassa suhteessa keskenään, siis toiminnan jouhevuutta ajatellen?

MNi
[Ylläpito]
Re: Vision Attack Vs. TFO Professional 22.4. 2009, 20:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ma_RSka kirjoitti:
> Mitenkäs sitten tuon painoluokan valinnassa? Löysin tietoa että
> pienimmät ovat pienille vesille ja isoimmat isoille... Loogista. Onko
> painoluokalla kuitenkaan väliä vavan ja siiman ollessa oikeassa
> suhteessa keskenään, siis toiminnan jouhevuutta ajatellen?

Jos ensimmäistä yleisvapaa olet etsimässä niin luokka #5 tai #6 olisi varmasti sopivin. Sopii hyvin taimenen, kirjon ja harjusten kalastukseen tyypillisillä suomalaisilla joilla.

Isompi luokka(numero) tarkoittaa että vapa jaksaa heittää painavampaa siimaa ja sitä kautta isompia/painavampia perhoja. Heittopituuskin on yleensä pidempi painavamman siiman ansiosta. Pienemmät luokat taas sopii paremmin pienille perhoille ja herkkään kalastukseen (kevyempi siima laskeutuu nätimmin veteen, ei häiritse kaloja jne.)

Vavan ja siiman luokitus tulee yleensä olla sama niin toimivat parhaiten yhteen (poikkeuksiakin on toki).

hirvanen Re: Vision Attack Vs. TFO Professional 22.4. 2009, 21:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kokemusta molemmista vavoista on, omistanut en ole kumpaakaan, mutta kalastanut niillä kyllä.

Tuossa Visionin vavassa ei ole mitään sellaista ominaisuutta mitä voisin kehua. Vapa on raskas, kankea ja nokkapainoinen. Kärki on melko löysä ja tyvi paksu ja todella jäykkä. Tuollaiset "heittoa helpottavat ominaisuudet" ovat markkinamiesten puheita. Sama koskee useimpia muidenkin merkkien halppisvapoja.

TFO ei sekään mikään huippukeppi ole, mutta hintaisekseen varsin kelpo peli. Ominaisuudet ovat jo aivan eri tasolla tuohon Vissuun verraten. Mukavan rauhallinen toiminta, ja vapa taipuukin tasaisesti koko aihion mitalta. Lisäksi tietysti TFO:n hyvin toimiva elinikäinen takuu..

Luokaksi voisin suositella vitosta. Nykyään yleisin trendin mukaan nuo luokitukset ovat hiukan vääristyneet ja useimmat vavat ovat todellisuudessa luokkaa, joskus jopa kahtakin, ilmoitettua raskaampia. Ja vitosella pärjää kyllä raavaillekkin kaloille, siitä se ei jää kiinni.

Pituutta harrastuksen alkuaikoina vavalla on hyvä olla tuollainen 9 jalkaa. Lyhyempi vapa helpottaa siimakontrollia, pidempi antaa lisävoimaa. Näin teoriassa. Ysi on hyvä yleisvavan mitta, sitä lyhyemmät tai pidemmät alkaa olemaan sitten erikoiskalustoa.

ma_RSka Re: Vision Attack Vs. TFO Professional 22.4. 2009, 22:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
hirvanen kirjoitti:
> Tuollaiset "heittoa helpottavat ominaisuudet" ovat markkinamiesten puheita. Sama koskee useimpia muidenkin merkkien halppisvapoja.


Kiitos, juuri tällaista tietoa kaipaankin. Kauppamiehiähän ne tarvikeliikkeidenkin kauppiaat ovat, vaikka osaavatkin tehdä eroja tuotteiden hintalaatusuhteille asiakkaankin läsnäollessa. Uskon että täältä saan vilpittömämpää tietoa. :)

Tuo vision vaikuttikin kaupassa sitä tutkiessani melko karulta, vaikken vielä osaakan arvioida kovin tarkasti ilman kokeilua. Tuntui melkein samalta käteen kuin nykyinen halpis Shakespearen kukkakeppi!

TFO:lla näytti olevan juu mehukas elinikäinen takuu, ehdoton plussa! Tämä seikka jo melkein karisti ajatukset pois Visionista ;)

Mitenkäs nuo TFO:n astetta kalliimmat mallit? Eli n.200€ hintaluokassa pörräävät? TiCr, Finesse ja Jim Teeny Series? http://www.campstation.com/index.php?page=vavat Osoitteessa vavoista on lyhykkäät kuvaukset, joista en osaa tulkita mikä niistä sopisi parhaiten aloittelialle eli minulle.

Eli jos TiCr ja Jim Teeny ovat nopeita, niin ne on myös vaikeampia käsitellä. Johtuen niiden jäykkyydestä joka ei anna ns. virheitä anteeksi. Näillä pitäisi myös saada pitempiä heittoja. Finesse sen sijaan on herkkä ja näin ollen löysempi. Jolloin heitot eivät kanna niin kauas kun suurin osa voimasta menee vavan taipumiseen eikä siimaan asti. Löysempänä antaa stiplut anteeksi...
Menikö päätelmä oikein :D. Jos näin, kertokaa joku lisää etenkin tuosta Finessestä.

Neuvoja otetaan vastaan! Kiitos jo tässä vaiheessa.

hirvanen Re: Vision Attack Vs. TFO Professional 23.4. 2009, 09:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Mitenkäs nuo TFO:n astetta kalliimmat mallit? Eli n.200€
> hintaluokassa pörräävät? TiCr, Finesse ja Jim Teeny Series?
> http://www.campstation.com/index.php?page=vavat Osoitteessa vavoista
> on lyhykkäät kuvaukset, joista en osaa tulkita mikä niistä sopisi
> parhaiten aloittelialle eli minulle.
>
> Eli jos TiCr ja Jim Teeny ovat nopeita, niin ne on myös vaikeampia
> käsitellä. Johtuen niiden jäykkyydestä joka ei anna ns. virheitä
> anteeksi. Näillä pitäisi myös saada pitempiä heittoja. Finesse sen
> sijaan on herkkä ja näin ollen löysempi. Jolloin heitot eivät kanna
> niin kauas kun suurin osa voimasta menee vavan taipumiseen eikä
> siimaan asti. Löysempänä antaa stiplut anteeksi...
> Menikö päätelmä oikein :D. Jos näin, kertokaa joku lisää etenkin
> tuosta Finessestä.

TiCr on aika perusnopea keppi, hyvä sellainen. Vastaa aika lähelle Vissun GTFourFouria. TiCrX on jo sitten mahottomat nopea ja raju keppi, se sopii sitten vasta asiansa oikeasti osaavalle. Jim Teenykin on melko nopea ja voimakas keppi, yhdellä sellaisella olen kokeillut heittää. Tiukka peli on, hiukka raskas. Professional on näistä edellä mainituista kuitenkin se jota suosittelisin aloittelevalle kalamiehelle.

Finesse on kovinkin mukavan rauhallinen vapa niin heitossa kuin kalankin kanssa. Toiminnaltaan todella notkea. Ei mikään mahdoton heittotykki, mutta käytännön kalastuspituudet hoituu helposti ja mukavasti. Koviin keleihin ei Finessen voima riitä, mutta normikeleissä kalastaessa mukavampaa vapaa saa hakea. Itselläni on puolen päivän verran kokemusta 7'9" #3 Finnessestä. Vavalla sain kammettua rantaan mm. 78cm kirjolohen, joten kevyelläkin vavalla hommat onnistuu.

Jos vaihtoehdot olisivat jokin edellä mainituista, sanoisin että järkevin valinta olisi 9' #5 Professional tai 8'9" #5 Finesse. Itse näistä valitsisin luultavasti Finessen.

Vision79 Re: Vision Attack Vs. TFO Professional 23.4. 2009, 19:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo itte yhtysin tohon hirvaseen, että jos hyvää ja suht halpaa hankkisin, ton Finessen valitsisin, itte olen kalastanu tfo:oon välineillä jo pitkään ja vapoja ja malleja kyllä löytyy, mutta tollanen viimesenpäälle fiilistely vapa niin ois toi finesse.. Mutta tosiaan mikään heitto tykkivapa ei ole ja jos vielä vertaa tohon teeneyn vapaan niin siltikin suosittelisin tota finesseä... Vaikkei toi teeneykään hassumpi vapa ole..

[Muokattu 23.4.2009, 19:17]
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe