Sage Launch setti

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: cAse 23.6. 2009, 15:32

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
cAse Sage Launch setti 1.6. 2009, 20:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sain lakkiaislahjaksi Sage Launch perhosetin ja kyselisin mahdollisia kokemuksia. Olen täysi noviisi perhokalastuksessa ja vaikka suuri kiinnostus kyseistä lajia kohtaan on aina ollut, on kokeilut jäänyt vähiin. Vavassa on merkinnät 590-4 #5 Line 9'0" 3½ oz.
Jos nyt lahjan antajaa eli isääni yhtään tunnen niin kyseessä on vehkeet, joilla pitäisi pärjätä lapissa rautu- harjus- ja taimenvesillä, mutta kysyn nyt kokeneempien neuvoa mahdollisissa siimavalinnoissa yms.

Eli jos joku omaa kokemusta tai muuta tietoa kyseisestä setistä, otan apua mielelläni vastaan.

hirvanen Re: Sage Launch setti 1.6. 2009, 21:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eli vapa on neliosainen, 9 jalkaa pitkä, AFTM luokaltaan 5. Vapa painaa 3 ja puoli unssia. Siinä merkintöjen salaisuudet. Eli hyvä perusvapa vähän kaikenlaiseen kalastukseen.

Siiman valintaan vaikuttaa niin moni tekijä että absoluuttista totuutta ei kukaan voi antaa. Osta kuitenkin vastaavalla painoluokituksella (AFTM #5) tai pykälää raskaammalla merkitty siima. Jos kalastat pääasiassa pienillä ja keskikokoisilla perhoilla, kannattaa kokeilla jokin pitkällä etukartiolla varustettu siima. Jos taas pääasiassa kalastat keskikokoisilla ja isoilla perhoilla, on lyhyt etukartioinen siima valintasi.

Mutta helppoheittoiseksi yleissiimaksi itse suosittelisin ostamaan jonkin pitkän etukartion siiman. Lee Wulff:n TT tahi Rion Windcutter erittäin hyviä esimerkkejä.

Hylder Re: Sage Launch setti 4.6. 2009, 21:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eikö em. setissä ole siimaa valmiina? Alla ote Perhokolmion sivulta:

"Sage Launch Outfits
Jokainen setti sisältää: Sage Launch perhovavan, Sage 1600 sarjan perhokelan, kätevän kuljetuskotelon vavalle ja kelalle sekä pohjasiiman, kelluvan Rio perhosiiman ja perukkeen. Tämä on erittäin laadukas, tasapainoinen valmis setti. Valitse sopiva siimapainoluokka valikosta. Kaikilla Sage-vavoilla 1 vuoden takuu materiaali- ja valmistevirheitä vastaan. Lisäksi Sage korjauspalvelu, joka sisältää vavan korjauksen tai vaihdon uuteen. Korjauspalvelusta veloitetaan 40€. HUOM! Osalla malleista 14vrk:n toimitusaika.

Lisätietoja valmistajan sivuilta http://www.sageflyfish.com/"

cAse Re: Sage Launch setti 8.6. 2009, 00:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hylder kirjoitti:
> Eikö em. setissä ole siimaa valmiina?

On siima valmiina, mutta lähinnä jatkoa ajatellen kyselin, että minkälaisia siimoja suositellaan tämmöiselle vehkeelle. Tosiaan olen täysi noviisi perhokalstuksessa, mutta asiahan tulee toivottavasti pikkuhiljaa muuttumaan kunhan pääsen virtaavan veden ääreen tarpeeksi usein.

Kerran kävin viskomassa jo ja heittäminen oli täysin hukassa, (en yllättynyt) mutta saalistakin tuli jo melkein. Pari pientä ahventa kävi koukussa, mutta hitaan vastaiskun takia eivät pysyneet kiinni... Kaikessa on vielä paljon petrattavaa :D

cAse Re: Sage Launch setti 23.6. 2009, 15:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Noniin... Ensimmäinen tammukka nousi ja vapa meni samantien poikki :D Täytyy olla joku valmistusvirhe, sillä taimen oli pieni (20cm ja tietenkin c&r). Eräs tuttu kokeneempi perhokalastaja kertoi useista omista vastaavista kokemuksista ja, että takuun pitäisi kattaa tapaus, niinkuin se nyt onneksi kattaakin. Perhokulmasta sain toisen vavan lainaan takuukorjauksen ajaksi. Todella hyvää palvelua kun ajattelee, että omaa vapaani ei ollut edes ostettu Perhokulmasta! Torstaina lähtö käsivarteen reilun viikon kalastusreissulle.

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe