Kaikki uudet välineet hankintaan

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: hörsön lipikoija 17.3. 2010, 16:38

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
misaaski Kaikki uudet välineet hankintaan 12.3. 2010, 17:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
15 vuotta on ollut harrastus jäissä, mutta nyt pitäisi hankkia kaikki uudet vehkeet, kun perhohammasta kolottaa. Millaiset vehkeet pitäisi olla, että
- Huopanalla iso tinseli RULLAA toiselle puolelle jokea välisuvannossa
- Inarilla nimettömällä luodolla pintaperho kelluu KAUKANA odottaen lähestyvää rautuparvea
- Haukisutti ja meritaimenpyydys lentävät KOHTUULLISESTI Sipoon rannikolla
- Lyijyllä ehostettu leech rullaa pusikkoisella joella PITKÄLLE

Eli vavan, kelan, siiman ja perukkeen yhdistelmä!! Mielellään loppuiäksi kalustoa (takuu?). Enimmäkseenhän sitä joutuu rullailemaan takaheittotilan puutteessa. Hankintapaikankin saa mainita (pääkaupunkiseutu)!
Entä mikä on kahluuhousupolitiikka nykyään?
Perhot sentään syntynevät vanhasta muistista :) No Huopanalle saa suositella sen ison pyyntiin jotain.

Kiitos vinkeistä etukäteen!

Sic Re: Kaikki uudet välineet hankintaan 12.3. 2010, 17:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Toi pintaperhon ja haukisudin heitto samalla vavalla on vähän ongelmallinen tilanne,jommassa kummassa joutuu kärsii...Mutta varmaan itse,jos moisen kompromissin joutuisin tekemään ni rupeisin varmaan #6 luokan ympärille sitä rakentamaan...Esim. visionin tuotteet on hinta-laatusuhteeltaan hyvää tavaraa,takuu asiatkin on kunnossa.Guidelinellä on kans tasokkaita paketteja,mut niiden takuu asioista ei ole omia kokemuksia.Kahluuhousupaketteja (housut+kengät) saa käypäsiä n. kahteensataan euroon...

Mik@z Re: Kaikki uudet välineet hankintaan 12.3. 2010, 18:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mitään kunnon haukisutia ei kyllä heitä kutosen vehkeillä. En ainakaan ite saa #6 vavalla ja luokkasella siimalla mitään aikaan kun on ISOISTA perhoista kyse. Siimassa ei yksinkertaisesti riitä massa kuljettamaan suurta haukiperhoa IMHO...

Lähtisin kyllä itse kasaamaan settiä vaikka #7/8 vavan ympärille. Siihen saa jo sen verran raskaan siiman, että isompikin suti pakenee. Onko tuo sitten raudun pinturipyynnissä hyvä, sitä voit itse miettiä. Ainakin noissa muissa esille tuomissasi hommissa tuon luokan vehkeet toimii vallan mainiosti.

misaaski Re: Kaikki uudet välineet hankintaan 12.3. 2010, 22:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Lähtisin kyllä itse kasaamaan settiä vaikka #7/8 vavan ympärille.

Tuo järeämpi oli vähän mielessä, kun isompaa kalaa sitä noilta vesiltä pitänee tavoitella..! On minulla esim vanha 5-luokan orvis kaapissa harrin pyyntiin.

Erityisesti painavan perhon rullaus on mielessä, jos vaikka heitetään 15cm jäljitelmää. Eli mikä ja minkä merkkinen kalusto voisi olla tähän hommaan? Onko missään lehdissä (erä, perhokalastus tms.) ollut viime aikoina perhovapapa- ja välinetestejä, jotta saisi vähän tuntumaa?

hörsön lipikoija Re: Kaikki uudet välineet hankintaan 17.3. 2010, 16:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Loppu elämäksi vermeitä kattellessa unohtasin muut ja ostasin z-speyn vavan...Takuu on "lähes"loppu elämän ja se tosiaankin toimii kuten esim vissulta on sellanen kokemus et takuusta tullu kärki ei mennykkä takuuseen enää vaikka katkes kalan väsytyksessä het ekalla reissulla.

Ja noihin sun tarpeisiin vois olla se 7 luokan 9.6 kinttunen zeron switch-setti paikallaan hinta on jossain 400Eerossa(kela, vapa, siima ja putki) Eumerin poikiin vaan yhteyttä niin homma rullaa.

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe