6luokan kelluvat?

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: M_a_k_e 8.7. 2012, 10:31

Uusi aihe Vastaa ketjuun
28 vastausta,   2 sivua:   [ « 1  2  ] Aseta vahti Lisää vahti
Leva Re: 6luokan kelluvat? 14.1. 2012, 19:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tarkennetaan... Eli tarkoitin sitä, että jos minulle on esim. 3 kpl eri valmistajan luokka 5 wf siimoja, niin kuinka monta näistä 3 on aftma luokituksen kanssa yhtenäisiä. Esim. moni Vissun siimoista on tuntunut keveiltä vaikka luokitukset on osunut parhaiten kohdilleen.

MKoiv Re: 6luokan kelluvat? 14.1. 2012, 20:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Menee kyllä vaikeaksi. Monenlaista mielipidettä kyllä löytyy ja se hän on selvä se. Tässä nyt kuitenkin on tullut 2ääntä Rio Dart siimalle ja 6luokkaisena, 6luokan BVK vapaan ja yksi mielipide,että Guidelinen 4CAST 7luokkaisena tai jopa 8luokkaisena. Tiedä sitte,täytyy arpoa ja katsoa miten valittu toimii ja jos ei toimi,eikun uutta tilaukseen myöhemmin:)

stupe10 Re: 6luokan kelluvat? 14.1. 2012, 21:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nyt pitää kysyiä, eli mihin luokkaan nyt suositellaan guidelinen 4cast siimaa 7 tai jopa 8 luokassa?

Itsellä oli tuo siima vitos luokkasena vitosen vavassa ja on toiminut tosi hyvin. Loistosiima pikkukneppailuun, pituusheittoon se ei ole paras siima.

-Tuomas

juhahujanen Re: 6luokan kelluvat? 14.1. 2012, 21:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
MKoiv kirjoitti:
> Menee kyllä vaikeaksi. Monenlaista mielipidettä kyllä löytyy ja se
> hän on selvä se. Tässä nyt kuitenkin on tullut 2ääntä Rio Dart
> siimalle ja 6luokkaisena, 6luokan BVK vapaan ja yksi mielipide,että
> Guidelinen 4CAST 7luokkaisena tai jopa 8luokkaisena. Tiedä
> sitte,täytyy arpoa ja katsoa miten valittu toimii ja jos ei
> toimi,eikun uutta tilaukseen myöhemmin:)

Tätä sinun pohdintaa lukiessa aloittelija voisi ihan luulla, että väärällä siimalla saa pilattua koko vavan, eikä harrastuksesta tule mitään. Voin luvata, että olipa kenen tahansa mielestä siiman luokitukset muka kovastikin pielessä, niin kyllä se nykyisillä siimoilla kutosen kepissä toimii varsin hyvin siima kuin siima. No noita ns. nymfisiimoja ehkä lukuunottamatta, joilla ei pituusheitto välttämättä ole mukavaa. Kertaappa se käyttötarkoituksesi ja lue tämä ketju uudestaan.
lyhyesti voisin vetää näin:
1) jos monipuolisesti heität normaalia kalastusheittoa valitseppa mikä tahansa luokkainen siima
2) Jos tarvitset kohtuuttoman paljon rullaamista ota luokkaa raskaampi, jolloin vapa latautuu raskaammalla siimalla helpommin rullatessa. Dart on valmisttajan mukaan jo tietoisesti tehty puolilukkaa raskaammaksi, joten tuo on sellanen välimallin siima.
3) pinturointiin sellanen kauniin presentaation tarjoama siima (käsittääkseni tuollaiselta vaaditaan pitkä kartiointi?) luokkaisenaan.
4) larvasteluun siimalla ei juuri väliä.

MKoiv Re: 6luokan kelluvat? 14.1. 2012, 21:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
stupe10 kirjoitti:
> Nyt pitää kysyiä, eli mihin luokkaan nyt suositellaan guidelinen
> 4cast siimaa 7 tai jopa 8 luokassa?
>
> Itsellä oli tuo siima vitos luokkasena vitosen vavassa ja on toiminut
> tosi hyvin. Loistosiima pikkukneppailuun, pituusheittoon se ei ole
> paras siima.
>
> -Tuomas

6luokan BVK.vapa oli kyseessä ja yksi kommentti oli,että: (BVK sarjan vapojen luokat ei täsmää vastaavien siimojen kanssa. Vaatii luokkaa ja kahta painavammat siimat).
Luulen vain,että tuon 8luokan siiman saan kuitenkin unohtaa, aluksi kuitenkin. Voisi tulla kelaan turhan ahdasta ja muutenkin...

Helo90 Re: 6luokan kelluvat? 16.1. 2012, 08:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hei,

Itselläni sage Z-axis 586-4:ssä Rio dart samanluokkaisena ja todella hyvä heittää. Kevyt, pinnoite sopivan liukas ja helppo saada pituuteen heittoa. Rullaamalla pituutta ei saa niin paljoa kun kärkikartiotu niin jaksaa rullata juuri heittosiiman verran (27m).

Portos69 Re: 6luokan kelluvat? 18.1. 2012, 09:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tulempas mukaan tähän väittelyyn ja sekoittamaan lisää tätä pakkaa :D
Elikkä itsekkin tuollaiseen nopeatoimiseen vapaan suosittelen joko dart taikka GPX siimaa jotka ovat jo valmiiksi yliluokiteltu sen suunnilleen puoliluokkaa.
Itselläni on loopin multi pwr vavassa joka on kanssa nopeatoiminen käytössä GPX siima ja yleiskäyttösiimana se on tuohon vapaan erittäin hyvä. Tarvittaessa sen saa kiskottua kaukovesille siitä ja rullalukin onnistuu kun vähän harjoittelee. Parhaan siimanhan saat kun ostat joka käyttötarkoitukseen omat siimansa. Eli yliolan kiskomiseen luokkaisen taikka korkeintaan tuon vähän yliluokitellun ja rullailuun luokkaa isomman siiman. Se nyt on sitten jokaisen oma ratkaisunsa haluaako laitta rahaa menemään että ostaa monta siimaa ja vaihdella niitä edestakaisin aina kun vaihtaa paikkaa mistä heittää, vai pärjääkö vain yhdellä yleissiimalla.
Tuolla jo juhahujanen tuosta turhasta yliluokittelusta kertoikin kaiken olellisen jotenka siihen en nytten sano muuta kuin että jos haluat yleissiimaan joka ei muuta vavan toimintaa liikaa niin hommaa Dart taikka GPX.
Ja kyllä olen testannyt vapaani luokkaa isompia siimoja ja en tykännyt yhtään mitä nuo siimat teki vavan toiminnalle. Se ei ollut enää se vapa minkälaisena sen ostin.

MKoiv Re: 6luokan kelluvat? 8.7. 2012, 00:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tässä on nyt testit tehty ja päädyin loppujen lopuksi uuteen Guideline Experience siimaan luokassa 6 joka sopii kuin nyrkki silmään TFO BVK Series TF 06 90 4 B:oon vapaan kaikki heitot onnistuu, mitä nyt ikinä osaatkin. kokeilin ensin guiden 4cast siimaa ei huono,ehkä kuiten luokkaa kahta suurempaa siimaa olisi pitänyt olla käytössä. Tämän jälkeen tilasin Rion Dart 6luokan siima sekin, joka ei missään nimessä ollut huono ja siima toimii juuri siinä mihin se on tehty eli ampumiseen ja kyllä takaheitot extrana toimii myös. Päätin kuitenkin,että kokeilen viellä kerran ostaa uuden siiman, ja se oli Guidelinen Experience 6luokan siima, joka on raskaampi kuin tuo Dart ja wou nyt kaikki heitot toimii upeasti ja presentaatio loistava yhden miinuksen annan siiman liukuvuudesta, jossa Dart oli parempi. Tässä kaikille kuitenkin valmis yhdistelmä mikä toimii, jos joku nyt haluaa ostaa TFO:n. Suosittelen myös perhostusta aloittavalle tätä yhdistelmää kaikki soi ja näkyy heitoissa loistavasti en ole hifisteliä perhostuksessa, mutta hain toimivaa pakettia ja tässä olisi yksi valmis sellainen. Kiitokset kaikille, jotka osallistuivat keskusteluun ja apuja tuli myös.

M_a_k_e Re: 6luokan kelluvat? 8.7. 2012, 10:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
juhahujanen kirjoitti:
> Leva kirjoitti:
> > juhahujanen kirjoitti:
> > Minä en käytä yliluokitettuja siimoja missään muualla kuin
> > lampikalastuksessa rannalta kalastaessa, kun pitää rullata ja
> takana
> > olevat puut estävät.
> >
> > Mielestäni aika kova väite, ottaen huomioon minkälaista
> > sillisalaattia nykyisin tuo AFTM-luokitus on. Vissulla taitaa
> pitää
> > parhaiten nuo luokitukset jotenkin kutinsa.
> Minulla on ollut kymmenittäin erilaisia siimoja vavoissani. Ainut
> siima, joka ei ole oikeasti toiminut luokkaisessaan vavassa tuli
> erään englantilaisen kaupan kokoaman setin mukana. Tuo cortlandin
> kellusiima ei toiminut luokkaisenaan millään greyssin grxi-vavassa.
> ostin scierran htm.n luokkaisenaan ja alkoi toimia.

minulla ainoa vapa mitä olen yliluokittanu on vissun gtfour catapult #5 9 ja siinä on heitelly 6luokan rio darttia. on hyvä naru. samaa darttia käytän #6 9 scott s4 ja toimii oikein loistavasti. pitäis joskus kokeilla miltä tuo catapultti toimis luokkasella narulla. mulle on vaan sanottu että ei tule toimimaa mutta kokeilemallahan sekin selviäis...

[Muokattu 8.7.2012, 10:31]
28 vastausta,   2 sivua:   [ « 1  2  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe