Valtijoki

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Pirunportti 17.11. 2004, 12:24

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Herkules Valtijoki 10.11. 2004, 13:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Suunnittelen jo ensi kesän kalareissuja ja tarkoitus olisi viettää viikko Valtijoella käsivarren lapissa. Onko kenelläkään kokemuksia paikasta ja mihin aikoihin sinne kannattaisi suunnata jos meinaa tapahtumia saada?

Vaeltaja Re: Valtijoki 10.11. 2004, 16:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Moro, olen käynyt joella kahdesti. Joen yläosa rautua, keskiosan putousten alla taimenta ja harjusta, paras paikka mielestäni aivan alaosassa rännimäisen osuuden jälkeen. En saanut mitään isomuksia ja kuulema siellä voi eteväepelikin tehdä hukkareissun, mutta pidän joesta kovasti muiden seikkojen takia: upeat puitteet ja joki putouksineen ja suvantoineen, helppo maasto ym. Lisäksi lähellä on erinomaisia "varapaikkoja": Toskaljärvi, Poroeno, Taabman ympäristön pikkujärvet. En suosittele lentämistä paikalle, koska matkalla on paljon muita näkemisen arvoisia paikkoja ja joen viehätyksestä katoaa se erämaisuus. Yksi vaihtoehto, jota kokeilin, on kävellä joelle Norjan puolelta (15 km Raisduobbarhaldille vievältä tienpätkältä). Tosiaan ei mikään saalisvarma joki, mutta hieno.


Herkules kirjoitti:
> Suunnittelen jo ensi kesän kalareissuja ja tarkoitus olisi viettää
> viikko Valtijoella käsivarren lapissa. Onko kenelläkään kokemuksia
> paikasta ja mihin aikoihin sinne kannattaisi suunnata jos meinaa
> tapahtumia saada?

Herkules Re: Valtijoki 11.11. 2004, 10:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos! Meinasinkin mennä Valtijoelle vaeltaen.. Minuakin viehättää kovasti tuon alueen koskemattomuus ja erämaisuus. Siihen ei helikopterikyydit mielestäni oikein kuulu. Pitää laittaa korvan taakse toi "Norjan vaihtoehto". Itsellä oli alustavasti tarkoitus kulkea alakautta Kilpisjärveltä. Ei ole onneksi kiire.

Mikä ajankohta olisi hyvä? Saalisvarmuutta ei saa kuin etelän "istarilammilla", mutta olisi mukava olla paikalla sillä hollilla kun kalat aktiivisesti syövät hyönteisiä, että olisi edes mahdollisuus. Jäät lähtevät järvistä ilmeisen myöhäisenä ajankohtana näin Etelä- suomalaisen näkökulmasta.

Vaeltaja Re: Valtijoki 11.11. 2004, 17:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No, sanoisin että elokuun puolivälin jälkeen lähinnä siksi, että silloin on vähemmän mäkäriä ja muita luonnossa liikkujia kun koulut alkavat. Riippuu siitä, miten siedät itikoita - heinäkuussa niitä on hurjasti, elokuun kolmannelle viikolle tai loppuun mennessä ne katoavat. Vastaavasti säät kylmenevät, eivät vielä elokuussa kuitenkaan ratkaisevasti. Valtaosa porukasta kalastaa Käsivarressa heinäkuun toisesta viikosta koulujen lomien loppumiseen.

Tuo Norjan vaihtoehto on mielenkiintoinen lähinnä, jos meinaat tehdä lenkin palaten Haltin kautta autolle ja siksi, että se vie päivässä Valtijoelle. Riippuu ihan siitä mitä haluaa nähdä ja onko auto käytössä. Puolensa kullakin reitillä.

Hyvää reissua ja kesän odottelua!

Herkules kirjoitti:
> Kiitos! Meinasinkin mennä Valtijoelle vaeltaen.. Minuakin viehättää
> kovasti tuon alueen koskemattomuus ja erämaisuus. Siihen ei
> helikopterikyydit mielestäni oikein kuulu. Pitää laittaa korvan
> taakse toi "Norjan vaihtoehto". Itsellä oli alustavasti tarkoitus
> kulkea alakautta Kilpisjärveltä. Ei ole onneksi kiire.
>
> Mikä ajankohta olisi hyvä? Saalisvarmuutta ei saa kuin etelän
> "istarilammilla", mutta olisi mukava olla paikalla sillä hollilla kun
> kalat aktiivisesti syövät hyönteisiä, että olisi edes mahdollisuus.
> Jäät lähtevät järvistä ilmeisen myöhäisenä ajankohtana näin Etelä-
> suomalaisen näkökulmasta.

Pirunportti Re: Valtijoki 17.11. 2004, 12:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kävimme Valtijoella heinä-elokuun vaihteessa 2003. Tuolloin ilmat ja vesi oli erittäin lämmintä. Me lensimme Porojärvelle, josta sitten teimme kävellen parin päivän vaelluksen Valtille, lähinnä sen alaosiin. Suosittelen vaeltamaan joen alajuoksulla korkeammilla rinteillä, sillä joen varsi on varsin pusikkoinen ja ikävä kulkea. Ylempänä Valtilla maasto onkin sitten helppokulkuista hiekkaharjua. Saaliit jäi pieniksi tuolloin, mutta tuolloin pääasiana oli Poroenon lasku kanootilla ja kalastusaika jäi aika pieniin.
Upeat maisemat kuitenkin, suosittelen.

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe