Tilanjoki (Tilajoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Jousikoski 14.1. 2005, 23:23

Uusi aihe Vastaa ketjuun
0 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Jousikoski Tilanjoki (Tilajoki) 14.1. 2005, 23:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tilajoki, tai liekö Tilanjoki, lähtee Jorvasjärvestä ja laskee Kiiminkijokeen Kurimon kosken yläpuolella. Joen varteen pääsee metsäautoteitä, jotka kuitenkin paikoin ovat aika kaukana itse joesta. Alajuoksulla tie käy ihan joen lähellä n. kilometri Kiiminkijoen ylittävän sillan jälkeen ja toisen kerran n. kahden kilometrin päässä sillasta. Edellisessä paikassa on yksi kesämökki siten, että tie menee mökin ja joen välistä, toisessa paikassa on suorastaan pieni kylä mökkejä.

Mökkikylästä alavirtaan päin on hauskaa virtaa noin kilometri (jokea pitkin mitattuna), minkä jälkeen alkaa pitkä koskijakso. Tämä koskijakso on satoja metrejä pitkä ja jatkuu ensimmäisen yksinäisen kesämökin alapuolelle. Koko väli, pari kilometriä, on mainiota pientä perhostelujokea.

Kalat ovat olleet harjuksia, parilla käynnillä runsaslukuisemminkin, mutta ei koskaan erityisen suuria. Mökkikylässä yksi mies oli naulannut nurkkaansa kuivaneen taimenen pään ja kertoi, että Kiiminkijoesta eksyy taimeniakin tähän Tilanjoen alkupäähän. Mahdollisesti, mutta eipä ole omaa kokemusta.

Vaikka paikka on tunnettu, kalastuspaine ei ole kovin suuri. Niillä kerroilla, mitä olen käynyt, olen törmännyt vain kerran muihin kalastajiin: vanhempi pariskunta, joka oli etelästä tullut vartavasten Kiimikijoelle kalastamaan ja sitä myötä Tilanjoelle sattunut.

0 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe