Könkämäenosta..

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: J.M. 28.3. 2005, 18:07

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
subwart Könkämäenosta.. 28.3. 2005, 15:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kertokaaa kokemuksia kyseisestä paikasta! missäpäin könkämää olette kalastelleet? mitkä perhot ovat toimineet parhaiten? kuinka isoja vonkaleita olette saaneet? olen itse lähdössä sinne ensi kesänä..

J.M. Re: Könkämäenosta.. 28.3. 2005, 17:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen muistaakseni käynyt 3 kertaa ko. joella kalassa. Kalastus päiviä yhteensä varmaan noin 6-8. Ei könkämäenosta mitään aivan mahdottoman isoja kaloja saa. Harjukset tietysti saattavat hipoa omaa ennätystä, mutta taimenet kuitenkin oman kokemuksen mukaan 1-3 kg. Kalaa siellä määrällisesti on kuitenkin aika paljon. Viimeksi olin syksyllä 2003 ja silloin oma saalis taisi olla pari kilon taimenta ja n. 5 harjusta 35-50 cm. Kaveri sai vielä lisäksi muutamia kaloja.

Kalapaikkoja: Siinä Nunas ja Könkämä mökkien (Villipohjolan vuokra mökkiä) on hyviä paikkoja paljon. Kannattaa etsiä syvänteitä. Sitten Ropinsalmesta n. 2 km alaspäin on hyvä koski, joka kannattaa kalastaa kokonaan ja tarkasti useampana eri päivänä. Silloin kosken oppii tuntemaan paremmin ja oppii ottipaikat. Sitten se koski (muistaakseni Lammaskoski), joka on aivan tien vieressä ja siitä varsinkin niska on hyvää aluetta. Sitten Peerankoski. Siellä olen käynyt vain kerran yhtenä päivänä, että en osaa sen kummemmin sanoa siitä. Kaunis paikka ainakin, jos ei muuta.

Perhoja: Tuollaiset normaalit, kuten Red Tag ja mustat nymfit. Musta/valkoinen 2-3 cm putki, jossa alumiini runko taimenelle. Kuulapäitä kannattaa tehdä ja muutenkin miettiä painotusta. Joen pääuoma on syvä vähälläkin vedellä. Ja pienehköt streamerit.

Siinä nyt ainakin jotakin.

ihmelaama Re: Könkämäenosta.. 28.3. 2005, 18:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
"J.M."<jakm@jippii.fi> kirjoitti:
> Harjukset tietysti saattavat hipoa omaa ennätystä,
> mutta taimenet kuitenkin oman kokemuksen mukaan 1-3 kg.

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eikö Könkämäenolle tarvita erikseen (rajavesi)lupa taimenen (ja lohen) pyyntiin? Metsähallituksen luvalla kalastettaessa harjus (ja muut) luvallisia.

Näin minä muistelisin.

J.M. Re: Könkämäenosta.. 28.3. 2005, 18:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä asia taitaa niin olla. Ainakin 2003 syksyllä. Lohi ei taida kyllä Könkämäenoon nuostakaan kuin satunnaisesti. Ennemmin ei muistaakseni ole tällaista sääntöä ollut. Tällä viimeisimmällä kerralla toinen taimen pääsi takaisin, mutta toinen vaurioitui niin ettei se olisi tainnut selvitä.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe