Paasonjoki(Posio/Ranua)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: mökkiläinen 9.4. 2006, 08:38

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
paaso Paasonjoki(Posio/Ranua) 19.3. 2006, 08:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kellään kokemuksia paasonjoesta joka lähtee korouoman suunnalla sijaitsevasta paasonjärvestä? Joki kiemurtelee tiettömien taipaleiden keskellä ja laskee johonkin pikkujärveen ja siitä edelleen simojärveen. Eli vois kuvitella että taimentakin voisi löytyä? Yksi hätäinen reissu kesähelteillä antoi aikas mukavan harrin ja järisyttävät fiilikset kun karhu tallusteli suon toisella laidalla!!

sinne joskus Re: Paasonjoki(Posio/Ranua) 19.3. 2006, 11:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä siitä on erään tutkimuksen mukaan sähkökoekalastuksilla saatu taimenta.
Kerrohan toki enemmän paikasta. ;) millaiset rannat,kahlattavuus, leveys ym.

paaso Re: Paasonjoki(Posio/Ranua) 19.3. 2006, 15:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No leveys siellä missä minä olin vaihteli n.4-10m ja suvannoissa leveämpää. vesi oli niin matalalla että kumisaappailla pärjäs... aika ruskeaa oli myös(oli hellekesän loppua) Keväällä/alkukesästä vois olla parempi?!? En pahemmin kalastellut kun oltiin vaeltamassa jokivartta myöten korouomalle. Paasonjärvi oli muuten todella kaunis erämaajärvi jyrkkine kalliorinteineen:) Kaverini joka ei kalasta kertoili myöhemmin että oli nähnyt n.5km ennen paasonjärveä joen pinnassa jotain ihme kalojen "puljaamista" kuulemma "ihanku ne ois yrittäny hyppiä,tai jotain..." epä hoksannut tulla heti mulle kertomaan!prkl... Noh ehkäpä ens kesänä...

paaso Re: Paasonjoki(Posio/Ranua) 19.3. 2006, 15:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ja kovasti kiinnostas myös nuo penämöjoki,korvajoki/oja,vohonjoki ym. simojärven latvajoet! Luulis niissä jotain kalaa olevan? Paikalliset hoi;)

mökkiläinen Re: Paasonjoki(Posio/Ranua) 9.4. 2006, 08:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Paasonjoella tarkotus käydä juhannuksen aikoihin, tuli vuokrattua mökki Soppanan järven rannalta, jokihan laskee tähän järveen, josta jatkaa kohti simojärveä.

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe