Tietoo vaikosta? (Vaikkojoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Mesikämmen 2.2. 2008, 12:58

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Valakki Tietoo vaikosta? (Vaikkojoki) 4.1. 2008, 03:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Niin sellasii kyselisin, että minkähänlaista tuo alueen vesistä on, kuinka pitkä joki kyseessä, kesällä mitkä on saalis kalat, kuinka pitkään kannattaa varata kosken tutustumiseen aikaa, miten lähelle virta alueita pääsee autolla, onko alueesta jotain karttaa, mitä kautta Kuopiosta kannattaa ajella kosken rannalle. Kun ei unitullu silmään ens kesän kala reissuja aatellessa piti ruveta kyselemään tästä mielessä olleesta virrasta.

kankainen Re: Tietoo vaikosta? (Vaikkojoki) 1.2. 2008, 22:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kirjoita googleen vaikkojoki niin kartta ja muut tidot sulla on .itse olen käynyt 5 vuonna siellä kesäkuun alussa ja kirrejä on silloin.myös isoja taimenia kuuluu olevan

Mesikämmen Re: Tietoo vaikosta? (Vaikkojoki) 2.2. 2008, 12:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vakio kävijä olen. Kaavin puolelle Kusiaiskoskelle, Rakkinekoskille, Kalliokoskille ja Multivääränkoskelle pääset autolla. Edellämainittuihin Kusiaiskoskeen, Rakkinekoskeen ja Kalliokoskiin on aikaisempina kesinä tankattu kirjolohta ja ovat sen johdosta ajoittain ruuhkaisiakin. Huomaa virppa kalastus on myös ollut sallittua. Noilla metsäisillä koskilla on ollut rauhallisempaa kun on joutunut jonkinverran kävelemään ja ne ovat ilmeisesti kirjolohi vapaat.

Jokeen on talkoilla tehty kutusoraikoita joissa mahdolliset taimenen poikast oleilevat kesäkuun puolenvälin tienoille saakka. Kahlausta näillä soraikoilla on syytä välttää reilusti kesäkuulle saakka.

Kusiaiskoskella on paikka mistä lähtevät koskenlaskuveneet laskien noiden edellämainittujen koskien läpi, häiriten näin hieman kalastusta.

Pääasiallinen saaliskala noilla koskilla on ollut tankattu kirjolohi. Alamittaisia taimenia tulee harvakseltaan pitkin kesää, joten jonkinlainen taimenkantakin lienee elpymässä kun vain päästetään ne takaisin kasvamaan. Aikaisempien vuosien emokalaistutuksista jokeen jääneet taimenet ovat kuulemani mukaan panneet perukkeet paukkumaan.

Niin sitten on nuo Juuan puolen kosket jotka ovat itseltäni jääneet vähemmälle mutta ei aivan tuloksemattomalle kalastukselle.

Suorin tie noille mainitsemilleni koskille Kuopiosta käy Kaavin kautta, heti Kaavin jälkeen on opasteet Vaikolle. Luvan ostettuaan on aikaisempina vuosina saanut pientä maksua vastaan kartan. Kartta on melkeimpä välttämättömyys, jokea ympäröivässä metsäautotie verkostossa, muuten kalastuspäivä saattaa mennä pelkäksi ajeluksi.

Paras aika on mielestäni toukokuun lopulta juhannukseen, jolloin joessa on vielä vettä ja se on viileää. Tuo vesi saattaa kuivina kesinä loppukautta kohti laskea rajustikkin jolloin kalastus ei ole enää mielekästä.

Ärsyttävää muuten kun noita Vaikon sivustoja ei ole päivitetty kuin joskus 2006, olisi kiva tietää joen todellinen nykytila. Tuo edelläkertomani pohjautuu täysin omiin kokemuksiini.

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe