Tietoa (Silamusjoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: lauri97 2.12. 2008, 20:39

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
lauri97 Tietoa (Silamusjoki) 13.10. 2008, 17:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kitalo666 kyseli tietoa paikasta. No, paikka sijaitsee Simpeleellä, 80 Kilometriä lappeenrannasta pohjoiseen päin. Nopein reitti Lappeenrannasta on kuutostietä pitkin. Perhoista en tiedä, koska en ole lisännyt tätä paikkaa, ja en ole käynyt sillä joella.

taimen-67 Re: Tietoa (Silamusjoki) 13.10. 2008, 18:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Et sitten laittanut samaan aiheeseen jossa kitalo666 sitä kysyi....

Kitalo666 Re: Tietoa (Silamusjoki) 14.10. 2008, 16:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
lauri97 kirjoitti:
> Kitalo666 kyseli tietoa paikasta. No, paikka sijaitsee Simpeleellä,
> 80 Kilometriä lappeenrannasta pohjoiseen päin. Nopein reitti
> Lappeenrannasta on kuutostietä pitkin. Perhoista en tiedä, koska en
> ole lisännyt tätä paikkaa, ja en ole käynyt sillä joella.
No kiitos kuitenkin tiedoistasi! Jos on vielä vähän tarkempaa tietoa, niin saa lähettää!

mata Re: Tietoa (Silamusjoki) 15.10. 2008, 09:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Silamusjoki on pienimuotoinen purokalastuspaikka. Varsinkin keväällä ja alkukesästä sieltä saattaa saada ihan mukavan kokoisia taimenia. Normaali kesänä vedenpinta laskee loppukaudella aika alhaiseksi. Parhaita paikkoja lienee ylempänä olevan koskipätkän niskaalue sekä itse kosken loppuosa sekä matonpesupaikka hieman alempana. Paikallinen väki on myös nostanut Laatokan lohia kutuhommiin Uudensillankosken alapuolelle ja näitä isomuksia saattaa sitten tarttua myös Silamuksesta. Vesi on aika kirkasta, tosin se muuttuu vihertäväksi sitten kun Silamus yhtyy tähän Hiitolanjokeen.

Silamus yhtyy tämän matonpesupaikan jälkeen hiitolan jokeen (tulee tehtaalta). Heti kohta tämän jälkeen on Uudensillankoski, joka on varsin mukava kalapaikka; taimenia, harjuksia, ahventa, säyneitä etc. Huom! tälle alueelle tarvitset kuitenkin Hiitolan luvan. Tällä luvalla voit sitten kalastaa Hiitolanjokea ja varsinkin alimman Suomen puoleisen voimalaitoksen alla kannattaa käydä. Sieltä voit saada Laatokan lohta.

Itse silamuksessa on parhaiten pelittäneet erilaiset salakka- ja kuorejäljitelmät, pupat ja larvat. Tarinoiden mukaan koskeen ei tehdä pienpoikasistutuksia, mutta aika usein saalina on alamittataimenia.

Silamusjoen luvalla voit kalastaa myös Torsajoella, joka laskee vetensä Silamusjärveen ja sieltä kautta Silamusjokeen. Tämä paikka on varsinainen purokalastuspaikka; lyhyt pätkä, mutta keväällä sieltäkin voit mittataimenia saada.

Kalastuslupia saat Teboililta, joka on Lappeenrannan suunnasta tullessa vasemmalla puolella n. 1 km ennen Simpelettä. Luvan hinta on muistaakseni 8 EUR + 5 EUR pantti saalisilmoituksesta. Hiitolan lupa maksaa 10 EUR.

Silamukselle pääsee parhaiten siitä Teboilin vierestä menevää hiekkatietä pitkin ja seuraavasta risteyksestä oikealla n. 500 m ja tämä matonpesupaikka on sitten vasemmalla. Siihen ei saa jättää autoa, koska se on varattu matonpesijöille.

Toivottavasti tästä oli sinulle jotain apua.


lauri97 Re: Tietoa (Silamusjoki) 19.10. 2008, 13:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hiitolanjoki on sama kuin Kokkolanjoki. Silamusjoelle ei saa kausilupia, mutta Kokkolanjoelle saa Simpeleen urheilusta simpeleen keskustassa, siwan vierestä. Kokkolanjoelle kausilupa maksaa 20€, ja kuten mata jo sanoi 12 tunnin lupa 10€. Jos olet ostanut kokkolanjoen luvan, ja tulet matonpesupaikalle, siitä voit mennä myös pientä siltaa pitkin Kokkolanjoelle.(tämä ei oikeastaan kuuluisi tälle silamusjoen keskustelupalstalle, mutta panempa nyt tämän tähän tiedoksi).



[Muokattu 19.10.2008, 13:23]
nirage Re: Tietoa (Silamusjoki) 22.10. 2008, 17:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Huom! Paikkakuntalaiset saavat vain kausiluvan Hiitolanjoelle eli ulkopaikkakuntalaisten täytyy tyytyä vrk-lupiin tai 6h lupiin. Silamukselle ilmeisesti jotkut saavat kausilupia, mikäli asuvat tai omistavat maata oikeassa paikassa;)

lauri97 Re: Tietoa (Silamusjoki) 2.12. 2008, 20:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Miks muuten tuolla lukee Ruokolahti eikä Rautjärvi?

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe