Rävykoski!

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Tikka 10.6. 2009, 10:13

Uusi aihe Vastaa ketjuun
17 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Mik@z Rävykoski! 31.3. 2009, 16:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tarkoitus olisi tämän viikon aikana lähteä käymää rävyllä. Onko kukaan käynyt nyt lähi aikoina siellä? Vesi, jää -ja kalatilanne kiinnostaisi :) Pitäis päästä ihan rannalta käsin huitomaan, että onnistuukohan...? Ei viitsisi turhan takia ajella, kun matkaa kuitenkin 65km.

Tunu Re: Rävykoski! 2.4. 2009, 22:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mik@z kirjoitti:
> Tarkoitus olisi tämän viikon aikana lähteä käymää rävyllä. Onko
> kukaan käynyt nyt lähi aikoina siellä? Vesi, jää -ja kalatilanne
> kiinnostaisi :) Pitäis päästä ihan rannalta käsin huitomaan, että
> onnistuukohan...? Ei viitsisi turhan takia ajella, kun matkaa
> kuitenkin 65km.

Itse ajattelin mennä ensi viikolla, kun tällä viikolla on vielä sen verran kiireitä. Enpä kyllä osaa vastailla sen paremmin, kun ei ole vielä tullut käytyä... Luulisi kyllä että kalastus onnistuisi ongelmitta. Kerrohan miten kävi, näkyikö sumareita jne :)

Tunu Re: Rävykoski! 6.4. 2009, 09:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kävitkös Mik@z kalalla? Itse ajattelin mennä ensi torstaina, kun on ilmeisesti ihan hyvää keliäkin luvattu.

Mik@z Re: Rävykoski! 7.4. 2009, 12:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tunu kirjoitti:
> Kävitkös Mik@z kalalla? Itse ajattelin mennä ensi torstaina, kun on
> ilmeisesti ihan hyvää keliäkin luvattu.

Joo käytiin kaverin kanssa kokeilemassa viime viikon torstaina. Oltiin paikan päällä heti yhdeksän jälkeen ja yöpakkanen oli kovettanut hanget joten liikkuminen oli todella helppoa (ainakin aamusta...). No aurinko paistoi ja lämpötila alkoi nousemaan aika nopeasti. Ensimmäisenä nymfejä ja itse sumareita alkoi ilmestymään suvannon rannoille, kun sinne paistoi aurinko. Lämpötila kohos puolen päivän jälkeen auringossa varmaan lähemmäs kymmentä astetta ja taivas oli täysin pilvetön. Korentoja kuoriutu kovaa kyytiä ja nymfejä viipotti joka puolella rannoissa. Korentoja oli 12-14 välillä niin paljon, että niitä räpiköi vedessäkin suht pienellä alueella paljon, MUTTA koko reissun aikana ei nähty yhtään pintovaa kalaa. Joku kolmas kaveri tuli meidän kanssa samaan aikaan ja sillä kävi kala kiinni suvannossa, mutta siinä kaikki. Vaikka kalaa ei tullutkaan, niin sää oli hieno ja sai nauttia kalastamisesta (harjoittelusta). Hyvin pystyi siis kalastamaan. Siltä toiselta kaverilta kysyin, että mikä täällä on vesitilanne, kun en itse ole ennen käynyt, niin sanoi että aika normaalilla korkeudella.

Kireitä Rävylle ja kyllä himottais itseäkin uudelleen mennä ihan lähiaikoina :)

Tunu Re: Rävykoski! 7.4. 2009, 20:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
sieltähän tulikin yksityiskohtainen raportti, kiitos siitä :)
kyllä polttelisi kovasti lähteä koittamaan siimojen liottamista, on vaan sellanen olo että tässä saattaa tulla kipeäksi. Kalastuskuume nostatti oikean kuumeen...

Rävyllä muuten pintoo ilmeisesti aika harvoin, näin oon saanut ymmärtää. Siellä suvannossahan ne kalat näin viileällä varmaanki on. En oo itse käynyt muutamaan vuoteen, mutta tänä kesänä ajattelin käydä useastikin.

[Muokattu 7.4.2009, 20:42]
perza Re: Rävykoski! 8.4. 2009, 02:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eipä siellä juuri koskaan näy taimenen käyvän pinnassa. Tai no sillon heti istutuksen jälken hölmöt taimenet käyvät räpiköimässä välillä pinnassa, mutta muuten ei havaintoa pintoamisista.
Siellähän ne suvannnon pohjassa olla möllöttää vaikka ois minkälaisia korentoja ja nymfejä räpiköimässä pinnalla.
Sinne vaan lyijyn kera isoa valkoista streemeriä tai vaikka pinkkiä niin voi sieltä mustia laihoja "talvikoita" saada. Sumareiden päälle ne ei ymmärrä mitää...

Tikka Re: Rävykoski! 8.4. 2009, 06:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
perza kirjoitti:
> Eipä siellä juuri koskaan näy taimenen käyvän pinnassa. Tai no sillon
> heti istutuksen jälken hölmöt taimenet käyvät räpiköimässä välillä
> pinnassa, mutta muuten ei havaintoa pintoamisista.
> Siellähän ne suvannnon pohjassa olla möllöttää vaikka ois minkälaisia
> korentoja ja nymfejä räpiköimässä pinnalla.
> Sinne vaan lyijyn kera isoa valkoista streemeriä tai vaikka pinkkiä
> niin voi sieltä mustia laihoja "talvikoita" saada. Sumareiden päälle
> ne ei ymmärrä mitää...
>

Joo en o kyl itekkään rävyllä nähny pintatoimintaa niin keväällä kun kesälläkään.Kymmenisen vuotta siellä kalastaneena luulen ehkä puolenkymmentä pintakäyntiä on ehdoton max mitä olen rävyllä koskaan nähnyt.Eli kalastus tyyliin mitä perza ehdotti.Alakosken niskaa kannattaa käydä tarkemmin heittämässä,siis suvannon jälkeistä.Sinne vastapuolen rannan tuntumaan ku saa heitettyä niin että perhon saa sinne niskan imuun niin sieltä on kanssa löytynyt kalaa keväällä.
;)

Mik@z Re: Rävykoski! 9.4. 2009, 12:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo sitä suvannon jälkeistä niskaa pommitin aika paljonkin larvalla, pinturilla, kuulapupalla ja jollakin perus mustalla streamerilla :) Kun tänä keväänä aloittanut perhostelun, niin ei rullaus ihan ylttänyt toiselle puolelle :D Kyllä aion itsekin kesän mittaa muutaman reissun rävylle heittää!

Tikka Re: Rävykoski! 2.5. 2009, 15:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Morjensta pöytään!

Kävin tänään tsekkaamassa vanhan luottokosken ja en voi sanoa että jäi hyvä mieli.Onneks en lupaa lunastanut ja kävin vaan rantoja kattelemassa.Ensinnäkin laavulla makaili hippejä kaljasäkit mukana ja melkone sotku siinä ympärillä!Toiseksi yksi näistä hipeistä heitteli sillalta muina miehinä uistinta vaikka se on kielletty!Kolmantena venäläiset hiihti jokirannassa tyyliin matopurkit kourassa ...KELE!Trastui sinne ja tänne huutelivat mennessää...Neljäntenä pikkusuvanto joen keskellä oli täynnä kaatuneita puita oleva sekamelska jottei siinä ainakaan kalastaa olisi pystyny!(terveiset osakaskunnalle) Viidentenä kalastusalueen alaosaa oli näköjään lyhennetty kylteillä "yksityisalue" jotenka yksi kevään(ja kesän) potentiaalisista paikoista on näin poistettu.

Jos nämä seikat huomioon ottaen pitäisi rävylle kalastuslupa maksaa niin meikäläiseltä jää tuonne menemättä.En tiedä missä kalastuksenvalvojat on koska tuolla oli monta seikkaa johon olisi pitänyt puuttua.Kalastuskunnan osalta toiminta on kyllä aika laiskaa jos ei kehtaa edes raivata puita pois koskesta,jos tämä vaatii talkoita niin uskon että rävyllä vuosia käyneitä kiinnostaa varmasti kosken sen kalastettavaan kuntoon saattaminen.Lisäksi alakoskelle tullut kalastuskieltoalue tulee mielestäni huomioida luvan hinnassa,jos kerran aluetta aletaan rajata niin luvan hinnan voisi uudelleen arvioida!

Että tällainen purkautuminen tällä kertaa...Parannusehdotukset mielessäni taidan ottaa yhteyttä rävyn ylläpitäviin toimikuntiin koska tuota menoa paikka romahtaa..

Kevään jatkoa ja kireitä rävylle suuntaaville,itse en taida mennä ainakaan vähään aikaan.

perza Re: Rävykoski! 2.5. 2009, 18:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
En minä ainakaan eilen siellä koskessa mitään ylimääräsiä puita huomannu? Venäläisiäkin oli ja siellä ne kalastelu suvannossa niinkun muutkin ilman mitään huuteluita.

Alapuolen alue rajoitettu kai siksi että maan omistaja ei antanut lupaa tulla tontilleen.(tuo on tosin ihan kuultua juttua ja voin olla väärässä)
Eilen ei ollu ainakaan mitään valittamista vaikka sakkia oli taas normaaliin avajaispäivän tapaan paljon.
Kala ei tosin syönyt ja saalis jäi yhteen 52cm/1,6kg taimeneen.


Tikka Re: Rävykoski! 3.5. 2009, 00:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
perza kirjoitti:
> En minä ainakaan eilen siellä koskessa mitään ylimääräsiä puita
> huomannu? Venäläisiäkin oli ja siellä ne kalastelu suvannossa niinkun
> muutkin ilman mitään huuteluita.
>
> Alapuolen alue rajoitettu kai siksi että maan omistaja ei antanut
> lupaa tulla tontilleen.(tuo on tosin ihan kuultua juttua ja voin olla
> väärässä)
> Eilen ei ollu ainakaan mitään valittamista vaikka sakkia oli taas
> normaaliin avajaispäivän tapaan paljon.
> Kala ei tosin syönyt ja saalis jäi yhteen 52cm/1,6kg taimeneen.
>
Liekkö puut kaatuneet sitten pe-la yönä koska pikkusuvanto oli kaatuneita puita pullollaan.(kosken vasemman rannan puoli) Tänään kuitenkin meininki oli jotain ihan muuta.Alakosken niskalla oli kyltit "liikkuminen kielletty,yksityisalue",tuoreilta näyttivät...
Paikalla olleet perhomiehet käyttäytyivät asiallisesti kuten kosken säännöt vaativatkin,se olikin ainut positiivinen puoli.Valvojien ahkerampi käyminen koskella saisi hipit ja beatnikit ymmärtämään että koskelle tullaan kalastamaan eikä sekoilemaan.Eiköhän noita ryyppypaikkoja ole muuallakin tarpeeksi asti.Mutta se tästä aiheesta...
Perza muuten,loukeesta on jäät lähteny ja virpalla ekat vouet napattu!

perza Re: Rävykoski! 3.5. 2009, 13:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Siinä on varmaan käyny just noin niinkun mainitsit eli jku/jotkut on ollu yötä laavulla ja vähän pilkkoneet puita, kun ei ole kalaa tullut. Lupatarkastajia siellä ei taida käydä lainkaan, tai minulta ei ole koskaan kysytty lupaa ja se on senmerkki että ei siellä paljoa tarkastella.

Prskeles sehän on lähettävä koittamaan jos hauki ois otillaan tai eihänse ole, mutta saa sitä yrittää.

Mesikämmen Re: Rävykoski! 3.5. 2009, 15:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tikka kirjoitti:
> perza kirjoitti:
.Valvojien
> ahkerampi käyminen koskella saisi hipit ja beatnikit ymmärtämään että
> koskelle tullaan kalastamaan eikä sekoilemaan.Eiköhän noita
> ryyppypaikkoja ole muuallakin tarpeeksi asti.Mutta se tästä
> aiheesta...

Mitenhän se tehoais noihin hippeihin ja beatnikkeihin tuo Offin hyttys- ja mäkäräsuihke...


Hylder Re: Rävykoski! 4.5. 2009, 07:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mesikämmen kirjoitti:

> Mitenhän se tehoais noihin hippeihin ja beatnikkeihin tuo Offin
> hyttys- ja mäkäräsuihke...

Aivan hyvin toimii. Tarvitsee ainoastaan huomioida tuulen suunta ja sprayn parhaat osuma-alueet. Kuulemma käyttävät hippikarkoitteena myös legendaarista Tabacin partavettä, joka 80-lukulaisessa germaanihenkisessä lemussaan tappaa talossa ja puutarhassa.

Mesikämmen Re: Rävykoski! 4.5. 2009, 14:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hylder kirjoitti:
> Mesikämmen kirjoitti:
>
> > Mitenhän se tehoais noihin hippeihin ja beatnikkeihin tuo Offin
> > hyttys- ja mäkäräsuihke...
>
> Aivan hyvin toimii. Tarvitsee ainoastaan huomioida tuulen suunta ja
> sprayn parhaat osuma-alueet. Kuulemma käyttävät hippikarkoitteena
> myös legendaarista Tabacin partavettä, joka 80-lukulaisessa
> germaanihenkisessä lemussaan tappaa talossa ja puutarhassa.

Ilmankos jäin ilman, kun tuolla Tabacilla yritin nuorena miehenä tyttöjä hurmata. Mutta eikös vaan, Tabacia ja Offia laavuun, niin eiköhän kaikki hipit, ryömivät ja möyrivät tuholaiset häviä. Ja ravit jatkuu...

Tikka Re: Rävykoski! 4.5. 2009, 21:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> > Aivan hyvin toimii. Tarvitsee ainoastaan huomioida tuulen suunta
> ja
> > sprayn parhaat osuma-alueet. Kuulemma käyttävät hippikarkoitteena
> > myös legendaarista Tabacin partavettä, joka 80-lukulaisessa
> > germaanihenkisessä lemussaan tappaa talossa ja puutarhassa.
>
> Ilmankos jäin ilman, kun tuolla Tabacilla yritin nuorena miehenä
> tyttöjä hurmata. Mutta eikös vaan, Tabacia ja Offia laavuun, niin
> eiköhän kaikki hipit, ryömivät ja möyrivät tuholaiset häviä. Ja ravit
> jatkuu...

Tästä eteenpäin kahta en vaihda,Tabacia ja germaanihenkisiä käskytyslauseita,lähtee ne työnvieroksujat laavulta! :)

perza Re: Rävykoski! 27.5. 2009, 02:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Miten on alkanu Rävyllä istari puremaan?

Tikka Re: Rävykoski! 10.6. 2009, 10:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
perza kirjoitti:
> Miten on alkanu Rävyllä istari puremaan?


Purihan tuo viime perjantaina.Kalaa siellä tuntu olevan,omat taidot riitti pariin tärppiin ja yhteen reilu mitalliseen taneen C&R.Kalastajiakin oli tarpeeksi ja koski alkoi hiljentyä porukan lisääntyessä.Vesitilanne ozent harasoo!

17 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe