Kuusamon kalapaikat

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: tkantonen 19.2. 2013, 15:03

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
pitkäsiima Kuusamon kalapaikat 30.1. 2013, 15:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kertokaahan että mitä perhoja suositte kuusamon joilla ja yleensäkkin kuusamossa, kun meillä on Kuusamossa mökki Muojärven rannalla niin tulee perhostettua.

Onko kellään tietoa Kuusamossa olevan Muojärven harjustilanteesta, ja että onko Muojärvestä lähtevissä pienissä puroissa ja joissa mitä kalaa ja minkä verran. Mitä perhoja Muojärvellä ja muuallakin Kuusamossa kannattaa tarjota lohikaloille



tkantonen Re: Kuusamon kalapaikat 19.2. 2013, 15:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kuusamossa on tullut käytyä lukuisia kertoja, kerran myös tuolla Muojärvellä veneellä. Silloin ihan vaan uisteltiin eikä saatu kyllä mitään.

Mutta Kuusinkijoki on tutumpi paikka. Siellä kalaa saa kyllä pitkin jokea hyvin, ainakin heinäkuussa. Iso taimen on ollut kiinni vain kerran, silloin se vei kyllä siimat mennessään. Ei ollut mitään toivetta saada sitä ylös. Harjuksia sitten on tullut ylös pilvin pimein. Suuri osa on aina alamittaisia mutta päivän useasta kymmenestä kalasta ehkä 5-6 on mittakaloja.

Perhoina on ollut näitä joita poimin tuolta malliksi. Eri väreissä ja rakenteissa. Parhaita on ollut pieni nymfi, jossa on kuparinen kuula, ruskea karheakarvainen runko ja punainen pieni tupsu takana.

http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=20217
http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=3678

Noilla saa kyllä ainakin sitä pienempää. Taimen ottaa usein kaikkeen mutta musta on siellä ollut suosikki. Mun taimen tosin nappasi ruskeaan tavalliseen pintaperhoon.


1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe