Helmikuu: miksi juuri tämä perho?

Keskustelut » Swap

Viimeisin viesti: Kössi 8.3. 2002, 08:26

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Jokke Helmikuu: miksi juuri tämä perho? 15.2. 2002, 07:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No niin, tuli sitten lähetettyä perinteisesti hyvissä ajoin tuo helmikuun perho (toissapäivänä). Ajattelinpas tätä jo tuon ensimmäisen perhopläjäyksen aikoina, mutta avaan sanaisen arkkuni vasta nyt - siis millä perusteella valitsit swappiin lähettämäsi perhon?

Itse lähetin uppoperhoksi heti klassisen uppoperhon, Heckam Peckam Greenin. Paitsi että perho on ihan nätti suttura, liittyy siihen itselläni hieman ekstratunnearvoa. Perholla sain nimittäin ensimmäisen perhokalani tuolta Kainuusta päin. Harri se oli ja vielä pikkuisen alamittainen, tuommoinen n. 25-senttinen, mutta silti vapauteen päästyäänkin jäi kyllä elävästi mieleen. Samalla reissulla vaimon serkkupoika sai kivenhuopeesta vieläpä oikein nätin, noin 40-senttisen luonnontaimenen. Siitäpä se syttyi sitten meikäläisen innostus perholla viuhtomiseen. Eikä loppua ole näkyvissä. ;)

MNi
[Ylläpito]
Re: Helmikuu: miksi juuri tämä perho? 15.2. 2002, 09:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Terve,

Perho tuli perille eilen (ihan ajoissakin siis) ja kyllä klassiset perhot ovat jotenkin hienoja. Koetamme sen ja muut kuvata nyt viikonloppuna, jos aika ja flunssa antaa myöten.

Tuo tunnepuoli on monesti perhoissa vahvasti mukana. Ehkä liiankin helposti aina palaa niihin luottoperhoihin ja monet varmasti hyvät perhot saavat siten vähän uintiaikaa ja eivät pääse näyttämään kykyjä.

--
MNi

Kare Lappalainen Re: Helmikuu: miksi juuri tämä perho? 15.2. 2002, 10:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Niinpä..klassisen laitoin minäkin, eli muunnoksen legendaarisesta March Brown perhosta. Miksikö ? Varmaan siitä syystä, että se on tavattoman kaunis uppoperho ja vieläpä erittäin pyytävä sellainen. Perhosidontaharrastukseni alkutaipaleella oli kuvioissa mukana vielä virveli ja sillä heittelin innokkaasti perholitkaa oikein perinteiseen tyyliin :) Ylivoimainen suosikkini oli tuo kyseinen perho, vaikken edes silloin tiennyt mitä se jäljittelee. Nykyisin kalastelen sillä vapaasti "ajeessa" viistosti ylävirtaan ja annan siiman muodostaa pienen lenkin. Lenkin suoristuessa perhon vauhti kiihtyy kohti pintaa ja silloin se yleensä tällä perholla tapahtuu jos on tapahtuakseen.
Yeps..nostalgiaperho se minulle kuitenkin etupäässä on samaan tyyliin kuin Jokella :))

Päde-Veikko Re: Helmikuu: miksi juuri tämä perho? 19.2. 2002, 08:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuo oma kappaleeni helmikuulle ei ollut klassinen uppoperho vaikka sellainen tuli heti mieleen kun näin teeman, mutta laavuperhoja oli sidottuna juuri muutamia kappaleita ja ajattelin sellaisen olevan myös seuraava swappiperhoni. Voittajalle mielenkiintoisia hetkiä niin laavuperhon kuin muidenkin uppoperhojen kanssa !
Jos olisin tehnyt klassisen uppoperhon, olisin todennäköisesti päätynyt luotto harriperhoihini Teal & Silveriin, joka löytyy jo tuolta resepteistä.

Päde

Kössi Re: Helmikuu: miksi juuri tämä perho? 8.3. 2002, 08:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Juupa juu tarttis useammin lukea näitä keskusteluja.
Pari sanasta omasta sidoksestani, eli kuten olen todennut olen todennut että TUX pingviini on ankara larvastaja, ja aika paljon kyseistä perversiota itsekin harrastan :).
Tämä larva malli on antanut kaloja aina silloin tällöin ympäri suomea (tai ainakin missä olen itse sattunut kalastamaan :) ), lisä mausteeksi siihen voi vielä kiertää harmaan häkilän aivan eteen, mutta siipisäkin alle. Häkilöity malli on ollut täällä etelämpänä tehokaampi.
Ja harjus muistoja on jäänyt tästä malista mieleen mukavasti.

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe