Kalajäljitelmät esillä

Keskustelut » Swap

Viimeisin viesti: pietu 2.4. 2002, 12:32

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
MNi
[Ylläpito]
Kalajäljitelmät esillä 27.3. 2002, 19:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Vihdoinkin saatiin kalajäljitelmäperhot näkyville. Perhot näkyy kootusti osoitteen <URL: http://perhorasia.com/Misc/Swap2002.thtml >. Hienoja kalajäljitelmiä tuli ja ainakin minä aion sitoa noita omaan rasiaani keväisiä reissuja varten.

Kommentteja ja kysymyksiä sidoksista voi heittää tähän keskusteluryhmään.

--
MNi

Kare Re: Kalajäljitelmät esillä 28.3. 2002, 03:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Yeps.Hienoja ottipelejä :) Tuo Pietun "surffilauta" oli mielenkiintoinen, sillä itse kalastan todella paljon tuollaisella vapaan "kellutuksen" tekniikalla. Iskut ovat todella nopeita ja rajuja,kun taimen joutuu kovassa koskessa nopean päätöksenteon eteen.
Myös sireliuksen perho aiheutti "lämpimiä" tunteita, sillä myös minulla on miltei samanlainen versio usein käytössä. Sattui nääs kerran keväällä, että taimenilla oli kunnon karkelot menossa, enkä niitä saanut mihinkään nappaamaan. Luulin, että nyt ne syövät Tamperelaisten "kuuluisaa" mycistä ja sitaisin jonkin sellaisen sutturan. Siihen sitten jo joku taimen erehtyi ja välittömästi syönnöstä tutkimaan. Taimenet olivatkin syöneet norssin nolliaista, joka kokonsa ja läpikuultavuutensa puolesta muistutti jonkin verran tuota "mycistä". Kehittelin sitten perhon, joka on hyvin pitkälti juuri Pietun esittelemän kaltainen. Ennustan Pietun ja Sireliuksen perhoille menestyksekästä uraa =)

Jokke Re: Kalajäljitelmät esillä 2.4. 2002, 10:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Uu mama! Olipas hienoja fisujäljitelmiä!

Muutaman kohdalla nousi ns. vesi kielelle - Nissisen Jukan affenjäljitelmä oli kyllä niin hyvännäköinen että pannulle teki mieli pistää. Perkaamatta. =) Moisia voisi sitoa nyt kevääksi kunhan alkaa tuosta Kempeleenlahdelta jäät lähtemään. Jos sitä vaikka haukimammoille ja -papoille tarjoilisi (olettaen että sinne niitä haukia tulee).

Samoin kaikki salakkajäljitelmät näyttivät kyllä erinomaisilta, pitänee moisia myös alkaa sitomaan. Vähälle nimittäin henkilökohtaisesti on noiden kalajäljitelmien käyttö jostakin syystä jäänyt. On se pinturilla pyytäminen niin mukavaa vaikkei kalaa saisikaan.

Ja erikoismaininta Pietun surffilaudasta. Kevyesti omituinen perho. Pitänee kokeilla.

pietu Re: Kalajäljitelmät esillä 2.4. 2002, 12:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuo surffilauta on Pertti Kanervan kehittelemä perho, joka on esitelty erä-lehden numerossa 8/98. Pertti kävi esittelemässä perhoaan meille kerhoillassa noin vuosi takaperin jonka jälkeen sidoin muutaman kyseisen perhon rasiaan. On upean näköistä katsella kun taimen yrittää korkealla loikalla otytaa perhon suuhunsa. Tosin ohi-iskuja tulee kieltämättä paljon. Perho siis kelluu pinnalla ja sen hopeinen maha näkyy veden alle mulkosilmineen, mikä ärsyttää taimenen usein ottiin.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe