Tulvaperhojen testi

Keskustelut » Swap

Viimeisin viesti: MNi 6.6. 2002, 12:12

Uusi aihe Vastaa ketjuun
0 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
MNi
[Ylläpito]
Tulvaperhojen testi 6.6. 2002, 12:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Aksulta lainassa olleet tulvasidokset kävivät testissä Kainuun vesillä muutaman päivän ajan. Kaikki perhot, lukuunottamatta Jukka Nissisen Tuluva-putkea, pääsivät veteen. Putkiperhoihin en ole perehtynyt, joten sen takia Tuluva-putki jäi kotiin.

Tapahtumat itselleni jäivät reissulta vähäiseksi, joten puolueettomien kalatuomareiden arvosteluita ei voi käyttää, mutta jotain tarinaa kuitenkin tässä.

Paras testi perhoille tuli Kalastonjoen loppuliussa, jossa puolenyön aikaan havaitsimme pikkukaloja jahtaavan kalan, oletattavasti taimenen. Olin matkassa virvelimiehen kanssa, jolle herrasmiesmäisesti tarjosin yritystä ensin, koska loiskinta oli lähellä toista rantaa ja ilman kahlaamista ei sinne päässyt. Useiden uistinten vaihdon jälkeen kala jatkoi edelleen loiskintaa joessa, eikä välittänyt uistimista mitään.

Itselläni oli valmiiksi siimaan sidottuna Joken Musta Leech, jota ensimmäisenä kokeilin. Vaikka perho meni varmasti aivan kalan kuonon edestä, ei se suurempia intohimoja herättänyt.
Ajattelin kuitenkin jatkaa mustalla linjalla, koska se on monesti hyväksi havaittu ja laitoin siimaan Haatajan Mikan fluori leachin, jossa oli vähän kiiltoa mukana, ja siihen oli mielestäni tullut tärppi aikaisemmin joen yläosasta. Sekään ei tätä kalaa kiinnostanut.

Koska kalahan polski edelleen samassa paikkaa, päätin laittaa siimaan pinnemmassa uivan ja eri värisen sidoksen. Karen 1/100 oli varmastikin kehitetty Kainuun vesiä silmällä pitäen, joten koetin sitä ja tulos oli edelleen sama.

Nyt siiman päähän Päden Tuhkimo, josta muistelin, että oikeaa uittokokemusta ei edes ollut, mutta joskushan sitäkin pitää hankkia. Heti toisella heitolla kala pyörähti perhon tuntumassa, mutta osunut perhoon tai huomasi siinä olevan jotain vikaa. Pidin hetkisen tauon ja heitin hieman edellisen kohdan yläpuolelle, jolloin kala syöksyi perhoon, mutta oli kiinni vain aivan hetkisen, sen verran, että tunsi sen painon ja ensimmäiset potkut siimassa. Irti pääsi kuitenkin ja sen jälkeen loiskintaa kuului vain kauempaa toiselta rannalta, johon ei heittämällä päässyt.

Mutta oppipa taas kerran, että perhoja kannattaa oikeasti vaihtaa. Varmasti muutkin perhot ovat hyviä toisella hetkellä, mutta kyseinen kala kuitenkin näytti Tuhkimosta pitävän. Monesti kalastaa liian pitkää samalla perholla, niillä luottosidoksilla, vaikka ehkä laajempi perhorepertuaari voisi paremman tuloksen tuoda.

Kaikki tulvasidokset uivat hyvin ja vaikka osa eivät ehkä Kainuun vesille parhaiten sovi, vedessä ne kävivät. Risukopilla tuli pikkukalaa jonkin verran koskesta, mutta ei mitään mainittavaa. Muilla (johtuen luultavasti heittäjän taidoista ;)) kalat jäivät veteen, joitain tärppejä oli, mutta saattoivat toki olla pohjakiviäkin. Eipä niistä aina tiedä. Hyvä setti perhoja keväiseen/alkukesän kalastukseen noin lyhyesti kiteytettynä.

--
MNi

0 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe